Ingrediente: Rosii – 6 bucati, taitei – ˝ pachet de taitei fara ou, dare si piper, ulei, ceapa – 1 bucata .
Mod de preparare: Curatam legumele si apoi le spalam bine sub un jet de apa.
Tocam legumele in stil burnoose (adica le taiem in cubulete cu dimensiuni de aproximativ 3-5 mm), dupa care le calim bine pana cand acestea isi “lasa” aroma. Adaugam 2 litri de apa si lasam aceasta compozitie sa fiarba, pana cand supa isi schimba culoarea si legumele se inmoaie.
Condimentam cu sare si piper (dupa gust), dupa care adaugam taiteii.
Trebuie insa stiut ca: taiteii sunt de mai multe feluri, iar in functie de grosimea si de lungimea lor acestia trebuie lasati sa fiarba intre 5 si 10 minute.
Dupa 10 minute verificam daca taiteii sunt gata si apoi luam supa de pe foc.
Pentru aceasta supa de rosii cu taitei putem adauga atat busuioc cat si patrunjel, sau doar unul dintre aceste doua ingrediente, in functie de preferintele fiecaruia.
Deoarece rosiile (datorita aciditatii lor) pot fermenta, este indicat sa adaugam un varf de lingura de zahar. Zaharul ajuta in stoparea (oprirea) procesului de fermentare.
Daca nu dorim sa preparam aceasta supa de rosii cu taitei pentru perioada postului, putem adauga si mozzarella bocconcini. In acest fel vom obtine, repede si usor, un gust deosebit. Combinatia dintre taitei si acest tip de mozzarella va ajuta la obtinerea unui gust unic, extrem de bun.
Poftă bună!