Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20079
De la 07 Ianuarie 2003
122880146

Îl va face scăpat pe Adrian Năstase cei de la ÎCCJ?

  • 6 April 2012, 23:00
Inalta Curte de Casatie si Justitie a mutat recursul in dosarul Trofeul Calitatii - Adrian Nastase din 21 mai in 23 aprilie. Avocatii apararii au declarat vineri dimineata ca motivul ar tine de faptul ca se apropie termenul pentru prescrierea faptelor.
In acest dosar, Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.
Adrian Nastase despre schimbarea termenului de judecata: Sa recunoasteti, nu mai e vorba de celeritate, ci de TURBOceleritate… Potrivit reprezentantilor ICCJ completul de care judeca recursul a dispus preschimbarea termenului din oficiu pe baza articolului 291 din Codul de Procedura penala care spune urmatoarele:
Completul învestit cu judecarea unei cauze penale poate, din oficiu sau la cererea părţilor, să preschimbe primul termen sau termenul luat în cunoştinţă cu respectarea principiului continuităţii completului în situaţia în care din motive obiective instanţa nu îşi poate desfăşura activitatea de judecată la termenul fixat ori în vederea soluţionării cu celeritate a cauzei.
Preschimbarea termenului se dispune prin rezoluţia judecătorului, în camera de consiliu şi fără citarea părţilor. Părţile vor fi citate de îndată pentru noul termen fixat. De asemenea reprezentantii ICCJ au mai mentionat si ca in cauza ar exista unele infractiuni, nu toate , care ar putea atinge termenul de prescriptie.
Recursul va fi judecat de un complet de cinci judecatori ai Inaltei Curti. In cazul in care recursul formulat de avocatii lui Adrian Nastase va fi respins, fostul premier va fi obligat sa isi ispaseasca pedeapsa de doi ani de inchisoare.. De asemenea completul de cinci judecatori poate sa admita recursul si sa dispuna o alta solutie.
In motivarea deciziei, magistratii ICCJ Ionut Matei si Ioana Bogdan sustin ca procurorii au dovedit ca fostul premier si-a folosit influenta pentru a obtine finantarea ilegala a campaniei electorale prezidentiale din 2004.
Cei doi judecatori sustin ca pedepsirea cu inchisoare a lui Nastase trebuie sa reprezinte un puternic semnal de alarma pentru politicieni care trebuie sa constientizeze ca nu sunt mai presus de lege. In motivare este consemnata si opinia separata a judecatoarei Cristina Rotaru, care a fost de parere ca Nastase trebuie achitat pentru ca procurorii nu au demonstrat suficient vinovatia acestuia. Din motivarea instantei: in acest context, pedepsele aplicate trebuie sa inhibe pe toti cei care ar fi tentati sa intre in relatii dincolo de limitele legii cu reprezentantii clasei politice.
Adrian Nastase a comentat pe blogul personala decizia ICCJ de a schimba termenul recursului:
"Am fost si eu surprins sa aflu ca dupa ce se stabilise ca data pentru recurs ziua de 21 mai (Sf Constantin si Elena), completul de judecata a revenit si a stabilit data recursului cu o luna mai devreme, adica peste 12 zile lucratoare (!), in 23 APRILIE (sf Gheorghe), interval in care ar trebui sa-mi pregatesc apararile in recurs. Sa recunoasteti, nu mai e vorba de celeritate, ci de TURBOceleritate. Care or fi motivele acestei grabe? Eu nu sunt sigur ca am inteles. Voi aveti cumva explicatii?", a scris Nastase pe blogul personal.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Cum creşte valoarea în artă
Petru Bogatu: Un succes periculos
Finanţele blochează scutirea de TVA acordată de Comisia Europeană
Atenţionare meteo Cod galben de vreme rea
Ion Iliescu îi umileşte pe cei care vin din PDL şi bat la poarta PSD
Guvernul ar putea suprataxa companiile de gaze si electricitate
Zăcământul de minereu cuprifer nu a făcut parte din privatizarea Cupru Min
Comunicat de presă - Camera Agricolă Judeţeană Botoşani
Elevii de la Grupul Şcolar „D. Negreanu” - “ Studenţi pentru o zi ”-
I.S.U. Botoşani vizitat de mii de elevi în săptămâna “Şcoala altfel”
Grenadă găsită într-o grădină din Unţeni
Juniorii de la Cheia Sol îţi dau întâlnire la Teatrul Vasilache
Nodern Calor Botoşani vă informează
Botoşănenii vor putea să îşi facă paşaport la ei acasă
Botoşani: Mitropolia Iaşi a asmuţit Garda Financiară asupra lumânărarilor
Comuna Vorniceni a rămas fără primar
Medicii americani vor steriliza câinii din Botoşani
Luni de deschide Târgul Tradiţional de Paşte
Egner ar putea conduce ADI Zona Metropolitană Botoşani
Efigia planetei
Centrele pentru Protecţia Copilului vor absoarbe milioane de euro Investiţii de
Reclamanţii de profesie, piedică în calea funcţionării instituţiilor
Botoşani: Criză de sânge în spitale
Societatea Nova Apaserv n-a scăpat de povara Apa Grup
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog