Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23004
De la 07 Ianuarie 2003
122883071

Il va invita Vlad Filat pe Patriarhul Daniel in Basarabia?

  • 40 de personalitati de peste Prut ii cer astaa
  • 22 August 2011, 23:00
Un grup de personalităţi marcante din Basarabia îi solicită premierului Vlad Filat să-l invite pe PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la sfintirea "Crucii Mantuirii Neamului" de la Nisporeni, transmite Romanian Global News.
Stimate Dle Prim-ministru,
Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova, asociaţie neguvernamentală, de cultură şi drept, cu peste 250 mii de aderenţi din Republica Moldova şi din afara ei, se adresează către Dvs. cu rugămintea să binevoiţi a face demersurile de rigoare privind invitaţia Prea Fericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a sfinţi Complexul „Crucea Mântuirii Neamului Românesc" de la Nisporeni, care a fost construit din donaţia familiei Dohotaru din Oneşti, România, şi din fonduri colectate prin intermediul radiodonurilor de la radioascultătorii postului de radio „Vocea Basarabiei".
„Crucea Mântuirii..." se înalţă pe una dintre cele mai înalte coline (316 m.) din Republica Moldova, în preajma oraşului Nisporeni. Ea va putea fi văzută pe o rază de 10 kilometri pe ambele maluri ale Prutului, inclusiv noaptea, având montate pe întreg perimetrul construcţiei elemente luminiscente de mare putere. „Crucea Mântuirii..." este împrejmuită de un parc, în perimetrul căruia se ridică o Capelă, unde se vor putea oficia diverse ceremonii religioase şi civile.
Întregul ansamblu constituie, împreună cu Cimitirul Eroilor Români şi Mănăstirea Vărzăreşti, situate în acelaşi spaţiu geografic, un loc de pelerinaj, de omagiu şi de rugă pentru poporul nostru.
Se preconizează ca inaugurarea Complexului „Crucea Mântuirii Neamului Românesc" să fie un eveniment de importanţă naţională pentru românii de pretutindeni.
Ziua sfinţirii Complexului „Crucea Mântuirii Neamului Românesc" a fost fixată pentru data de 28 august, de Ziua Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară Maria.
Participarea Prea Fericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la acest eveniment va conferi dimensiunea spirituală pe care o merită, dar mai cu seamă se va constitui într-un act de mângâiere sufletească pentru toţi cei care se identifică români în spaţiul Republicii Moldova.
Dle Prim-ministru,
Am fi foarte bucuroşi şi recunoscători, dacă Dvs. personal, inclusiv autorităţile statului Republica Moldova, veţi binevoi a participa la acest eveniment unic. Vă invităm şi Vă aşteptăm participarea.
Totodată, reiterăm că participarea Prea Fericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, rămâne a fi pentru noi, românii basarabeni, un vis pe care l-am dori împlinit şi vom aprecia foarte mult dacă veţi contribui în acest sens.
Cu respect şi consideraţie,
Consiliul Director şi Sfatul Înţelepţilor ale Forului Democrat al Românilor din Moldova:
Nicolae Dabija, scriitor, membru de Onoare al Academiei Române (preşedinte), Acad. Mihai Cimpoi, preşedinte al Uniunilor de Creaţie din Moldova, Constantin Tănase, director al publicaţiei TIMPUL (vicepreşedinte), Ion Buga, doctor în istorie, profesor universitar (secretar general), Valerian Dorogan, prorector al Universităţii Tehnice din Moldova, Ion Ungureanu, ex-ministru al Culturii, Ion Costaş, ex-ministru al Apărării, acad. Alexandru Moşanu; acad. Petru Soltan; acad. Gheorghe Ghidirim; acad. Anatol Ciobanu; acad. Diomid Gherman, în total - 40 de personalităţi.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ciurul lui Georgescu
Ioan Rotundu
Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Păsărica de la cinema
Informarea Direcţiei Judeţene de Finanţe Botoşani (II)
privind situaţia económico-financiara a agenţilor economici din judeţul Botoşani la 31.12.2010
Din ciclul: „Rotundule, scrii prostii!”.
Ioan Rotundu
Anunţ colecţionar
Reţeta zilei: Supă cu găluştele de carne
Cum au strâns "Clarvăzătorii" romi din clanul Marks 40 de milioane de dolari, înşelându-i pe americani
Mungiu-Pippidi suspectată că in 2004 a fost plătită de Hrebenciuc
Unicul papirus din România va fi predat de specialiştii ruşi muzeografilor de la Mangalia
Medvedev vrea să dezvolte viticultura pentru a lupta împotriva alcoolismului
Primarii PSD care au trădat la parţiale vor fi excluşi din partid
Un subofiţer de jandarmi a găsit 5 000 de lei şi i-a returnat proprietarului
Simbol eminescian târât la tribunal
Botoşanii vor primi apă din Prut
azi se parafează contractul de finanţare
Dalele de granit de pe Bulevard au devenit distracţie de circ
unii le pun, alţii le scot
Parteneriat pentru învăţarea utilizării Internetului
Datoriile către farmacii s-au micşorat cu 1,6 milioane lei
Programarea la medicul de familie, un motiv de taxă
Vin zile grele pentru furnizorii de servicii medicale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog