Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12709
De la 07 Ianuarie 2003
76504169
Grav accident de circulaţie soldat cu trei morţi

Tragedie în familia consilierului judeţean Calistru

  • 2 December 2007, 23:00
Ieri, în jurul orelor 8.30, la ieşirea din municipiul Dorohoi a avut loc un tragic accident de circulaţie. Consecinţele sunt cutremurătoare, trei morţi, doi răniţi grav şi două maşini “valoroase” au fost distruse aproape în totalitate. În vârstă de doar 18 ani, fiul consilierului judeţean Mircea Calistru, Nicolae, a decedat în drum spre Clinica de Neurochirurgie Iaşi, fiind în comă de gradul doi şi prezentând fractură deschisă de mandibulă precum şi un traumatism cranio-facial , o altă persoană a murit pe loc, iar alta la 30 de minute de la spitalizare, fiind internată cu comă de gradul trei-patru.
Tragicul accident de circulaţie s-a produs pe DN 29 A în apropierea localităţii Dumbrăviţa. Florin Azoiţei, în vârstă de 45 ani, din Botoşani, în timp ce conducea autoutilitara Ford Transit cu număr de înmatriculare BT-92-AZO pe direcţia Dorohoi - Darabani nu a adaptat viteza în momentul unei curbe spre dreapta. Astfel a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu o maşină marca Audi, a cărui număr de înmatriculare este BT-01-MZJ.
În autoturismul Audi condus regulamentar de către Abel Matei, fără ocupaţie, în vârstă de 44 de ani, din Darabani mai erau încă patru persoane, pasageri de ocazie, printre care şi Neculai Calistru. În urma impactului Abel Matei a murit pe loc, fiul consilierului a murit în drum spre Iaşi, un pasager a cărui identitate nu este încă cunoscută a decedat la Spitalul Judeţean “Mavromati”, Altele două persoane au fost grav rănite şi a rezultat avarierea gravă a celor două autoturisme. “Nu am putut afla identitatea pasagerului decedat deoarece nu avea nici un act de identitate la el”, a declarat inspectorul principal Laurenţiu Popescu.
Persoanele rănite sunt Constantin Baltă, în vârstă de 34 de ani, din Hudeşti, pasager al autoturismului Audi, lucrător la Piscicola şi Florin Azoiţei în vârstă de 45 de ani, şoferul autoutilitarei. Cele două persoane sunt în prezent internate în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean. Constantin Baltă a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu hematom parietal stâng, iar Florin Azoiţei prezenta traumatism cranio-cerebral acut închis, comoţie cerebrală precum şi traumatism toracic şi abdominal acut închis.
În urma radiografiilor s-a stabilit că şoferul prezintă fracturi costale pe partea stângă precum şi fractură de femur, iar Constantin prezintă policontuzie de bazin.“Starea pacienţilor este deocamdată stabilizată, iar leziunile nu au caracter invaziv. Însă vor rămâne sub intensă observaţie medicală”, a declarat Radu Malancea, directorul Spitalului Judeţean. Cele două persoane au fost transportate la spital cu ambulanţa, însă pentru scoaterea răniţilor a fost nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare.
Menţionăm că Florin Azoiţei este administrator al unei societăţi din Botoşani şi are permis de conducere din anul 1991. “De la accidentul de pa raza localităţii Copălău, din anul 2000, când au fost înregistrate patru decese, acesta de astăzi (nr. ieri) este al doilea accident de circulaţie a cărui consecinţe sunt grave”, a susţinut Laurenţiu Popescu. Cercetările în acest tragic accident continuă.
În ce-l priveşte pe consilierul judeţean Mircea Calistru, acesta a aflat de accident de la nişte şoferi care au circulat prin zonă, care-i cunoşteau feciorul şi care au oprit la Lişna pentru a-l anunţa. Imediat acesta l-a sunat pe directorul publicaţiei noastre (cu care a fost coleg în şcoala medie şi cu care a rămas prieten de atunci) cu rugămintea de a se informa la Urgenţele spitalului şi a-i comunica mai multe informaţii despre gravitatea accidentului.
La acea oră Calistru nu cunoştea cât de gravă este situaţia. Ajuns în Botoşani, Calistru a realizat gravitatea momentului şi a încercat să-şi salveze fiul transportându-l la Clinica de Neurochirurgie Iaşi. Numai că sufletul din corpul tânărului de numai 18 ani a preferat să se înalţe la Cer. La ora 14, când directorul nostru l-a sunat din nou, deja Mircea Calistru îşi plângea fiul decedat. Elev la Grupul Şcolar „Regina Maria” Dorohoi, Culiţă, cum era dezmierdat în familie, promitea o frumoasă viitoare carieră de boxer.
Culiţă era un tânăr înalt, cu o conformaţie fizică demnă de invidiat pentru vârsta sa, prietenos şi comunicativ cu toată lumea. În familia Calistru tragediile accidentelor auto par a nu se mai sfârşi. Fratele său, mijlociul, a murit într-un accident auto în Iugoslavia. Chiar şi consilierul judeţean a avut câteva accidente auto uşoare. Fratele mai mare, Florentin, fost marinar de carieră, de asemenea a avut uşoare accidente auto. Ieri, la ieşirea din Dorohoi, s-a produs cel mai grav accident din judeţ, după cel petrecut în 2001 la Copălău. (Alina ASOFRONIEI & Bogdan CALINIUC)

N.R. – Articolul s-a publicat în cotidianul Jurnalul de dmineaţă nr. 919/4 decembrie 2002. Astăzi se împlinesc cinci ani de la tragicul accident în care liceanul Nicoale Calistru a decedat. Deznodământul, autorul accidentului în care trei persoane şi-au pierdut viaţa, respectiv Florin Azoiţei, a fost scos basma curată de către judecători, el fiind sancţionat, după cinci ani de procese, cu „Avertisment”. Detalii asupra modului în care a decurs procesul mai puteţi citi în articolul „Deşi a omorât trei oameni, judecătorii l-au iertat de puşcărie”, ce poate fi găsit în arhivă prin accesarea zilei de 14 septembrie 2006. Dacă ar fi trăit, astăzi Nicolae ar fi împlinit frumoasa vârstă de 23 de ani. În memoria sa, părinţii au ridicat în cimitirul satului Lişna, comuna Suharău, o biserică cu hramul Sf. Nicolaie (foto).


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos (IV)
recursul îi consfinţeşte lui Tonino dreptul de proprietate câştigat prin inginerie financiară
Comentariul comentariilor (I)
(Ioan Rotundu)
Colectare selectivă a deşeurilor în localităţile rurale
Jandarmii au primit ordin să nu mai asigure paza la şcoli
E.ON ne creează cele mai mari probleme
cu tupeu, după ce-a omorât un om, a contestat la Judecătorie amenda primită
Spitalele în vizorul Gărzii de Mediu şi… atât
Cardul european de sănătate nu mai este la mare căutare
Vă ajută să vă modernizaţi afacerea
Anunţ important
„O minune într-un lan de soare”
Umorul şi caricatura la loc de frunte pentru tinerii botoşăneni
Fasniuc a devenit nevricos
Dacă-i bal, bal să fie, chiar dacă-i… liberal!
Doi democraţi râvnesc la funcţia vacantată de Drăguş
Liberal democraţii prezintă adevărata ameninţare a liberalilor
Câmpanu are coşmaruri din cauza afişelor PLD
Ziua Naţională a fost sărbătorită la Botoşani
Avocatul şi amanta
Horoscop
Coastă de porc umplută cu mere
Finalistii la “Dansez pentru tine”
Râde hârb de oală spartă
Ioan Rotundu
Credinţă şi Onoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă