Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21978
De la 07 Ianuarie 2003
122882045

Guvernul amana pe 2017 constructia autostrazilor, dar face planuri. "Si daca plecam intr-o luna, lasam tara cu Masterplan"

  • 10 May 2015, 23:00
Potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, mult asteptatele santiere vor fi deschise din 2017, iar pana atunci se vor face studii de fezabilitate. Asta in conditiile in care am aruncat deja milioane de euro pe desenat harti.
Dupa 25 de ani de la Revolutie, Romania nu are o autostrada care sa traverseze muntii. Masterplanul pe transporturi revizuit de Comisia Europeana ne promite ca vom avea tocmai doua autostrazi peste Carpati. De la Pitesti la Sibiu si de la Comarnic la Brasov. Santierele ar trebui sa inceapa in 2017 si sa se termine in 2020. Autostrada Sibiu - Pitesti este considerata de Uniunea Europeana prioritatea zero a Romaniei. Costa 2 miliarde de euro, adica 17 milioane de euro pe kilometru. Europenii ne indeamna apoi sa construim Bacau - Pascani, cu 7,5 milioane pe kilometru.
Urmeaza Targu Neamt - Iasi - Ungheni, cu 10 milioane pe kilometru, Sibiu - Brasov, cu 8 milioane de euro kilometrul, Suplacu de Barcau - Bors si tronsonul Nadasel - Suplacu de Barcau.
Abia dupa aceste autostrazi vine, in ordinea prioritatilor, Comarnic - Brasov, una din cele mai scumpe autostrazi din Romania. Costul pe fiecare kilometru este de 20 de milioane de euro.
In 2017 ar mai incepe lucrarile si la Pitesti - Craiova, prevede Masterplanul. Potrivit documentului, alte autostrazi urmeaza sa fie construite dupa 2020. Astfel, in 2022 ar trebui sa avem o noua centura a Bucurestiului la nivel de autostrada.
Tot pe hartie vom avem Targu Mures - Targu Neamt, Brasov - Bacau si Ploiesti - Comarnic. "Si daca trebuie sa plecam intr-o luna, dar nu este cazul, lasam tara cu masterplan", a spus ministrul Ioan Rus.
Insa Romania, teoretic, va avea un nou guvern dupa alegerile din 2016. Noul executiv ar trebui sa inceapa cele mai importante lucrari. Actualul isi asuma sa construiasca pana in 2016 Lugoj - Deva, Sebes - Turda, Timisoara - Lugoj si Campia Turzii - Targu Mures pana in 2017.
Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Transporturilor, ar fi nevoie de noi studii de fezabilitate, care dureaza. Din pacate, Romania a cheltuit deja milioane de euro pe alte studii de fezabilitate, care au expirat si sunt bune doar de aruncat la cos.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Trucul cu tunsul
Reţeta zilei: Borş de peşte lipovenesc
Horoscopul zilei
Lumea nlu' Rotundu: Alesul Domnului
Pe Cosmin să-l schimbe cineva de pelinci
Cele două coţofene au ciripit din nou
Ioan Rotundu
Botoşani: Intenţiile ascunse ale primarului Portariuc asupra Centrului vechi
Ioan Rotundu
Reclamagii PSD-ului au pierdut lupta cu UPU
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis: Am hotarat ca problema defrisarilor ilegale sa fie discutata in CSAT
protestul de astazi este unul perfect legitim
Trebuie afumat să-i treacă de sperietură
Ioan Rotundu
Sorin Campeanu: Abonamentele profesorilor, decontate de 18 ani de autoritatile locale
Prognoza meteo pentru luni si marti
Rusia invadeaza estul Ucrainei cu Rubla
Taximetristi nemultumiti de impozitarea bacsisului au protesat in fata Guvernului si Parlamentului
Stenograme dintr-o sedinta a vechiului PNL: Cum rad vechii liberali de pedelisti
Mircea Druc nu a fost lasat sa intre in Ucraina
Ministerul de Externe: Vom solicita clarificari ambasadorului ucrainean
Spagatul lui Merkel intre boicotarea paradei lui Putin si asumarea vinei germane de razboi
Caricatura zilei: Elena Udrea şi Băsescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog