Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10957
De la 07 Ianuarie 2003
122871024
Germania:

Angela Merkel dezminte că ar căuta un succesor pentru preşedintele ţării

  • Christian Wulff este implicat într-un scandal financiar
  • 8 January 2012, 23:00
Purtatorul de cuvant al cancelarului german Angela Merkel a dezmintit informatiile difuzate sambata de presa germana conform carora aceasta ar fi discutat cu partenerii de coalitie cu privire la gasirea unui posibil inlocuitor pentru presedintele tarii, Christian Wulff, care este implicat intr-un scandal de proportii privind obtinerea unui credit privat avantajos, transmite Reuters.
Reactia cancelarului german vine dupa ce impotriva presedintelui Christian Wulff au aparut tot mai multe acuzatii, potrivit carora acesta ar fi amenintat mai multi editori de presa cu "razboi" daca vor publica articole despre un imprumut avantajos pe care familia sa l-a primit de la sotia unui prieten milionar.
Scandalul risca, astfel, sa ii cauzeze probleme cancelarului Angela Merkel, cea care l-a nominalizat pe Wulff pentru functia de presedinte in 2010, intrucat are loc intr-un moment sensibil, cand aceasta isi concentreaza eforturile pentru rezolvarea crizei datoriilor din Europa, ea urmand sa-l primeasca, luni, la Berlin, pe presedintele francez Nicolas Sarkozy.
"(Merkel) nu vede niciun motiv de a discuta despre un succesor pentru presedintele tarii", a declarat purtatorul de cuvant al Angelei Merkel, Steffen Seibert, pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, care a scris ca aceasta a discutat despre o inlocuire a lui Wulff cu vicecancelarul german Philipp Roesler.
Scandalul ce il are in prim plan pe presedintele german Christian Wulff a izbucnit inca din decembrie, cand presa germana a scris ca acesta ar fi tainuit un imprumut avantajos pe care l-a luat de la sotia unui om de afaceri cu care este prieten, dar in legatura cu care Wulff negase initial ca ar fi avut vreo relatie de afaceri.
Scandalul a luat proportii saptamana aceasta, cand s-a aflat ca presedintele ii lasase, in luna decembrie, un mesaj editorului-sef al cotidianului german Bild in care il ameninta pe acesta cu un "razboi", in cazul in care va publica dezvaluiri despre respectivul imprumut. Intre timp, si alte publicatii germane au acuzat presiuni din partea lui Wulff.
Intr-o tentativa de a calma situatia, presedintele a acordat miercuri un interviu posturilor publice de televiziune ARD si ZDF, in care a spus ca regreta mesajele telefonice trimise editorilor de presa, dar ca nu a incercat decat sa-si apere familia si sa ceara o amanare in publicarea povestii. El a adaugat, insa, ca nu a facut nimic ilegal si ca nu intentioneaza sa demisioneze.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Norocul nenorocului
Reţeta zilei: Coribioare
Caricatura zilei
FMI se îndoieşte de capacitatea Greciei de a-şi reduce gradul de îndatorare
Chinezii au construit o clădire de 30 de etaje în 15 zile
Iranul va începe "în viitorul apropiat" activităţile de îmbogăţire a uraniulu
intr-un buncăr construit în munte
A patra execuţie din 2012 în Arabia Saudită
un bărbat a fost decapitat după ce a fost găsit vinovat de crimă
"România, cea mai mişto ţară din lume". E uşor să-ţi iubeşti ţara?
de Alex Mihaileanu
David Cameron ameninţă că Marea Britanie va bloca taxa pe tranzacţii financiare
cerutp de Sarkozy şi Merkel
Decizie importantă pentru justiţia din România
Hotărâre CEDO: Reducerea salariilor cu 25% respectă drepturile omului
Revelion cu taxă pentru pensionari
Degringoladă totală la Memorialul Ipoteşti
Bacalaureat pe trei nivele, marca Buhăianu
Botoşani: USL-iştii speră să acapareze bugetul judeţului
scandalul e gata să se declanşeze
Botoşanii au dispecerat medical integrat
Început de an şcolar cu denumiri noi de şcoli
Comisia de expertiză medicală a intrat în normalitate
CASS şi Spitalul judeţean au început anul cu un proces
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog