Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4230
De la 07 Ianuarie 2003
104751097
Impostor, escroc şi infractor

Cele trei feţe malefice ale lui Ionică Nechifor

  • Ioan Rotundu
  • 5 May 2021, 20:29
De când a fost numit fraudulos director la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi, Ionică Nechifor na reuşit performanţa de a arăta botoşănenilor adevărata sa faţă de mafiot, atrăgând în anturajul său infracţional moral şi penal înalţi funcţionari ai statului, inclusiv din instituţii botoşănene. Potrivit surorii sale mai mari Penora, Ionică încă de mic copil s-a remarcat a fi extrem de periculos în relaţiile cu cei din jur şi mai ales cu membrii familiei. Deşi din familie de sectanţi, Ionică a părăsit secta şi s-a dedat la o viaţă de mirean plină de aventuri imorale şi neprofesionale.
A păşit în viaţă ca penitor de păsări la Abatorul Răchiţi dar, prin mijloace şarlatanice a reuşit să preia turma de oi a tatălui, el devenind cioban sadea. Prinzând cheag, s-a lipit de Constantin pascal, fost preşedinte de CAP în judeţul Iaşi şi ajuns, graţie politicului, profesor dr. şi rectorul Facultăţii de Zootehnie din cadrul Universităţii Agricole şi de Medicină Veterinară Iaşi.
Prin acest Pascal, Nechifor s-a rostuit cu o diplomă de inginer zootehnist şi apoi cu titlul de „doctor”. Ca recompensă pentru sprijinul ce i l-a acordat, Nechifor l-a numit pe prof. Pascal membru în Consiliul de Administraţie al Staţiunii Popăuţi şi i-a acordat funcţia de Preşedinte al Consiliului Ştiinţific, deşi la Staţiune nu se derulează niciun program de cercetare ştiinţifică.
Ca să aveţi o dimensiune a favorurilor acordate de Nechifor prof. Pascal, în anul 2018, potrivit declaraţiei de avere a prof., acesta a primit de la Staţiunea Popăuţi suma de 15.177 lei, başca avantajele de ordin material.
Rămânând în mediul academic, este important de amintit că Ionică Nechifor, sub îndrumarea tezei sale de doctorat de către prof. Pascal, a sustras din arhiva Staţiunii şi a prezentat la UAMV Iaşi, ca rezultate ale cercetărilor proprii, două referate de cercetare ştiinţifică semnate de biologul dr. Gheorghe Hrincă.
Plagiatul a fost descoperit iar Comisia de etică a universităţii care, prin Raportul de activitate pentru anul 2015, scrie negru pe alb la pct.5: „La data de 14 iulie 2015, Comisia de etică şi deontologie universitară a primit de la Rectoratul UAMV Iaşi o sesizare a domnului dr. biolog Gheorghe Hrincă de la SCDCOC Popăuţi – Botoşani, în care se arată că două referate ale domnului ing. drd. Nechifor Ionică (nr.1 şi nr.2) de la „Specializarea tehnologia exploatării ovinelor şi capri9nelor”, Şcoala doctorală Agricultură-Horticultură-Zootehnie au fost plagiate, prezentând cele două lucrări comisiei, care, a constatat că sunt identice cu cele două referate aflate la Şcoala doctorală.”
Desigur, Comisia a anulat cele două referate plagiate, dar în astfel de cazuri elevul doctorant este exmatriculat de la Şcoala doctorală. Pe Nechifor l-a salvat Prof.dr.univ. Constantin Pascal, Rectorul Facultăţii de Zootehnie din cadrul UAMV Iaşi. Dovada că Ionică Nechifor este un escroc nu poate fi pusă la îndoială.
În p0rimăvara Anului 2019, Nechifor sa convocat presa locală la un teren vecin cu sediul Staţiunii şi a declarat că pe acel teren el va face cercetare horticolă, deşi nu avea angajat niciun cercetător horticol. Totul a fost o cacialma, toamna pe acel teren nefiind decât nişte buruiene. Impostor sadea!
La Tribunalul Botoşani se află pe rol o acţiune introdusă introdusă de Zaharia Penora, sora cea mare a lui Nechifor. Profitând de relaţiile sale cu senatorul PSD Lucian Trufin şi cu conducerea de la APIA Botoşani, Nechifor şi-a escrocat sora de drepturile cuvenite pentru subvenţiile acordate de APIA unei suprafeţe de teren. Penora este sora care l-a crescut de mic pe Nechifor şi care acum regretă că „nu l-am strâns de gât să salvăm familia de un astfel de escroc”.
Dar Ionică Nechifor nu s-a mulţumit să se răfuiască cu sora, ci a trecut la ofensivă şi asupra cumnatului său Floria Zaharia. Tocmind martori falşi, Nechifor urmărea să-şi trimită cumnatul după gratii. Aproape că reuşise, pentru că-şi cumpărare influenţă de la agentul de poliţie judiciară Marian Pintilei din cadrul IJP Botoşani care a derulat cercetarea după indicaţiile lui Nechifor. Prim-procurorul Valeriu Chihaia de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi-a însuşit fără vreo obiecţie concluziile poliţistului, aşa că Nechifor ieşise victorios în lupta cu cumnatul.
Bucuria s-a a fost de scurtă durată. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a sesizat mişeleasca strategie a lui Nechifor şi a anulat toate actele întocmite de poliţist şi prim-procurorul Chihaia, decizând trimiterea în judecată a lui Ionică Nechifor pentru instigare la mărturie mincinoasă.
Acum, în dosarul nr. 254/40/2021, aflat pe rol la Secţia penală a Tribunalului Botoşani, judecătorul de la Camera preliminară a decis cercetarea penală a lui Nechifor pentru instigare la mărturie mincinoasă dar şi cercetarea penală a celor care, la solicitarea lui Nechifor, au depus mărturie falsă.
Citez un fragment extrem de interesant din Încheierea nr. 79/18.03.2021 a Camerei preliminare din cadrul Tribunalului Botoşani: „Se mai arată de intimată că plângerea sa a fost soluţionată prin Ordonanţa de clasare nr. 449/19.09.2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pronunţată în Dosarul nr. 5569/P/2019 care din punctul său de vedere s-a bazat pe fapte nelegale,netemeinice şi false şi pe motivaţii superficiale şi contradictorii, cu încălcări ale mai multor prevederi legale ce nu au fost expuse în referatul de propunere de clasare întocmit de poliţistul Pintilei Marian, dar şi pe aspecte de neprofesionalism al procurorului de caz Chihaia Valeriu-Iulian care nu a cenzurat nici cu cea mai mică acurateţe derapajele agentului Pintilei Marian în dosarul de cercetare penală şi nu a luat în considerare întregul conţinut al acestui dosar, însuşindu-şi astfel cu nonşalanţă propunerea înaintată de poliţist.”
Iată încă o dovadă despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene, iată explicaţia pentru care toate plângerile depuse împotriva lui Ionică Nechifor pentru devalizarea patrimoniului Staţiunii stau nerezolvate în sertarul poliţistului Pintilei şi a colegilor săi, sub patronajul procurorilor.
Dar Ionică Nechifor mai este cercetat penal în Dosarul nr. 70/P/2019 pentru ameninţările cu moartea adresate biologului dr. Gheorghe Hrincă pentru că acesta a devoalat public toate matrapazlâcurile lui Nechifor. Ca probe, Hrincă a folosit zecile de fotografii ale mesajelor primite de la Nechifor. Dosarul zace de 2 ani la agentul de poliţie Paul Simionică, probabil şi el trecut de partea lui Nechifor.
Aşadar, cele trei fele malefice ale lui Ionică Nechifor sunt: impostor, escroc şi infractor. Acum mă străduiesc să aflu cum o fi faţa poliţiştilor şi procurorilor aflaţi încolonaţi în spatele lui Ionică Nechifor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Lăcomia strică angajarea
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 3 – 9 mai 2021
Ping-pong cu dosarul penal al deputatului liberal Costel Şoptică
Ioan Rotundu
Nova Apaserv acoperă splendida hoţie a familiei poliţistului Vaipan
Ioan Rotundu
Liderii SANPF contraatacă, făcând de râs uniforma ce-o poartă
Ioan Rotundu
Impostorii din SNPF vor să oprească Jurnalul de la dezvăluiri
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă