Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14642
De la 07 Ianuarie 2003
122900291
Iar s-a dus dracului reforma din sănătatea botoşăneană

Câmpanu vrea pace, Oprişanu îşi toarnă ţărână iar Mimor rămâne ce este

  • 6 July 2007, 23:00
Scandalul izbucnit la începutul acestei săptămâni între Autoritatea de Sănătate Publică şi Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani se vrea stins prin intervenţie politică. Având în vedere faptul că atât directorul adjunct al ASP, Gabriel Oprişanu, cât şi managerul unităţii spitaliceşti Ovidiu Mimor fac parte din PNL, preşedintele formaţiunii politice, Liviu Câmpanu a încercat în cursul zilei de ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, să limpezească apele tulburi în care s-au scăldat în ultima perioadă cele două instituţii importante din sistemul sanitar botoşănean. La conferinţă au fost invitaţi cei doi reprezentanţi ai instituţiilor, însă din motive necunocute Ovidiu Mimor nu a fost prezent. Din punctul de vedere al deputatului liberal Liviu Câmpanu, între cele două instituţii nu a fost vorba de un conflict. El şi-a exprimat convingerea că ambele instituţii nu îşi doresc altceva decât mulţumirea omului bolnav.
Cu toate că cele două instituţii au abordat diferit calea de a ajunge la mulţumirea omului bolnav, deputatul liberal este convins că pentru ambele părţi targhetul vizează satisfacerea nevoilor medicale a cetăţeanului botoşănean. „Ca medic şi ca om politic nu mă interesează decât ca omul bolnav să fie bine îngrijit, omul bolnav internat în spital să simtă că această guvernare pe domeniul medical i-a îmbunătăţit calitatea serviciilor pe care el le primeşte”, a declarat deputatul liberal, Liviu Câmpanu.
Acesta susţine că a purtat discuţii atât cu directorul adjunct al ASP, cât şi cu managerul Spitalului Judeţean. Se pare că, în cadrul discuţiilor ambele părţi au precizat că au fost duse de val în această dispută. Tot ieri,. Liviu Câmpanu a ţinut să le facă celor două părţi aflate în conflict câte un cadou, constând într-o clepsidră pentru fiecare. „Le fac cadou câte o clepsidră, care să îi ajute în momentul în cazul în care vor să discute despre anumite probleme cu care se confruntă să întoarcă clepsidra şi să încerce să cumpănească asupra acestor probleme”, a explicat Câmpanu semnificaţia cadoului.
El a adăugat faptul că cele două instituţii trebuie să colaboreze pentru a eficientiza actul medical la Botoşani, cu atât mai mult cu cât Spitalul Judeţean este unitatea fanion a sistemului sanitar botoşănean. Ţinând cont de faptul că Mimor a acuzat comisia de control de fals în acte publice, Câmpanu a considerat corect că este nevoie de un control ministerial. Astfel, Oprişanu a ţinut să îşi exprime regretul faţă de întreg scandalul izbucnit în sistemul sanitar botoşănean. „Vreau să transmit botoşănenilor regretul meu vis a vis de gâlceava care s-a creat. Dar vreau să asigur că, cel puţin din punctul de vedere al Autorităţii de Sănătate Publică, scopul este doar de îmbunătăţire ireversibilă şi cât mai rapidă a calităţii actului medical astfel încât toţi să beneficieze de nişte condiţii foarte bune”, a declarat Gabriel Oprişanu. Acesta susţine că disputa pe care a avut-o cu Ovidiu Mimor a fost una de idei, fiecare având o vedere diferită asupra aceleiaşi probleme. Dacă Ovidiu Mimor susţine că finanţarea sistemului sanitar este insuficientă, Gabriel Oprişanu consideră că gestionarea fondurilor nu este făcută la nivelul cerut la ora actuală. Din acest motiv, mulţi bani, care practic ar putea fi folosiţi pentru reabilitare, medicamente sau alimentaţie, încă nu sunt gestionaţi cum trebuie. Oprişanu şi-a exprimat dorinţa ca Spitalul Judeţean Botoşani să devină un exemplu pentru alte spitale judeţene din ţară.
Deputatul liberal susţine că nu îi va retrage lui Mimor sprijinul politic, însă cel mai probabil acesta se va alege cu o sancţiune politică. După cum susţine deputatul liberal, fiind membru în Biroul Politic al PNL Botoşani, Ovidiu Mimor a încălcat o prevedere a statutului. „El a încălcat o prevedere a statutului făcând afirmaţii în mijloace mass media împotriva reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii în teritoriu, minister al sănătăţii care este condus de liberali. Şi de asemenea, aceste afirmaţii nu au fost sprijinite de către Biroul Politic”, a declarat Liviu Câmpanu preşedintele PNL Botoşani. Cu toate că Ovidiu Mimor este directorul Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani, el este membru şi în Biroul Politic PNL Botoşani şi din acest motiv Liviu Câmpanu consideră că activitatea sa nu poate fi net separată de cele două calităţi. Curioasă opinie, de vreme ce Mimor i-a atacat pe dir. Oprişanu şi ministerul pe probleme strict profesionale şi nicidecum politice. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anda Adam şi Victor Slav se fac poştaşi la Ţaca Paca
Program TELE’M
Oferta academică a Universitatii "Petre Andrei" Iaşi
Senatorul Ţâbuleac crede în alianţa PLD-PD
Guvernul a uitat de procesul descentralizării
Autorităţile din Săveni modernizează Unitatea Medico Socială
Termica se ţine de ghiduşii
Când hârtia cântăreşte meu greu ca faptele
Ioan Rotundu
Ei vor să preia datornicii, asociaţiile nu vor să-i dea
Imaginea unui Botoşani european
Se aşteptă undă verde la licitaţia lucrărilor pentru Centrul Istoric
Măsuri ameninţătoare asupra curselor de maşini
Comentariu la comentarii (CXXXVII)
(Ioan Rotundu)
Şedinţe pentru reintegrarea socială a deţinuţilor
Încă opt accidente de muncă într-o lună
Ucis de fulger
Minori care au tras ţeapă poliţiştilor
Profesorii vor vacanţă şi în prima jumătate a lui septembrie
Cetăţeni sancţionaţi de Garda de Mediu
Tochitura de la Talida
Horoscop
Răspuns cu subînţeles
Reflecţii din operele scriitorilor americani
Un aparat cu care scăpaţi de nitriţi şi nitraţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog