Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12312
De la 07 Ianuarie 2003
122897961

George Soros se retrage din activitate: Managerii fondurilor de hedging au o viata de iad

  • 23 January 2015, 23:00
George Soros si-a anuntat retragerea din activitatea de investitor, in timpul unei cine pe care a gazduit-o joi la Forumul Economic Mondial de la Davos, afirmand ca managerii fondurilor de hedging au in aceste zile o viata de iad din cauza incertitudinilor si volatilitatii din pietele financiare, potrivit Mediafax.
Soros, in varsta de 84 de ani, probabil cel mai influent si respectat investitor financiar, alaturi de Warren Buffet, a renuntat sa mai administreze banii clientilor inca din 2011 si a dezvaluit oaspetilor unei cine gazduite joi seara ca incredinteaza fondurile familiei directorului de investitii Scott Bessent.
"M-am mai retras de mai multe ori in trecut, dar de data asta decizia este definitiva. Imi dedic toata energia activitatilor filantropice", a spus investitorul.
Soros a fondat primul sau fond de hedging impreuna cu Jim Rodgers, in 1973, dar nu a devenit faimos pana cand nu a pariat 1 miliard de lire sterline impotriva Bancii Angliei, in asa-numita "miercure neagra", in 1993.
El a mizat pe faptul ca Marea Britanie a intrat in Mecanismul European al Ratelor de Schimb cu un nivel prea ridicat al lirei si a avut dreptate. Guvernul condus la acea data de John Major a cheltuit 2 miliarde de lire pentru sustinerea lirei, iar dobanda de politica monetara a urcat pentru scurt timp la 12%, dar Executivul a fost nevoit sa se recunoasca infrant.
Soros a spus joi ca de la criza din 2008 legatura dintre pietele financiare si afacerile internationale este tot mai stransa, ceea ce face lucrurile dificile, relateaza MarketWatch.
"Acest fapt a sporit nivelul incertitudinilor, volatilitatii si impredictabilitatii, pe pietele financiare si in afacerile internationale...Astfel interactiunea sporita dintre cele doua domenii se transpune in socuri externe pentru ambele", a aratat Soros.
De exemplu, sanctiunile financiare si prabusirea preturilor petrolului, impreuna, au provocat o criza financiara in Rusia. Niciunul dintre acesti factori nu ar fi provocat singuri acest lucru, a explicat magnatul.
"Acest fapt a facut ca rolul managerilor fondurilor de hedging sa devina foarte dificil. Marile oportunitati sunt in mare parte pierdute sau percepute ca socuri", a aratat Soros.
El a adaugat ca nivelul ridicat al incertitudinilor si volatilitatii il face sa fie mai putin optimist decat pietele, intrucat acesti factori descurajeaza asumarea de riscuri si cererea de investitii.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Marea tentaţie… sexuală
Reţeta zilei: Pui basc cu ardei
Horoscopul zilei
NATO va construi in 2015 centre de comanda in sase tari, inclusiv in Romania
Angela Merkel a evocat la Davos o cooperare economica intre UE si Uniunea Eurasiatica dominata de Rusia
Time scrie ca e "un morcov" fluturat in fata lui Putin
Cine este Salman bin Abdulaziz, noul rege al Arabiei Saudite?
Pretul petrolului a atins cel mai mic nivel al ultimilor sase ani - 45,59 dolari pentru un baril
Victor Ponta: E posibila reducerea generala a TVA cu maxim 3 puncte procentual sau pe categorii de produse
Klaus Iohannis si Victor Ponta participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii de la Iasi
Ponta a fost huiduit de un grup de persoane
Botoşani/Manoleasa: Ce poate face mâna unui primar gospodar
Ioan Rotundu
Tudor Chiuariu a fost exclus din PNL Conducerea PNL, reunita la Iasi, a
Klaus Iohannis a facut o baie de multime la Iasi, fotografiidu-se si vorbind cu oamenii
Lumea lu' Rotundu: A fost sau n-a fost mită?
Informare meteorologica de ploi si ninsori in toata tara, pana luni dupa-amiaza
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog