Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9834
De la 07 Ianuarie 2003
122895483

Gong de final de an la Școala Populară de Arte

  • 24 June 2018, 23:00
Școala Populară de Arte „George Enescu”modelează talente an de an, având elevi cu performanțe într-o varietate de domenii, pe care le obțin cu ajutorul profesorilor îndrumători bine pregătiți. În acest caz se află și elevii secției Canto Muzică Ușoară, instruiți de doamna profesor Ana-Maria Ionescu, care obțin în fiecare an premii la festivaluri și concursuri, atât pe plan național, cât și internațional.
Nici anul școlar ce tocmai s-a sfârșit nu a fost mai prejos, toți elevii secției participând de-a lungul celor două semestre la numeroase competiții muzicale, în urma cărora au obținut premii importante. În perioada 8-10 iunie, o parte din cursanți au fost prezenți la Festivalul Internațional de Arte „Muguri de lumină” – ediția a II-a, desfășurat la Piatra Neamț, fiind laureați la patru secțiuni de concurs. La secțiunea „Interpretare”, juriul a decis ca Premiul I să meargă la Andreea Cazacu și Eusebiu-Dorin Scripcariu (premiat și la secțiunea „Mic și mare”), Premiul al II-lea la Andra-Gabriela Abălașei, Elena Giurgiu, Ilinca Pavăl și Maria-Ilia Ionescu (care a obținut și Premiul I la secțiunea „Mic și mare”) și mențiuni pentru Maria-Teodora Gugesu și Gabriela Ungureanu. La categoria „Etno-Pop” au fost premiați cinci elevi ai secției Canto Muzică Ușoară, dintre care îi nominalizăm pe Andra-Gabriela Abălașei și Andreea Cazacu (Premiul al II-lea) și Maria-Teodora Gugesu, Ilinca Pavăl și Gabriela Ungureanu (Premiul al III-lea). De asemenea, și grupurile au obținut premii importante, duetul Maria-Ilia Ionescu–Andreea Cazacu, obținând Premiul al II-lea, trio-ul format din Andra-Gabriela Abălașei, Maria-Teodora Gugesu și Ilinca Pavăl a primit Premiul al III-lea, premiu obținut și de Eusebiu-Dorin Scripcariu, împreună cu Elena Giurgiu. Festivalul a fost organizat de doamna profesoară Codruța Sava, care s-a ocupat cu seriozitate și ospitalitate de primirea acestor tineri talentați, lucru pentru care îi mulțumim.
Astfel, palmaresul de anul acesta se mărește după Festivalul Internațional de Arte „Muguri de lumină”. Elevii secției Canto Muzică Ușoară – coordonați de doamna profesor Ana-Maria Ionescu – au fost recompensați cu premii și la alte competiții, precum Festivalul Internațional de Interpretare și Creație „Tinere Speranțe”, Festivalul Național de Muzică Religioasă și Patriotică „Din suflet de Creștin”– Iași, Festivalul-Concurs Regional de Muzică Ușoară „Muzica e viața mea”– Roman, Festivalul Internațional „Arts Combat Festival” – Iași, Concursul Interjudețean „Românie - Plai de Dor”, Festivalul de Muzică „Supervedete... de Dragobete”– Iași și Festivalul de Muzică pentru copii și adolescenți „Cheia Sol – Music for all”.
La final de an școlar, pe 15 iunie, Școala Populară de Arte „George Enescu” a organizat un spectacol de gală, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființare. La spectacol au participat profesori și elevi, care au sărbătorit prin cântec, dans și joc semicentenarul prestigioasei instituții de învățământ. Au fost prezenți, cu această ocazie, și cursanții secției Canto Muzică Ușoară, care au oferit câteva momente muzicale memorabile ce au impresionat publicul.
Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani își așteaptă cursanții din toamnă, când va începe un nou an școlar, sperăm noi, la fel de productiv.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reproşul dimensiunilor reduse
Horoscop zilnic 25.06.2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.06.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Coţuşca
Banca Mondială: Creșterea economică a României nu a dus la reducerea sărăciei
Ministrul Justiției susține că nu a participat la niciun fel de discuție privind emiterea unei OUG
pentru Codul de procedură penală / Constat că de multe ori legile sunt adoptate în grabă
Iohannis: Dragnea ar trebui să dispară pur și simplu din viața politică
Am decis să anunț candidatura pentru că oamenii sunt extrem de nemulțumiți / Nu mă tem de suspendare
Sindicaliștii din penitenciare: În detenție sunt doar câteva zeci de condamnați pentru abuz în serviciu
Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor și românilor pe care i-a înșelat
Democraţia lui Dragnea, democraţia minţilor întunecate
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog