Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8547
De la 07 Ianuarie 2003
101878855
În bătălia pentru Primăria Botoşani s-a înscris şi

Răutatea sufletească ţi perversitatea morală ale candidatului Cosmin Andrei

  • Ioan Rotundu
  • 21 September 2020, 19:43
În facultate, la cursul de Psihologie judiciară, la una din lecţiile predate profesorul ne-a explicat că în viaţă unii dintre noi vor ajunge procuror. Ca procuror vom fi puşi în situaţia de a ancheta din poziţia de făptuitor sau martor persoane cu o structură psihologică diversă, cu un caracter dificil iar rostul psihologiei judiciare este tocmai pentru a ne ajuta cum să reacţionăm în astfel de situaţii.
Printre cele predate ne-a explicat şi cum putem citi caracterul unui om după înfăţişarea sa fizică. Aşa am aflat că oamenii cu buzele subţiri sunt dominaţi de o răutate sufletească excesivă şi manifestă o perversitate morală care-l poate duce în eroare pe anchetator.
M-am uitat atent la posterul electoral al candidatului PSD pentru funcţia de primar al Botoşaniului, respectiv viceprimarul Cosmin Andrei, şi m-a frapat faptul că are buzele subţiri, zâmbetul viclean iar postura de intelectual rasat în care vrea să-l percepem nu prea îi reuşeşte. Desigur, sunt percepţiile mele privite prin prisma unei învăţături universitare şi ele nu se por aplica automat şi în cazul lui Cosmin Andrei pe care l-am considerat de fiecare dată un adversar politic periculos tocmai pentru cultura pe care o posedă şi arta oratorică a manipulării pe care a dobândit-o de când a devenit membru PSD.
Viceprimarul Cosmin Andrei vrea să fie primarul oraşului nostru dar nu ne oferă căile prin care oraşul s-ar dezvolta sub sceptrul său de primar, iar puţinele proiecte anunţate sunt mai degrabă promisiuni pentru că în portofoliul său de viceprimar de două mandate nu sunt realizări care să ne dea garanţia faptelor.
Să recapitulăm! În mandatul 2012 – 2016, când a făcut echipă cu primarul PSD Ovidiu Portariuc, au condus oraşul cu minciuni, cu promisiuni deşarte şi cu blocarea investiţiilor primite cadou de la fostul primar liberal Cătălin Flutur. Să ne amintim de fanfaronul Portariuc care ne promitea spital de urgenţă, tren super-rapid pe ruta Botoşani – Suceava, megastadion la Dumbrăveni în colaborar5e cu CJ Suceava şi sute de locuinţe ANL.
Viceprimarul Cosmin Andrei a fost foarte harnic de a se lăuda în faţa botoşănenilor cu aceste viitoare investiţii oferite de PSD. Tot Andrei a fost cel care a sluţit spaţiile verzi ale oraşului prin peisaje selenare, nisip şi pietre, a achiziţionat arbuşti ornamentali pe care a plătit de 10 ori mai mult decât preţul pieţei, a închis spaţiul de joacă pentru copii realizat în vecinătatea Parcului Eminescu doar pentru că era un proiect iniţiat de Flutur şi realizat de directorul liberal Eugen Ţurcanu.
Dar cele mai nesăbuite decizii luate de Portariuc – Cosmin Andrei au fost blocarea investiţiilor de la Teatrul „Mihai Eminescu” şi Cornişa, pierzând finanţarea europeană de zeci de milioane de euro, totul din dorinţa de a-l compromite pe Flutur.
În tot acest timp botoşănenii au privit şi au realizat că au greşit cu votul în alegerile din 2012, aşa că şio-au reparat greşeala alegându-l din nou primar pe Flutur în urma alegerilor din 2016. De la fostul primar Portariuc, Flutur a primit un oraş blocat în dezvoltare, lipsit de investiţii şi atragere de fonduri europene, cu o instituţie a primăriei dominată de corupţie. De doi ani locuitorii străzii Maramureş se chinuiau cu modernizarea promisă de Portariuc, strada fiind un traseu plin de gropi şi şanţuri. În nicio lună de zile de la preluarea funcţiei, Flutur a finalizat lucrarea, spre bucuria locuitorilor de aici. A mai descoperit Flutur că ANL-urile începute a fi ridicate de Portariuc la ieşirea din Botoşani spre Lebăda nu au cum să fie racordate la utilităţile publice pentru că ele lipseau din zonă. A rezolvat problema, culmea, cu multe piedici puse de Cosmin Andrei şi consilierii municipali PSD
Dar Cosmin Andrei, reales viceprimar PSD prin votul majoritar al consilierilor municipali ai acestui partid a continuat ce-a făcut şi în urmă cu 4 ani: boicotul activităţii primarului Flutur. Boicotul nu l-a oprit pe Flutur în a finaliza investiţia Cornişa şi altele dar l-a întârziat în realizarea altora, precum teatrul. Dacă 4 ani Cosmin Andrei, ca viceprimar PSD, i-a minţit pe botoşăneni alături de primarul PSD Portariuc, alţi 4 ani i-a blocat în a beneficia de investiţii utile. Iar acum vrea să fie primarul oraşului Nu va fi, pentru că botoşănenii l-au descifrat şi au realizat câtă răutate sufletească zace în el şi de câtă perversitate morală este în stare.
Lecţia profesorului meu ţinută şa cursul de Psihologie judiciară s-a bazat pe realităţi ale vieţii noastre cotidiene iar Cosmin Andrei vine să întărească această realitate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Înţelepciune pescărească
Horoscopul săptămânii 21 - 27.09.2030
Candidatul Constantin Bursuc i-a împărţit pe dorohoieni în două tabere
Ioan Rotundu
La Darabani, PSD-ul are un candidat de „râsul curcilor”
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Scrisoare deschisă către cetăţenii din comuna Suliţa, judeţul Botoşani
Liberala Ada Macovei infestată cu „coronaviruşii” Mihaelei Huncă
Ioan Rotundu
Portret de candidat la func’ia de primar din partea pro Rom\nia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă