Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21107
De la 07 Ianuarie 2003
122881174

I se va retrage lui Dinescu titlul de cetăţean de onoare al Botoşanilor?

  • 14 January 2008, 23:00
Social-democraţii sunt dezamăgiţi că oraşul Botoşani şi-a reînnoit galeria cetăţenilor de onoare cu o persoană precum poetul Mircea Dinescu, proaspătul câştigător al marelui premiu „Oprea Omnia”. Consilierul social-democrat Gheorghe Vâzdoagă (foto) consideră că votul său s-a raportat la atitudinea jignitoare pentru botoşăneni avută de Mircea Dinescu. „Anul trecut, când nu a câştigat acest premiu Dinescu a făcut un mare tărăboi, spunând că nu îl interesează premiile care se dau la căminele culturale din România”, a declarat Vâzdoagă.
Acesta susţine că din postura de bun creştin nu îi poate ierta lui Dinescu atacul făcut la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Gheorghe Vâzdoagă susţine că pentru el Dinescu este, a fost, şi va rămâne o persoană cel puţin controversată. „Dacă duminică aveam convingerea că gestul meu a fost corect, duminică după amiază la decernarea premiilor am avut convingerea că trebuie să mă felicit că nu am votat pentru”, a precizat consilierul social-democrat.
Acesta recunoaşte că a fost consternat că Dinescu a venit la microfon întrebându-se ce să facă cu 1500 euro. Concluzia la care a ajuns a fost că poate să achiziţioneze trei căpiţe de fân pentru caprele sale. „Eu unul m-am simţit jignit. Începând de ieri, oamenii mă felicită că nu am votat şi sunt revoltaţi că lui Mircea Dinescu i s-a dat titlul de cetăţean de onoare. Trebuie să stabilim precizez care sunt criteriile de acordare ale acestui titlu”, a declarat consilierul social-democrat. Consilierul judeţean Micea Dănuţă consideră însă că în urma declaraţiilor făcute public de Mircea Dinescu, acest titlu i se poate retrage. În opinia sa, Consiliu Local ar trebui să analizeze gravitatea faptelor şi să ia o decizie asupra retragerii sau nu a titlului. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţâbuleac – victimă a propriului orgoliu (II)
Ioan Rotundu
La sesiunea specială a testelor naţionale nu vor fi elevi picaţi
Comentariul comentariilor (XXV)
(Ioan Rotundu)
Omerta vameşilor la adăpostul justiţiei
instituţiile locale au păstrat o tăcere de mormânt asupra implicării a doi vameşi botoşăneni în contrabanda cu ţigări reporterul nostru de investigaţii a obţinut transcrierea convorbirilor telefonice interceptate de SRI dintre vameşi, poliţişti de frontieră şi ceilalţi membrii ai reţelei
Zvetlana Preoteasa va veni la Botoşani
ITM s-a mutat în noul sediu
De ce rămân meseriaşii buni legaţi de glie
Monacu promite că în acest an va fi dur şi neiertător
Noi mofturi ale sindicaliştilor din învăţământ pe banii... noştri
Ministrul Iorgulescu crede în reînvierea căminelor culturale
Vosganian promite pensii tot mai mari
Bani de la Guvern pentru nevoiaşi
Conţac taie finanţarea aeroportului din Suceava
Cinci primari fac coadă la poarta PSD
Se caută fete şi femei pentru Spania. Salarii substanţiale
Horoscop
Soţia cea înţelegătoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog