Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Gastronomie
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20009
De la 07 Ianuarie 2003
74958046

Gripa porcină şi-a făcut intrarea şi în Botoşani

  • 4 November 2009, 23:00
Gripa porcină a ajuns în Botoşani. Ieri după amiază, Ministerul Sănătăţii a anunţat pe lista judeţelor în care s-a înregistrat virusul AH1N1 şi judeţul Botoşani. Printre probele trimise la Bucureşti pentru analiză la laboratoare şi care au confirmat prezenţa temutului virus se află şi cele ale unor pacienţi botoşăneni care figurau ca suspecţi de a fi contactat gripa nouă.
Sunt şase cazuri de infecţie cu virusul AH1N1, printre cele şase cazuri aflându-se şi elevi din trei unităţi de învăţământ botoşănene. Ministerul Sănătăţii a afişat ieri lista cu judeţele şi cazurile confirmate de îmbolnăvire cu gripă porcină, Botoşaniul fiind al doilea ca număr de cazuri confirmate în cursul zile de ieri.
Pe lista celor 13 judeţe cu cazuri de gripă nouă confirmate ieri, la care se adaugă şi Capitala, Botoşaniul este al doilea ca număr de cazuri ce au primit rezultat pozitiv de la laborator. Majoritatea au confirmate câte unu sau două cazuri, doar Bucureştiul având mai multe cazuri decât Botoşaniul, 7, confirmate ieri. Urmează apoi Prahova, cu cinci cazuri şi Suceava, cu trei cazuri.
Autorităţile sanitare botoşănene au intrat în alertă şi vor efectua anchete epidemiologice pentru a afla dacă şi alte persoane din familiile sau din anturajul bolnavilor prezintă semne de îmbolnăvire. La şcolile unde învaţă copiii care au fost diagnosticaţi cu gripă nouă se vor lua măsuri stricte pentru a nu se răspândi boala. Aşa cum anunţase iniţial comitetul constituit pentru gripa nouă, se va recurge probabil la suspendarea cursurilor pentru dezinfecţia claselor unde învaţă elevii bolnavi de gripă nouă.
Măsura ar urma să fie dispusă doar pentru clasele respective, nu pentru întreaga şcoală. Deocamdată autorităţile sanitare au anunţat că sunt trei elevi cu gripă nouă, ceilalţi trei bolnavi fiind adulţi. Seminarul Teologic, Şcoala 12 şi Şcoala 4 sunt cele trei unităţi şcolare unde s-a confirmat deja că există câte un caz de gripă porcină. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că până acum, în Botoşani au fost câteva zeci de cazuri de suspiciuni de gripă porcină, dar nici un caz nu s-a confirmat până ieri, când, într-o singură zi, laboratorul central a dat confirmarea la şase cazuri. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Solicită 14 milioane de lei de la Guvern pentru un sac fără fund
A omorât calul şi a fugit
Urmărit naţional din anul 2003, depistat şi încarcerat la Boto;ani
“Francesca”, filmul regizat de Bobby Păunescu, vine la Botoşani
Soţia şi fiul lui Ioan Luchian Mihalea, în premieră la ”Happy Hour”
Victima a unui accident rutier salvată de un echipaj SIAMUD
15 tone de furaje distruse de flăcări
Se deschide calea recunoaşterii Transnistriei?
Inventarea minorităţii aromâne, atentat la interesul naţional
A intrat în apartament cu ajutorul pompierilor
Program TELE'M Botoşani, joi
Tichete cadou, doar pentru cadrele didactice cu datoriile achitate la zi!?
Bătaie pe beţie, închisoare pe „trezie”
Horoscop
Ce-a mai visat Băsescu!
Ţâbu pe post de moderator... politic
Carne cu salsa de soia
Inspectorul IŞJ Carmocanu este suspectat de gripă porcină
Nemaifiind şef la AJOFM, Dimitriu face turul Europei
Se înmulţesc comisarii de Mediu
O profesoară reclamă discriminare pe criterii de sex
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă