Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15734
De la 07 Ianuarie 2003
122875801

Grup infracţional organiza

  • specializat în proxenetism, trafic de persoane şi minori, destructurat de poliţişti
  • 17 December 2009, 23:00
La data de 01.02.2007, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani – Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, s-au sesizat cu privire la faptul că mai mulţi suspecţi din municipiul Botoşani, printre care şi numiţii L.G., P. M., au recrutat mai multe tinere de pe raza judeţului Botoşani, în vederea exploatării sexuale în Italia şi Norvegia.
Din cercetările efectuate a rezultat că începând cu anul 2005, suspecţii au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop traficarea mai multor tinere din judeţele Botoşani şi Iaşi, cu situaţie materială precară şi nivel redus de instrucţie, în scopul exploatării acestora prin obligarea sau determinarea la practicarea prostituţiei.
Prin fraudă, prin promisiunea mincinoasă a oferirii unor locuri de muncă în domeniul agriculturii şi în menaj sau prin determinarea la practicarea prostituţiei, în perioada 2005 – 2008, acest grup infracţional organizat, a recrutat, cazat, transportat şi exploatat sexual în Italia şi Norvegia un număr de 23 tinere de pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi.
Pentru a se asigura că victimele vor ajunge la destinaţie, acestea erau însoţite de regulă, pe durata deplasării, de către unul din membri grupului. Totodată, pentru a determina victimele care au refuzat să practice prostituţia în folosul lor, membrii reţelei infracţionale au recurs la ameninţări cu acte de violenţă sau chiar la acte de violenţă.
În acelaşi scop, traficanţii au reţinut paşapoartele de la majoritatea victimelor,limitându-le astfel posibilitatea de deplasare. Cercetările efectuate în cauză au stabilit că din anul 2005 şi până în prezent, membrii grupului, personal sau prin persoane interpuse, au expediat din străinătate, prin Western Union, sume de peste 85.000 euro şi 45.000 USD.
Activităţile complexe desfăşurate în perioada 2007- 2009 de către D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Botoşani împreună cu poliţiştii B.C.C.O. Suceava - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, au condus la completarea probatoriului, în baza căruia la data de 16.12.2009, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Botoşani, ofiţerii S.C.C.O. Botoşani şi BCCO Suceava, împreună cu luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă Botoşani şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani , au efectuat un număr de patru percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor, procedându-se totodată la punerea în executare a mandatelor de aducere emise pe numele acestora în vederea cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire ori sprijinire a unui grup infracţional organizat, prev. de art.7 alin.1 din Legea nr.39/2003, trafic de persoane prev. de art.12 al.1 şi 2 lit.a din Legea nr.678/2001 cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal, trafic de minori, prev. de art. 13 al.1 şi 2 din Legea nr. 678/2001 cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal şi proxenetism, prev. de art. 329 alin.2 din Codul penal cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art.33 lit.a din Codul Penal.
Faţă de doi dintre învinuiţi, procurorul de caz din cadrul Biroului Teritorial Botoşani al D.I.I.C.O.T. a dispus în cursul zilei de ieri măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore urmând ca astăzi să fie prezentaţi Tribunalului Botoşani cu propunerea de arestare preventivă. Faţă de un alt învinuit, cercetările sunt continuate în stare de libertate, fiind dispusă măsura interdicţiei de a părăsi ţara. Împreună cu procurorul de caz, poliţiştii Serviciului C.C.O. Botoşani continuă cercetările în vederea identificării altor victime, probării întregii activităţi infracţionale şi stabilirii tuturor participanţilor la comiterea faptelor. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Astăzi, „Deschide uşa, creştine” pentru Cheia Sol şi Filarmonica Botoşani
Ţâbuleac ia apărarea arhitectului şef al judeţului
consilierul judeţean Cristian Achiţei l-a acuzat de incompetenţă profesională
Primii colindători la Palatul Administrativ Botoşani au fost din Suceava
CJ consideră ilegală externalizarea a serviciilor Laboratorul de analize
de la Spitalul Judeţean „Mavromati”
Săraci la început, bogaţi după!
IŞJ se laudă cu un an bogat în inspecţii
Democrat – liberala Huţuleac detronată de la şefia CAS
Nicolau se pregăteşte s-o preia
Şicana mogulilor
Medicii de la Pediatrie vor musai salariu de merit
Românul şi betonul
L-a pregătit pentru reinvestire ca premier
Horoscop
Badea Gheo şi clitorisul
Tocăniţă de vită cu bere
O experienţă de viaţă pentru toţi
Bani europeni pentru elevii interesaţi să devină antrepenori şi oameni de afaceri
Invitaţie la spectacol
“Eroii nu mor niciodată”
si vor fi comemoraţi în toată ţara de Noii Golani
Victoria lui Băsescu si problema R. Moldova
Stănculescu aduce KGB-ul în Revoluţia română
Fascismul roşu împotriva lui Filat şi Ghimpu
Traian Băsescu l-a nominalizat ca Prim ministru pe Emil Boc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog