Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2084
De la 07 Ianuarie 2003
122887733

Gripa nu va fi o piedică în faţa protestelor inspectorilor sanitari

  • 15 November 2009, 23:00
Inspectorii sanitari şi angajaţii din cadrul Laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi epidemiologii sunt cu gândul la acţiuni de protest, dacă nu vor primi de la Ministerul Sănătăţii vestea că li se vor aloca bani pentru reluarea plăţii sporurilor suspendate.
Aceştia au avut o primă acţiune de protest, săptămâna trecută, dar acţiunea spontană de atunci ar putea să se repete dacă bugetul de salarii pe ultimul trimestru nu va fi completat şi cu banii de sporuri. „Nu putem spune că în vară, când s-a luat decizia suspendării unor sporuri, am primit această măsură cu zâmbetul pe buze. Atunci se punea problema unor disponibilizări şi am înţeles că pentru a face instituţia nişte economii la salarii să facem nişte sacrificii. Dar înţelegerea a fost într-un fel şi acum s-a ajuns la altceva. Sporurile suspendate atunci trebuiau reluate la plată la salariul pe luna octombrie. Ori noi nu am primit nimic şi se aude că nu sunt bani pentru sporuri până la sfârşitul anului. Oamenii nu mai acceptă asta. Este vorba de nişte drepturi ale noastre”, a declarat un asistent din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.
Doleanţele angajaţilor au fost transmise la Ministerul Sănătăţii iar acum angajaţii aşteaptă să vadă ce răspuns se va primi, pentru ca apoi să-şi facă planul de acţiune sindicală. Angajaţii de la Direcţia de Sănătate Publică care au protestat săptămâna trecută spun că nu vor ţine seama de contextul epidemiologic actual, de înmulţirea cazurilor de gripă nouă care le creşte volumul de muncă şi vor recurge în continuare la acţiuni de protest dacă nu li se va relua plata sporurilor suspendate, sporuri fără de care veniturile lunare le sunt reduse semnificativ.
Sporurile respective le ridicau cu aproximativ 50% salariile. Un răspuns din partea autorităţilor, legat de soarta sporurilor lor, angajaţii aşteaptă să primească în cursul acestei săptămâni. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Călugăriţele
Viţel Stroganoff
Program TELE' M Botoşani, luni
Horoscop
Autogară electorală
Cum a fost păcălit Prostănacul
Românul şi vorbitul pe la colţuri
Şi-a garantat funcţia cu zestrea din viitor
Pentru demnitatea Uniunii Scriitorilor
Centru Transfrontalier de Consultanţă în Afaceri
Salariaţii DGASPC rămân la muncă dacă acceptă salarii mai mici
Monitorizarea alegerilor cu peste 6000 de oameni miroase a fraudă
cred pdl-iştii Botoşani
Bună ziua căciulă, candidatul n-are gură!
„Vom face în aşa fel încât bugetarii să nu se simtă ameninţaţi”
a declarat preşedintele PDL Botoşani, Cătălin Flutur
IŞJ este mai prudent în a închide grădiniţele din cauza gripei
Reforma sanitară rurală s-a împotmolit din cauza crizei economice
Gripa porcină secătuieşte financiar spitalele
Vaccinul antigripal soseşte, dar nu-i loc de depozitare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog