Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24834
De la 07 Ianuarie 2003
122884901

IŞJ luptă cu violenţa din şcoli

  • 28 October 2007, 23:00
Violenţa din şcoli este principala preocupare a conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, care face parte din Comisia Judeţeană de Prevenire şi Combatere a violenţei din mediul şcolar. În această calitate, conducerea IŞJ a elaborat un plan de măsuri pentru prevenirea şi reducerea violenţei din şcoli. Acest plan se aplică în acest an şcolar, liniile sale directoare urmând a fi particularizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ.
„În acest fel, în fiecare şcoală va exista planul operaţional al unităţii şcolare privind reducerea fenomenului violenţei din mediul şcolar. Acest plan este particularizat pe direcţiile pe care noi le dăm de la nivelul Inspectoratului Şcolar”, a declarat Adrian Lăcătuş, inspector general adjunct al IŞJ Botoşani.
În elaborarea planului său de măsuri, conducerea IŞJ a avut în vedere o serie de principii directoare recomandate de Consiliul Europei. Astfel, se doreşte centrarea prevenirii violenţei pe educaţie. Nu vor fi luate măsuri coercitive, ci educative. „Mă refer la soluţionarea pacifistă a conflictelor, pentru ca cei care au intrat într-un conflict să nu devină duşmani istorici”, a precizat inspectorul general adjunct. Prevenirea timpurie a violenţei este un alt principiu. IŞJ îşi coboară atenţia până la nivelul copiilor de grădiniţă. Elevii vor fi incluşi ca actori şi parteneri în toate acţiunile antiviolenţă.
Prin noul plan de măsuri conducerea IŞJ doreşte anticiparea unor modalităţi rapide şi eficiente de reacţie în cazul declanşării faptelor de violenţă. „Am avut cazuri în care în şcoli se întâmplau minuni, care erau ori acoperite de director ori acoperite de diriginte sau erau tratate cu indiferenţă şi nu treceau de poarta şcolii”, a afirmat Adrian Lăcătuş.
IŞJ aplică parteneriatul instituţional prin elaborarea strategiilor de abordare a violenţei şcolare şi coordonarea eforturilor cu mecanismele societăţii civile. Astfel, vor fi implicate în combaterea acestui fenomen poliţia, jandarmeria, organizaţiile neguvernamentale, biserica şi presa. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viceprimarul Eram a intrat în gura vecinilor... cu tot cu vilă
Deputatul Drăguş este sceptic în privinţa drumului expres
Ţărăniştii nu-s interesaţi de referendumul lui Băsescu
Vor patru eoroparlamentari
Liberal-democraţii vor să scape presa de botniţă
Ţărănistul Miluţ vrea să ridice un spital, primarul Flămânzilor nu
Rădăşanu crede că PLD va obţine 10% la europarlamentare
Paşi importanţi în aplicarea Legii 290
Tânăr cu afecţiuni psihice dispărut de acasă
Se înmulţesc centrele de sănătate mintală
Centru de consiliere pentru copiii cu părinţii plecaţi în străinătate
Şeful SJA vrea bani pentru reabilitarea clădirii
Cadrele didactice speră să primească sporul de muncă
Profesorii se plâng că îşi plătesc analizele
De ce a trebuit destituit lt.col. Vasile Calimandruc
comisarii Gărzii Financiare au descoperit la Dorohoi comercializarea ilegală a băuturilor de la Bovaly, dar au tăcut chitic
Horoscop
Grijă… dar nu pentru oricine
Aproape 2 milioane şi jumătate de români au urmărit “Dansez pentru tine”
Domnitorul Dobrin sau demnitatea fentei şi driblingului
Program TELE’M Botoşani, luni, 29 octombrie
Ofertă avantajoasă pentru Cipru
Ei vă garantează pensia la bătrâneţe
„Bunicul” şi alegerile europarlamentare
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog