Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8248
De la 07 Ianuarie 2003
122868315

Guvernanţii iar împart banii preferenţial

  • 18 July 2008, 23:00
Unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani au rămas fără fonduri pentru reparaţiile de vară. Guvernanţii au întors iarăşi spatele la botoşăneni, la ultima rectificare neacordând fonduri nici pentru învăţământ, nici pentru spitale.
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur este foarte dezamăgit de situaţie. „S-a făcut o nouă rectificare de buget şi două segmente foarte importante pentru botoşăneni, iarăşi au fost uitate. Mă refer la învăţământ şi sănătate. S-au dat ceva bani pe ochi frumoşi înainte de alegerile din vară, când doar o parte din primarii şi şcolile din anume localităţi au primit bani. Acum vin alegerile parlamentare, deja gândesc altfel”, a declarat Cătălin Flutur, specificând că banii s-au împărţit pentru achitarea obligaţiilor create în campania locală şi în vederea asigurării unei noi baze financiare pentru alegerile din toamnă.
Primarul atenţionează că prin acest demers se va ajunge în aceeaşi situaţie ca în ultimii doi ani. „Vacanţa de vară este singura perioadă propice, când se poate lucra în şcoli, indiferent că sunt în mediul urban sau rural şi nu avem niciun ban. Probabil vor veni iar undeva prin lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Vor avea grijă să dea în acele localităţi şi să câştige aceleaşi firme care au câştigat în ultimii doi ani licitaţiile. Acestea fiind nevoite înainte de a începe lucrarea să întoarcă în cutiuţa partidului cotizaţia de rigoare”, a subliniat primarul. Acesta precizează în acelaşi timp că sunt şcoli şi grădiniţe în municipiul Botoşani care nu au primit niciun leu în ultimii trei ani şi altele au primit de trei ori bani, încât nici nu mai au ce face cu ei.
În ce priveşte, sănătatea, lucrurile nu stau mai bine. După ce unii s-au lăudat că judeţul va primi bani pentru spitale, totul a rămas până la urmă la stadiul de simple vorbe. „Sunt persoane care s-au bătut cu pumnul în piept şi au spus că iau trenul sau Jeep-ul şi aduc bani de la Bucureşti pentru spitale. S-a făcut rectificarea de buget şi sănătatea nu a primit nimic. Restul e poveste. Probabil aveau de făcut un drum la Bucureşti şi căutau o motivaţie să nu li se pună absent la serviciu”, a mai adăugat primarul municipiului Botoşani. Din punctul său de vedere, singura speranţă a comunităţilor locale rămâne accesarea de fonduri europene, unde guvernanţii chiar dacă vor, nu se pot băga. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


De ce nu pot fi daţi în judecată cei care refuză să plătească taxa Radio-TV !
Horoscop
Între pălărie şi sex
Proiectul integrat s-a dovedit real şi nu electoral
A fost un vis frumos
Meningita virală, boala sezonului cald
Posturi călduţe pentru nepoţi
8000 lei amendă pentru moartea unui om
Muntianu zice că Spitalul judeţean n-are nevoie de medic ginecolog
Cum puteţi deveni top model
Nu vrea ca Suliţa să fie SRL-ul lui Costinel Ciubotaru
Nu sunt bani de păcură pentru la iarnă
Pedeliştii promit surprize adversarilor politici
Liber la construit baze sportive în mediul rural
Li se jumulesc banii din diferenţa pe care o au de primit la taxa de înmatriculare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog