Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Alune americane
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15203
De la 07 Ianuarie 2003
122875270

Gigi Becali, liber timp de cinci zile. El a fost eliberat marti, in mare discretie

  • 17 September 2014, 23:00
Gigi Becali a primit o permisie de cinci zile si a plecat marti din Penitenciarul Poarta Alba, mergand la locuinta sa din Pipera, judetul Ilfov, au declarat pentru Mediafax surse apropiate finantatorului FC Steaua.
Potrivit surselor citate, comisia de specialitate a penitenciarului i-a acordat lui Gigi Becali o permisie de cinci zile. Acesta ar trebui sa se intoarca, sambata, la Penitenciarul Poarta Alba.
Patronul Stelei a mai primit o permisie de 24 de ore si in luna mai, in urma unei decizii luate in luna aprilie de comisia de specialitate a Penitenciarului Poarta Alba, el fiind recompensat pentru buna purtare, dupa ce a participat la activitati si a respectat regulamentul, noteaza Mediafax.
El a mers atunci la locuinta sa din Pipera si la cimitir, la mormantul matusii sale, unde a aprins lumanari. De asemenea, Becali a dat mai multe declaratii si interviuri presei. Ulterior, conducerea Penitenciarului Poarta Alba s-a autosesizat cu privire la comportamentul pe care Gigi Becali l-a avut in ziua in care a obtinut permisia si pentru o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni televizate, declansand procedura disciplinara in cazul acestuia.
Astfel, el a fost sanctionat cu suspendarea dreptului la vizita si cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o luna. Gigi Becali a contestat sanctiunea la Judecatoria Medgidia. Instanta a admis contestatia lui Becali si a decis ca acesta are din nou dreptul de a primi vizite si pachete in penitenciar.
De curand, Becali a solicitat Penitenciarului sa poata merge la munca, la Academia "Gheorghe Hagi", si la slujbele de la o biserica din afara unitatii de detentie fara insotitor, precum si sa poata avea telefon mobil, noteaza B1.ro.
El are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul Valiza si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina. Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate care au o buna conduita si au dovedit staruinta in munca sau in cadrul activitatilor educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, al instruirii scolare si al formarii profesionale pot primi recompense, printre care si permisiunea de iesire din penitenciar pentru cinci zile, dar nu mai mult de 25 de zile pe an.
Permisia de cinci zile este acordata de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, la propunerea comisiei speciale a locului de detentie. Conform legii, permisiunea de iesire din penitenciar poate fi acordata pentru mai multe motive, printre care si mentinerea relatiilor de familie ale persoanei condamnate sau pregatirea reintegrarii sociale a persoanei condamnate.
Solicitarea pentru iesirea din penitenciar va fi insotita de precizarea, de catre detinut, a locului unde urmeaza sa se deplaseze, a itinerarului urmat, precum si a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de iesire din penitenciar

Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Aluzie ginecologică
Horoscopul zilei
ANI solicita din nou revocarea din functie a unui senator si a unui deputat
Un miliardar din Hong Kong a facut cea mai mare comanda din istoria Rolls Royce
O fabrica i-a daruit patriarhului Kirill, capul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, un avion de lupta
Angajatii din sistemul public pot cumula din nou pensia cu salariul, a decis Camera Deputatilor
Suporterii unei echipe din Elvetia (liga a treia) au urinat in sticla portarului unei echipe rivale
Miliardarul Evgheni Evtusenkov, a 15-a mare avere din Rusia, a fost arestat la domiciliu.
analistii se tem de un nou caz Hodorkovski - Iukos
Contestatia companiei Grivco privind sechestrul din dosarul ICA, trimisa la Curtea Constitutionala
Romania, obligata de CEDO sa continue investigatiile in dosarul Mineriadei
Ordonanta privind migratia primarilor nu a trecut de votul din Camera Deputatilor
Victor Ponta: Nu inteleg de ce in Parlament spun ca sunt contra, iar in teritoriu folosesc legea
Victor Ponta, catre ministrul Educatiei: Intr-o saptamana anuntati solutia in cazul claselor I si a II-a
Invitaţie la vizitarea locurilor Sfinte de la Ierusalim
Biserica ar putea să excomunice curcubeul
Blogul lui Radu Herjeu
Primarul Portariuc şi cele două paiaţe pe post de viceprimari
Festivalul SeptemberFest, cântecul de lebădă al foștilor viceprimari
Lucrări pe străzile din Botoșani
Astăzi, ,,Prezențe botoșănene în marile muzee ale lumii” la Muzeul Județean
Anunţ Urban Serv
Botoşani: Gorbăneşti, comuna unde democraţia n-a pătruns încă
Cu agheasma malefică nu-i de glumit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog