Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7019
De la 07 Ianuarie 2003
122867086

În loc să plece, ruşii îşi întăresc forţele militare de ocupaţie în Basarabia

  • 25 March 2008, 23:00
Desi nu propune recunoasterea independentei regiunii transnistrene, lasand loc pentru negocieri, Duma de Stat a Federatiei Ruse insista asupra pastrarii si chiar majorarii contingentului trupelor de “pacificare” rusesti pe teritoriul acesteia, precizand ca, retragerea “pacificatorilor” poate genera consecinte grave pentru cetatenii din regiune si la destabilizarea situatiei, transmite Flux preluat de Romanian Global News. In cadrul unei sedinte, Duma de Stat a Federatiei Ruse va examina proiectul declaratiei privind pozitia acesteia in raport cu Abhazia, Osetia de Sud si Transnistria”, prin care aceasta va recomanda presedintelui si guvernului Rusiei recunoasterea independentei Abhaziei, Osetiei de Sud, dar nu si a regiunii transnistrene. Potrivit presei de la Moscova, prin documentul respectiv, forul legislativ al Rusiei se va adresa presedintelui si guvernului cu rugamintea de a grabi procesul de intarire a suveranitatii Abhaziei si Osetiei, examinand serios posibilitatea recunoasterii independentei.
In ceea ce priveste regiunea transnistreana documentul este mult mai sumar, cerand doar pastrarea trupelor de pacificare rusesti pe teritoriul acesteia. Mai mult, desi recunoaste integritatea teritoriala a Moldovei si Georgiei, Duma de Stat precizeaza ca toate cele trei republici separatiste au mai multe drepturi decat Kosovo sa ceara recunoasterea independentei sale. „Duma de Stat respecta suveranitatea si integritatea teritoriala a Moldovei si Georgiei, dar considera ca procesul de recunoastere internationala a provinciei Kosovo incalca flagrant normele de drept international. In acest sens, Abhazia, Osetia de Sud si Transnistria, care au construit, de-a lungul anilor, republici independente cu toate atributele puterii, au mult mai multe motive sa ceara recunoasterea internationala a independentei lor.
Totodata, Duma de Stat insista asupra necesitatii pastrarii formatului existent al trupelor pacificatoare in Transnistria pana la reglementarea definitiva a conflictului. Retragerea pacificatorilor rusi poate duce la aparitia unor consecinte grave pentru cetatenii din regiune si la destabilizarea situatiei”, se arata in proiectul de declaratie citat. Reamintim ca, anterior, publicatia moscovita, „Nezavisimaia Gazeta” nota despre reluarea de catre Duma de Stat a Rusiei a negocierilor privind situatia republicilor separatiste din spatiul ex-sovietic, precizand ca, pana vineri, urmeaza sa fie elaborate si prezentate recomandarile forului legislativ privind viitorul Transnistriei, Abhaziei si Osetiei de Sud.
In alta ordine de idei, presa rusa citeaza si parerile analistilor rusi, potrivit carora, in cazul in care va fi nevoit sa aleaga intre integrarea euroatlantica si revenirea regiunilor separatiste sub influenta sa, presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili va opta pentru prima”, precizand ca, pentru Saakasvili acum este cel mai important sa integreze Georgia in NATO, daca vrea sa-si asigure victoria la apropiatele alegeri prezidentiale. (Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vulpe turbată aflată în plimbare prin centrul Botoşanilor
autorităţile locale au intrat în alertă
Alt tun electoral ce poartă marca Flutur
încep lucrările de reabilitare la Centrul Vechi
Umilit şi desconsiderat
Ioan Rotundu
O altă absurditate generată de summit-ul NATO
Drumurile noastre toate, se vor asfalta vreodată?
Stadionul Municipal din Botoşani va fi gata la vară
Titulatura de monument istoric nu cadrează cu toate imobilele de pe listă
Comentariul comentariilor (LXXXIII)
(Ioan Rotundu)
Flutur ne invită la promenadă pe „bulvard”
Control TBC în rândul elevilor
S-a semnat protocolul „A doua şansă”
10 unităţi şcolare din judeţ vor avea noi CDI
11 agenţi rutieri detaşaţi la summit-ul NATO
Directorii şcolilor atestaţi de CNFP
Elena Udrea este invitată la ziua ”Happy Hour”
Dragoş Stemate s-a căsătorit
Rusia arată oficial că subminează politica externă a României
Rusia şi SUA bat palma pe scut
Vânzătorul cel isteţ
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 26 martie
Oferă 100 euro ora de plăceri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog