Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22421
De la 07 Ianuarie 2003
122882488

Gastronomie: Minestrone

  • 12 February 2013, 23:00
Ingrediente pentru 8-10 portii: 4 linguri ulei de masline, o cepa mare, 3-4 catei de usturoi, 2-3 tije apio, 2-3 morcovi, 1 ardei gras/kapia, 300g fasole boabe, 4 litri apa, 1 litru supa de pui, 2 rosii mari, 1 dovlecel (zucchini), o cana dovleac cuburi, 2 cani paste spirale fierte si trecute pe sub jet de apa rece, sare, piper, busuic, parmesan proaspat razuit pentru servit .
Mod de preparare: Mai intai si mai intai trebuie sa ne ocupam de fasole (procedeul e acelasi si daca folositi amestec de legume uscate) pe care o lasam peste noapte in apa rece, apoi o scurgem de apa in care a stat si o punem la fiert in apa proaspata, la foc mediu.
Dupa 30 min schimbam apa si lasam din nou sa dea in clocot, apoi repetam operatiunea cu schimbatul apei inca o data inainte de a lasa fasolea sa fiarba cel putin o jumatate de ora. Scurgem apoi fasolea, o trecem pe sub jet de apa rece si o lasam deoparte pana ne ocupam de restul legumelor.
Intr-o oala mare (5 litri) calim ceapa in uleiul de masline pana e translucida. Punem apoi usturoiul, apio feliat subtire ai ardeiul taiat cubulete. Calim 2-3 minute, apoi punem morcovii, fasolea, condimentam cu sare, piper si paprika afumata si turnam 4 litri de apa.
Lasam sa fiarba pana apa scade aproape la jumatate si fasolea e aproape fiarta. Completam cu supa de pui, dovlecelul si dovleacul taiate cuburi (zucchini nu l-am curatat de coaja, dovleacul in schimb, da) dar si cele 2 rosii taiate cubulete. Lasam totul sa fiarba alte 30 min sau pana toate legumele sunt moi. La ultimul clocot mai punem sare si piper dupa gust, pastele fierte dar si o lingurita buna de busuioc uscat (daca aveti proaspat, cu atat mai bine).
Este o supa foarte consistenta, care merge perfect cu paine prajita sau paine wassa. Dovleacul da o aroma deosebita si culmea. Daca iubiti legumele, asta-i supa ideala pentru voi!
Sa va fie de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Privelişte de moarte
Se strânge laţul: Dan Voiculescu va fi judecat mai devreme
Abia deblocat de UE, Programul Resurse Umane devine ţintă pentru corupţie
un nou scandal pe fondurile europene
Un fulger a lovit Bazilica Sfântul Petru, la câteva ore după ce Papa Benedict al XVI-lea si-a anunţat demisia
Dan Tapalagă a primit Premiul Grupului pentru Dialog Social pe anul 2012
Preţurile au urcat peste aşteptări
Să nu ne comportam ca nişte cerşetori care, după ce le dai bani, te şi scuipă!
Peste 1000 de protestatari de la Poşta Română au arătat ministrului curul
video
Marius Petcu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare
el va fi încarcerat imediat
Iliuţă cel sucit şi căcăniul lui Căcărău
Ioan Rotundu
Prosteala prostimii
Ioan Rotundu
Botoşani: Delibaş explică cum îi jumuleşte pe fermieri Guvernul Ponta
biruri noi prin eliberarea contra cost a unor formulare
Botoşani: Risipă la achiziţiile din instituţiile subordonate CJ
DSP pare să aibă probleme cu cheltuielile de la UPU
Profesorii nu vor mai concura anul acesta pentru a deveni mentori
15 februarie: Noul Cod de procedură civilă intră în vigoare
A căzut din pod… în pat de spital
Declaraţia politică a lui Cristian Roman în plenul Camerei Deputaţilor
Poliţiştii i-au luat la purecat pe comercianţi
amenzi şi bconfiscări
Senatorul grigoraş a făcut două interpelări
De ziua sa, viceprimarul Iliuţă a stat în Primărie
Portariuc şi-a tras o consilieră sexagenară
Maşină distrusă parţial într-un incendiu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog