Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37756
De la 07 Ianuarie 2003
103220730
Imnul României,

Simbolul suprem al ţării umilit de etnicii maghiari pe banii românilor

  • Ioan Rotundu
  • 9 May 2022, 19:29
Aflată în Slovenia, la un meci în cadrul Campionatului Mondial de Hochei, naţionala de hochei a României a jucat cu cea a Ungariei. La final de meci, echipa României, formată din etnici maghiari, s-a aliniat şi a cântat în locul Imnului României aşa zisul Imn al Ţinutului Secuiesc.
Este pentru a doua oară când această naţională formată din jucători unguri cântă la competiţii internaţionale Imnul Secuiesc, aşa cum s-a mai întâmplat şi în anul 20111 când a jucat tot cu Ungara.
Grav, de această dată, a fost faptul că ministrul Mediului, membru al Guvernului României, ungurul Tanczos Barna (foto), a sta în tribune în galeria Ungariei.
De când UDMR se află la guvernarea României, manifestările şoviniste ş iredentiste la ungurilor, de la cel mai înalt nivel în stat, s-au înteţit şi au devenit de o obrăznicie intolerabilă, modul în care ei îşi arată ura faţă de român şi România nu se mai poate explica prin drepturile etniilor conlocuitoare reglementate la nivel de Uniune Europeană. Deja suntem la un nivel extrem de periculos pentru unitatea statală a ţării iar Ungaria poate oricând, având în spate Rusia, să invoce o pătrundere în România pe acelaşi motiv invocat de Rusia la invadarea Ucrainei: apărarea etnicilor maghiari de abuzurile românilor.
Cu o atitudine făţiş duşmănoasă faţă de români şi România, ministrul Tanczos Barna trebuia imediat chemat de premierul Nicolae Ciucă şi să-i fi cerut demisia. Numai că Ciucă, ajuns general prin plagiat, nu s-a dovedit a fi deloc român, ci doar un potlogar de trădător îmbrăcat în haine militare.
Să mai avem în vedere că ministrul Sportului este tot un ungur, pe nume Eduard Novak. Ungurul ajuns ministru a avut bani pentru naţionala de hochei ca să cânte Imnul Secuiesc în dispreţul românilor, dar nu are bani pentru sporturile unde românii câştigă medalii la campionatele europene, olimpice şi mondiale. În mod constant, demnitarii unguri ajunşi în funcţii guvernamentale, au infuzat bani în zona pretinsului Ţinut Secuiesc la concurenţă cu Guvernul Ungarei. Aşa s-a ajuns ca hocheiul să fie un apanaj al ungurilor din Harghita pentru că aici s-au alocat bani pentru astfel de baze sportive.
Comportamentul hocheiştilor în Slovenia prin na cânta Imnul Secuiesc este unul infracţional şi legea penal㒠pedepseşte, inclusiv cu închisoarea, astfel de manifestări. Unguri nu vor păţi nimic pentru că Guvernul Românei este la cheremul UDMR. Dacă în PNL ş PSD am avea români adevăraţi, dacă premierul României ar fi un român patriot iar preşedintele ţări un adevărat garant al respectării Constituţiei României de către toate formaţiunile politice, atunci UDMR ar fi imediat scos de la guvernare.
Nu se vrea acest lucru pentru că UDMR este pentru PNL şi PSD garanţia că pot fura din banii publici fără teama că vor fi traşi la răspundere. Bucuria cea mai mare pentru PNL şi PSD a fost când UDMR s-a opus ca magistraţii corupţi să fie anchetaţi de către DNA.
Scopul UDNR este ca magistraţii corupţi de etnie maghiară să nu poată fi anchetaţi pentru modul în care judecă anumite procese în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, dar şi mai mare este scopul UDMR de a bloca intrarea României în Spaţiul Schengen, ceea ce i.-ar scăpa pe români de umilinţele la care sunt supuşi de autorităţile vamale ungare.
Actualul Guvern nu este numai unul format din impostori, profitori, plagiatori, hoţi, ipocriţi şi oportunişti, este şi unul trădător de neam şi ţară Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 9- 15.05.022
Bancul săptămânii: Ranchiună conjugală
Ce stă în spatele percheziţiei DNA de la Sectorul PF Rădăuţi Prut
Ioan Rotundu
Noi progrese în privinţa drumurilor judeţene
Ioan Rotundu
Cât de mizerabil puteţi face, moral şi profesional, învăţământul liceal din Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Când se va putea vizita din nou „Lacul Eminescu”?
Primăria Mihai Eminescu reia Festivalul „Floare albastră”
De ce au devenit interesaţi procurorii DNA de Minai Ţurcanu?
Dosarul zilei: Va rezista Ucraina invaziiei ruseşti?
În cazul Ţurcanu, a executat DNA un ordin politic al PSD?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă