Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23143
De la 07 Ianuarie 2003
122908792
Guvernul sesizează Parchetul pentru

Un contract avizat de un director din Ministerul Sănătăţii cu o firmă suspectat de corupţie

  • 16 June 2013, 23:00
Guvernul va sesiza Parchetul in legatura cu decizia directorului Directiei contabilitate si patrimoniu din Ministerul Sanatatii, Georgeta Bumbac, de a aviza, in conditii nelegale, incheierea unui protocol cu cu un furnizor al unui program informatic de contabilitate, desi ministrul nu si-a exprimat acordul, informeaza Mediafax.
Decizia de a sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost luata dupa ce Corpul de Control al primului-ministru a constatat o serie de nereguli legate de acesta avizare.
Inspectorii au aratat ca, la 23 mai 2012, intre Ministerul Sanatatii si firma Adi Com Soft SRL a fost incheiat un contract de furnizare a unui program informatic de contabilitate la nivel central, in valoare de 78.120 lei, iar ulterior, in februarie 2013, furnizorul a transmis ministerului o oferta prin care a propus punerea la dispozitia acestuia, gratuit, a unui numar de 300 licente pentru un program similar, dar destinat institutiilor din subordinea ministerului.
Potrivit propunerii, toate aceste institutii urmau sa utlizeze programul, dar in baza unor contracte de mentenanta.
la 15 februarie 2013, intre minister si furnizorul privat a fost incheiat un protocol prin care institutiilor respective sa le fie pus la dispozitie programul informatic, protocol semnat de catre ministrul de resort, Eugen Nicolaescu. In document nu au fost precizate conditiile concrete in care urmau sa fie utilizate licentele gratuite.
Firma a propus incheierea unor contracte de mentenanta, dar ministrul nu a si-a dat acordul, pe motiv ca protocolul nu a cuprins clauze referitoare la incheierea unor astfel de contracte.
Invocand necesitatea aplicarii acestui protocol, directorul Directiei contabilitate si patrimoniu din Ministerul Sanatatii a transmis o adresa in care arata ca ministerul "a luat decizia adoptarii unui sistem unitar de contabilitate la nivel intregii structuri", fapt care nu corespunde insa adevarului, deoarece conducerea ministerului nu luase o decizie in acest sens, ci doar de primire gratuita a licentelor, lasand la latitudinea fiecarei institutii optiunea e a le folosi sau nu.
Prin aceeasi adresam directorul a dispus ca licentele sa fie utilizate in baza unui contract de mentenanta incheiat cu aceasta firma. Acelasi director a transmis in adresa ca intre minister si furnzior s-a decis ca valoarea serviciilor de mentenata sa fie cel mult egala cu valorile platite pentru servicii similare.
Inspectorii considera ca aceasta fapta poate fi una de natura penala, prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Tristeţea lui Gheorghe
Maria Grapini primite feneilor 10 mii euro de afacere
riteriile de încadrare în grad de handicap modificate
OMD criticat de ING-uri ca fiind inuman
Lumea lu' Rotundu: Scandal la asociaţie
Botoşani/Hliboca: Românii au învins naţionalismul ucrainean
Statului lui Eminescu a fost dezvelită
Jurnalul unuia dintre oamenii de încredere ai lui Hitler a fost descoperit după 70 de ani de căutări
Alune americane
Botoşani: Sindicatul Pensionarilor a reputat o victorie lipsită de lauri
Ioan Rotundu
Furia lui Vadim, văzută de la Botoşani
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 16.06.2013
Anunţ Primăria Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog