Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18764
De la 07 Ianuarie 2003
122878831

Guvernul ia în considerare unificarea a două instituţii-cheie din domeniul achiziţiilor publice

  • 20 September 2013, 23:00
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, ca este posibila unificarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) cu Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCVAP), relateaza Agerpres.
"Avem astazi, totusi, prea multe institutii pentru ceea ce trebuie sa fie facut. Luam in considerare inclusiv sa unificam ANRMAP cu UCVAP, cum ar fi normal. Recunosc ca initiatorul ideii de a aduce UCVAP pe piata din Romania am fost chiar eu, in 2006, cand delegatia Comisiei Europene la Bucuresti isi incheia activitatea, in iunie. Dorinta si speranta mea la acea vreme a fost ca Romania sa aiba o structura care sa inlocuiasca delegatia CE la Bucuresti si sa vegheze asupra modului in care se fac achizitiile publice in Romania. Una a fost dorinta, alta a fost putinta", a spus ministrul, in cadrul conferintei 'Achizitiile publice in Romania'.
El a apreciat ca rolul acestei structuri s-a diluat putin si este posibil sa nu isi mai justifice prezenta.
"Sunt elemente care trebuie armonizate, trebuie schimbate si mai ales adaptate la situatia actuala. Daca vom porni pe acelasi sistem, foarte inchistat si foarte greoi, in ce inseamna achizitii publice, vom incepe urmatorul cadru financiar cu stangul", a explicat Teodorovici.
El a mai afirmat ca in septembrie-octombrie trebuie definitivat cadrul legislativ, ministrul subliniind ca abordarea trebuie sa fie una foarte simpla, astfel incat in cazul in care directiva europeana in domeniu este clara, sa fie tradusa si transpusa la nivel national.
"Vom lucra foarte aproape cu ANRMAP, la fel UCVAP, CNSC, pentru ca va trebui sa stam cu totii la masa si sa gasim in septembrie, cel tarziu octombrie - cum si primul ministru a solicitat foarte clar- un nou set de acte legislative, si legislatie primara, si secundara, tinand cont si de ceea ce vine de la nivel european, noile directive. Multe dintre ele sunt prevederi foarte flexibile, foarte bune. In sfarsit, si partea europeana s-a deschis un pic catre acest sector", a mai afirmat el. La randul sau, presedintele ANRMAP, Bogdan-Paul Dobrin, a admis ca unificarea celor doua structuri este una dintre solutiile posibile pentru simplificarea sistemului.
"Exact cum zicea si domnul ministru, din punct de vedere al achizitiilor publice, pentru beneficiarii privati ar trebui sa existe o flexibilitate maxima si legislatia ne permite acest lucru si se va face aceasta flexibilitate.
De asemenea, o mare problema pe care o avem noi in achizitiile publice, cu toate institutiile existente in momentul de fata, este aceea a unei opinii unitare si este o prioritate a mandatului meu in momentul de fata aceea de a realiza o opinie unitara in achizitii publice, astfel incat sa nu am o documentatie de atribuire validata de ANRMAP, la care a fost observator UCVAP in procedura, s-au facut observatii, observatiile observatorului UCVAP au fost contestate in instanta, iar CNSC a dat altceva.
Sigur, nimeni nu-si doreste acest lucru si, cu siguranta, sunt convins ca vom rezolva aceasta problema pe care o avem in momentul de fata in sistem, poate prin unirea celor doua structuri, ANRMAP, UCVAP. Vedem cum gasim solutia cea mai buna pentru a rezolva aceasta problema", a precizat Bogdan-Paul Dobrin.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Rostul inteligenţei
Aşa scăpăm de Moscova
Şantaj ordinar al lui Vladimir Putin la adresa Chişinăului
* Putin: Nimeni n-are nevoie de vinul din R.Moldova! O să-l arunce în şanţuri
Traian Băsescu i-a trimis un buchet de crini lui Ponta
Protestatarii împotriva proiectului Roşia Montana vor forma un lanţ uman în jurul Parlamentului
Liberalii cer vot deschis în Parlament la adoptarea proiectului Roşia Montana
Traian Băsescu a constatat că Ponta i-a minţit poe cei din UE
Medalie de aur şi trei medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului
România ocupă locul 3 pe naţiuni
Botoşani: Primarul Portariuc se îmbată cu himere iar sucevenii trag folosul
Ioan Rotundu
Modern Calor - Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog