Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13482
De la 07 Ianuarie 2003
122899131

Guvern nou, probleme vechi

  • 15 February 2012, 23:00
Învestit cu încrederea unei majorităţi parlamentare ilegitime, în absenţa opoziţiei, cu nişte recomandări, fără avize din partea comisiilor de specialitate, Guvernul Ungureanu a trecut la administrarea problemelor vechi şi noi, însă Programul de guvernare este departe de a fi măgulitor pentru persoana Primului Ministru şi a echipei sale.
Raportul Curţii de Conturi pe anul 2011 precizează că aproximativ 7 miliarde de euro au fost cheltuite de statul român, fără a fi respectate legile în vigoare. Programul de guvernare al noului Cabinet nu conţine nici măcar o singură referire la acest aspect şi la corecţiile ce se impun.
La capitolul măsuri pentru relansarea economică, remarcăm inexistenţa unei politici de creditare normale sau a facilităţilor fiscale pentru întreprinzători, aşadar niciun efort pentru stimularea antreprenoriatului, mai ales cel tânăr, care părăseşte ţara, într-un flux continuu de inteligenţă românească.
Măsura atât de necesară, anunţată şi de Cabinetul Ungureanu, simplificarea poverii fiscale pentru operatorii economici, rămâne la stadiul de proiecţie, pentru că nu au găsit soluţiile concrete. De altfel, întregul Program suferă la capitolul aplicabilitate, exprimarea fiind generalistă şi lapidară.
Se perpetuează, în schimb, ascultarea oarbă a Fondului Monetar Internaţional, care dictează ca unui şcolar restructurarea companiilor romneşti, mergând până la detalii penibile, cum ar fi restituirea către compania americană Boeing, de către TAROM, a unui avion tip 737-800, închiriat în urmă cu patru ani.
Remarc, însă, că acelaşi FMI a cerut renegocierea contractelor cu Hidoelectrica, dându-ne dreptate nouă, Opoziţiei, care am solicitat în repetate rânduri anularea contractelor oneroase de pe piaţa energetică.
De altfel, este tot mai evident că activele cele mai rentabile ale economiei româneşti sunt tot mai greu de gestionat de către PDL, iar “guvernele Băsescu” nu-şi propun altceva decât să le înstrăineze. Se ignoră, astfel, cu bună ştiinţă obiectul de activitate al guvernului, care este administrarea, nu întrăinarea şi privatizarea.
Ne-am fi aşteptat, aşadar, de la noul premier, orgolios şi ambiţios cum se prezintă, la un program de guvernare realist, dar ne-am înşelat, primind în schimb dovada lipsei de loialităţi faţă de funcţie şi cetăţeni.
Senator Gheorghe Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Dorinţă nejustificată
Casă aprinsă de un scurtcircuit electric
COMUNICAT DE PRESĂ – CMJ Botoşani
COMUNICAT DE PRESA – APIA Botoşani
Unitățile încălzite centralizat fac economie la bugetul local
Marturii despre ultimii romani din Aita Mare
Interviu cu Parintele Iustin Garleanu
Ministrul Laszlo Borbely: Suntem pregătiţi în caz de inundaţii
Dan Voiculescu vrea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală
Mihai-Razvan Ungureanu a unificat orarele în administraţia centrală
pentru ca timpul să fie folosit cât mai bine
Preot ce se cere exorcizat
Ioan Rotundu
Ionel Ilaşi protestează cu o păpuşă de paie
PPDD promite 20 mii euro pentru fiecare român
Botoşani: Poporănii lui Dan Diaconescu acţionează în forţă
Ajutoarele strânse de botoşăneni pleacă astăzi la Brăila
300 de persoane monitorizate permanent de DSP
Mari probleme cu alimentaţia mamelor care alăptează
Protecţia Copilului va investi un milion euro la Stăuceni
Profesorii nu vor drepturi salariale fărâmiţate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog