Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22746
De la 07 Ianuarie 2003
118287939

Gică Iliescu, baronul primar de Gorbăneşti care minte pe bani frumoşi

  • Ioan Rotundu
  • 27 January 2019, 19:38
Un articol apărut pe portalul naţional de ştiri HotNews intitulat „Un primar din Botoşani a făcut toaletă c două etaje la şcoala din comună, dar e obligat să o ţină închis㔠mi-a atras atenţia, aşa că l-am citit.
Nu mică mio-a fost mirarea să aflu că primarul comunei Gorbăneşti, baronul PSD Gică Iliescu, a construit un grup sanitar cu parter şi etaj la şcoala din centrul de comună dar elevii nu-l pot folosi pentru că nu are avizul ISU.
N-am putut crede justificarea primarului pentru că în judeţ, în România, sunt mii de şcoli care funcţionează fără avizul sanitar, ISU şi nu s-a închis nicio şcoală. Fiind vorba de un grup sanitar, riscul unui incendiu este aproape inexistent iar cum PSD-ul taie şi spânzură în toată ţara, deci şi la Botoşani, cine din cadrul ISU ar fi îndrăznit să refuze un primar PSD prin a nu-i elibera un amărât de aviz? Mai ales că Gică Iliescu are abilitatea de a-i manipula după cum îi sunt nevoile pe toţi cei din conducerea PSD Botoşani, fiind protejatul Doinei Federovici, nevasta şoferului care, la scara judeţului, este un Liviu Dragnea în carne şi oase.
Aşa că am aprofundat subiectul şi n-am făcut-o inutil. Grupul sanitar face parte dintr-un grup de 5 WC-uri care s-au construit: 2 la grădiniţe şi 3 la şcolile din comună. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Rădăuţi Bucovina care a subcontractat lucrarea u o firmă din comuna Blândeşti, vecină cu Gorbăneştiul.
Persoanele din Gorbăneşti cu care am discutat şi care cunosc bine afacerile primarului Gică Iliescu mi-au spus că nu avizul ISU este motivul pentru care grupul sanitar de şa Şcoala Gorbăneşti nu este folosit, cauzele fiind cu totul altele, de altă natură, respectiv de natură financiară.
Primarul Iliescu ţine ascunse actele investiţiei şi nu a făcut recepţia finală pentru că valoarea reală nu este 85 mii euro cum declară, ci ar fi depăşit 250 mii euro. În toamnă, când s-a încercat o primă recepţie a lucrării, s-a constatat că apa de la instalaţiile sanitare de la etaj curgea pe pereţii de la parter, lucrarea fiind prost executată. Mai mult, sursele mi-au declarat că primarul ar fi achitat firmei întreaga sumă cerută şi i-a restituit garanţia de lucrare care se opreşte până la expirarea termenului de garanţie. Acum primarul Gică Iliescu stă cu ochii pe documentele lucrării ca nu cumva vreun angajat sau consilier local să afle adevărata valoare a lucrării şi pe ce s-au cheltuit banii în plus, care a fost destinaţia lor.
Despre primarul Iliescu s-a scris mult în Jurnalul, mai corect spus despre afacerile sale dubioase pentru care nicio autoritate abilitată nu s-a arătat interesată să afle adevărul. Acum trei ani a executat modernizarea unui drum comunal în zona satului Socrujeni, lucrare efectuată de firma botoşăneană patronată de un anume Bălăucă. Lucrarea a fost prost executată dar Iliescu i-a plătit banii în avans şi ceva mai mult decât suma licitată. Afacerea s-a derulat sub supravegherea deputatei PSD Tamara Ciofu.
Nu s-a uscat cerneala de pe actul de recepţie a drumului şi asfaltul s-a rupt de la mijlocul drumului pe o lungime de mai bine de 100 m. Firma lui Bălăucă a refăcut lucrarea dar tot de mântuială pentru că drumul iar a cedat. Cunoscătorii din Primăria Gorbăneşti susţin că primarul a beneficiat de comisioane substanţiale de la Bălăucă. Cum nicio autoritate publică n-a dorit să investigheze cazul, nu se ştie care este adevărul.
Acum, când DNA-ului i s-a pus botniţă de către Liviu Dragnea şi gaşca lui, primarul baron nu are a se teme de vreo anchetă care să-i dea insomnii. Dimpotrivă, aflat la vârsta de pensionare, se spune prin comună că va candida pentru un nou mandat şi la alegerile locale din 2020. De vreme ce vaca numită primărie mai dă lapte, şi încă mult, de ce s-ar pensiona? Să mulgă altul vaca?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 28. 01 – 3.02.2019
Bancul săptămânii: Nedumerire la spovedanie
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Haiducul Coroi - legendă şi adevăr II
Gastronomia botoşăneană în impas (II)
Ioan Rotundu
La Botoşani, PLUS stă pierdut în ceaţă
Ioan Rotundu
Uraganul fiscal stă să se năpustească asupra românilor
Ioan Rotundu
Noile valori morale ale patriarhului “Dănuţ”
Ioan Rotundu
Decizie a Curții Supreme în cazul dosarelor ajunse la completurile de 5.
Cine sunt magistrații care îl judecă pe Dragnea
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.02.2019
Lumea lu Rotundu Războiul cumnatelor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă