Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22456
De la 07 Ianuarie 2003
122882523

Generalului Rusu au început să-i tremure chiloţeii

  • 6 June 2008, 23:00
Instalat de liberali la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani după demiterea democratului Horia Negrescu, „generalul” Pavel Rusu (foto), fostul inspector şcolar responsabil cu mobilitatea personalului didactic, şi-a văzut, în sfârşit, visul cu ochii. Acela de a conduce instituţia după bunul său plac, de a instala în funcţii oamenii de care urma să se folosească şi de a plăti poliţele vechi, când conducerea inspectoratului se afla în mâinile adversarilor săi politici de azi. După ce Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomnitei, i-a semnat ordinul de numire în funcţie, noul şef al ISJ a trecut imediat la aplicarea a strategiei de politizare a şcolilor din judeţ, condiţionând numirea în fruntea acestora doar a persoanelor care prin funcţia lor puteau ajuta partidul să câştige voturi la alegerile locale şi nu numai.
La fel s-au întâmplat lucrurile şi la Flămânzi unde, la sugestia bunului său prieten Neculai Rebenciuc, preşedintele Organizaţiei PNL locale şi totodată consilierul preşedintelui PNL Liviu Câmpanu, a dispus numirea în funcţia de director adjunct la cea mai importantă instituţie şcolară, Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu", a inginerei textiliste Mihaela Ştefănucă, soţia vechiului său prieten Mihai Ştefănucă, membru loial al partidului şi adjunct al Poliţiei Comunitare Flămânzi. După ce a împuşcat doi iepuri dintr-un foc, asigurându-şi implementarea propriului om în colectivul cadrelor didactice locale şi sprijinul tacit al serviciului orăşenesc de pază şi ordine, Rusu a pus la cale, cu Rebenciuc, o nouă conspiraţie: preluarea sub control a tuturor profesorilor şi învăţătorilor.
Fiind cunoscută predispoziţia acestora de a manipula electoratul într-un sens sau altul, cei care urmau să preia funcţiile de conducere în şcoli trebuiau să sugereze colectivelor de dascăli din subordine direcţia „corectă” care trebuie urmată pe linie de partid. Eforturile urmau să fie răsplătite atât pe cale didactică, de „generalul” Rusu, cât şi pe cale politică, de Rebenciuc, prin includerea acestor persoane pe locurile eligibile ale listelor de consilieri.
Aşa au ajuns pe listele de consilieri ale PNL-ului, alături de Mihaela Ştefănucă, Marinela Burecic (directoarea Şcolii Cordun), Rodica Abăcioaei (directoarea Şcolii nr.1 Flămânzi) şi Maria Dariciuc (directoarea Grupului Şcolar "Nicolae Bălcescu"). După spusele unor cadre didactice, care cunosc bine fenomenul, se pare că înscrierea ultimelor două directoare pe listele de consilieri liberali a fost însoţită de alte promisiuni titanice ale lui Neculai Rebenciuc: de a oferi soţilor celor două directoare funcţiile de „consilier personal al primarului” şi de „secretar personal al primarului”, în varianta în care va fi ales prim edil al localităţii. Potrivit unei surse de a cărui autenticitate nu ne îndoim, prietenia dintre Rusu şi Rebenciuc este veche de mai bine de zece ani, fiind fructificată în anii ’90, bineînţeles contracost, de eforturile inspectorului şcolar de atunci de a obţine, pentru cineva din familia actualului liberal, o notă de absolvire a liceului suficient de mare pentru a-i asigura persoanei respective intrarea la o facultate de stat.
Ea funcţionează impecabil şi acum, după cum au putut constata toţi cei care duminică, în seara votării, i-au văzut pe cei doi împreună la Terasa Pavilion, aşteptând agitaţi primele rezultate ale „investiţiilor” făcute în mediul şcolar din Flămânzi.
Un singur luciu nu au luat în calcul cei doi: că de luni, 2 iunie, judeţul Botoşani nu mai este unul „roşu” şi nici unul „galben”, ci unul portocaliu, reprezentanţii Partidului Democrat-Liberal preluând atât conducerea oraşului cât şi conducerea Consiliului Judeţean Botoşani. Astăzi, după cum ne-a informat chiar o sursă din interiorul sistemului, „lui Pavel Rusu îi tremură chiloţii de frică, pentru că o să fie schimbat din funcţie şi că va fi obligat să dea socoteală pentru abuzurile făcute”. Lucru perfect normal, în condiţiile în care fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale. Cu atât mai mult, un inspector şcolar „general” a cărui atribuţii nu sunt acelea de a face cu ajutorul şcolii politică părtinitoare, ci aceea de a susţine şi îmbunătăţi programul educaţional. Iar dacă lucrurile stau aşa cum ni le-a explicat recent Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu în scurtul popas făcut la Flămânzi, în sensul că „politica liberală nu sprijină asemenea practici”, ar fi cazul ca Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, să ia, pe linie de serviciu măsurile care se impun. Pentru că de celelalte aspecte va avea grijă, cu siguranţă, electoratul! (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXXX)
(Ioan Rotundu)
La Flămânzi, încăierarea politică s-a acutizat prin forme mişeleşti
Comunicat de presă
Instruire în domeniul serviciilor sociale comunitare
Program Tele'M Botoşani
Există o „diaspora moldovenească”?
SUA iau în discuţie eliminarea vizelor pentru români
Romanii din Italia “faultaţi" de propriul consulat
Interzic cărţile care contestă “statul şi poporul moldovenesc”
Berlusconi gafează din nou
Înţelepciunea paznicului de cimitir
Imaginea României, făcută ţăndări în Europa
Român bătut şi tâlhărit de poliţişti
Horoscop
Marinarul novice
Modificări importante privind A.F. şi P.F.A
Ajutor umanitar
Poliţia Comunitară participă si ea la turul de ciclism
Progenitura eroului comunist rodeşte din nou
Se tem ca pedeliştii să nu-i mituiască pe consilierii judeţeni
Câmpanu cere ca Bogdan Olteanu să-l apere de ameninţarea cu moartea
Trec la represalii împotriva liderilor de filiale cu rezultate proaste
Parcul Mihai Eminescu va fi inaugurat duminică
Peremiştii se vor bate în turul doi pentru 3 primării
Se încing spiritele între principalele forţe politice
Consideră că Flutur a fost reales pe fondul unui bâlci electoral
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog