Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18572
De la 07 Ianuarie 2003
122878639
Grave ilegalităţi comise în numirea directorilor de şcoli

Deputata Pro România Mihaela Huncă patronează ilegalităţile IŞJ Botoşani

  • Inspectorul general adj., liberala Ada Macovei, execută ordinele deputatei
  • 17 August 2020, 18:13
Fostă inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Mihaela Huncă a părăsit funcţia pentru a deveni deputat PSD. Chiar dacă nu mai era şeful IŞJ, Huncă a condus şi conduce instituţia prin cumătrul său Gabriel Hârtie, profesor de sport, impus politic în fruntea instituţiei.
Pentru că a intrat în conflict de interese politice şi de altă natură cu Doina Federovici, senator şi preşedintele PSD Botoşani, Huncă s-a refugiat în braţele lui Victor Ponta, adică la Pro România. Deşi aflată în opoziţie, Huncă continuă să stabilească ce au de făcut cei din conducerea IUŞJ Botoşani, în pofida faptului că la guvernare sunt liberalii. Numită inspector general adj., liberala Ada Macovei execută conştiincios ordinele date de Huncă prin şeful şi cumătrul său Gabriel Hârtie.
Sunt multe ilegalităţile comise din ordinul Mihaelei Huncă în numirea directorilor de şcoală. Însă cea mai strigătoare pare a fi numirea de la Şcoala Gimnazială Călăraşi. Şcoala are ca director pe Carmen Voiniciuc (foto). Aceasta a fost muncitoare textilistă prin Botoşani dar a intrat în relaţii apropiate cu Huncă pe când aceasta era inspector la IŞJ. Cum, necum Carmen Voiniciuc a intrat în posesia unei diplome precum că a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport. Cu astfel de diplome este plin judeţul cu profesori de sport dar cei de la DNA Suceava nu s-au arătat interesaţi să descopere filiera obţinerii acestor diplome. Nu le-a dat şi încă nu le dă voie cei de la PSD.
Cu diplomă de profesoară de sport, fără a întruni condiţiile legale, Hunc㒠a numit-o pe Carmen Voiniciuc director de şcoală, spre uimirea celorlalţi profesori cu studii adevărate şi merite profesionale.
Dacă tot a ajuns director, Voiniciuc şi-a adus la catedră şi nora Daniela Lorena Voiniciuc, suplinitoare la catedra de lb. română. La examenele de titularizare din acest an. Daniela a luat nota 5,35 şi 6.05 după contestaţie. Normal ar fi să plece acasă dar mama soacră, ca director, o va menţine la catedră.
Am informaţii că în urmă cu vreo două săptămâni, Mihaela Huncă i-a convocat la Popasul Cucorăni pe cumătrul Gabriel Hârtie în calitatea sa de şef a IŞJ şi pe Ada Macovei în calitatea sa de inspector general adj. şi l-e dictat numele celor care trebuie să rămână director de şcoală. Bineînţeles că majoritatea directorilor sunt oamenii controlaţi de Huncă şi care îi fac cu mult zel campanie electorală, liberalii dormind în papuci în frunte cu Ada Macovei.
La Călăraşi Huncă a cerut ferm ca director să rămână Carmen Voiniciuc, deşi aceasta nu întruneşte condiţiile legale. Şi mai curios, la Şcoala Călăraşi se află profesoara Adriana Nichita, venită de la Şcoala Albeşti, un cadru cu înaltă pregătire profesională şi cu realizări excepţionale an activitatea de la catedră şi şcolară. Nichita este cumătră cu Huncă, numai că deputata Pro România a preferat-o pe Voiniciuc, încălcând sfidător prevederile legale.
Mihaelei Huncă nu-i pasă de ilegalităţile comise pentru că are imunitate parlamentară şi nu răspunde ea în faţa legii, răspunderea aparţine celor care le-a comis. Interesul său faţă de familia Voiniciuc este unul major şi extrem de benefic. Cristi, fiul directoarei Carmen Voiniciuc şi soţul Danielei, analfabetă funcţională de nota 5,35 la lb. română este candidatul Pro României la Primăria Călăraşi. Fiu de pădurar, Cristi are mai degrabă manifestări de interlop decât de viitor primar dar tocmai aceste manifestări îl face demn de Pro România, partidul condus de infractorul plagiator Victor Ponta şi la Botoşani de infractoarea în devenire Mihaela Huncă.
În discuţiile de numire a directorilor, Huncă s-a exprimat c㠄liberalii să propună numirea de director la orice şcoală, dar la Călăraşi Voiniciuc va rămâne.” Are balta peşte şi familia pădurarului Voiniciuc bani de pe lemnele din pădurea statului!
Luni, microbuzul şcolar putea fi văzut la ora 9.00 în faţa IŞJ Botoşani, Directoarea Carmen Voiniciuc a venit să se asigure că nu va fi schimbată din funcţie. La ora 11.00 microbuzul era parcat în faţa sediului Pro România. Voiniciuc venise la raport la Huncă şi nu cu microbuzul gol. Cheltuială de bani publici pentru interes personal. Cui îi pasă!
Ne mirăm că învăţământul botoşănean este pe muchie de prăpastie. Cum să nu fie când liderii de sindicat sunt înregimentaţi în PSD şi mai nou Pro România, când se numesc director de şcoală profesori incompetenţi şi fără a întruni condiţiile legale, când la catedră lb. română este predată de suplinitori de nota 5,35 cum este Daniela Voiniciuc, nora directoarei Carmen Voiniciuc şi a cărei soţ este candidatul Pro România la Primăria Călăraşi. Liberali treziţi-vă, că PSD, ALDE şi Pro România au făcut ceva în guvernarea voastră!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Preotul şi cele 10 porunci
oroscopul săptămânii 17 – 23.08.2020
Ticăloşie culturală pusă la cale de viceprimarul Cosmin Andrei
Ioan Rotundu
Istoriile primarului istoric Borfotină şi zestrea cu care a intrat în PNL
Ioan Rotundu
Când dorinţa de putere întunecă raţiunea
Ioan Rotundu
Bătaia de joc la care suntem supuşi de către cei de la Nova Apaserv
Ioan Rotundu
Silegeanu, afaceristul plin de datorii ce se vrea primar de Botoşani
Ioan Rotundu
Încercarea afaceristului Silegeanu de a ne „aburi” că este cinstea întruchipată
ANUNŢ CU PRIVIRE LA NECESITATEA ACHITĂRII TAXELOR ŞI IMPOZITELOR
Moţiunea, dovada că PSD-ul nu s-a lecuit de ticăloşii
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 21.08.2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog