Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41638
De la 07 Ianuarie 2003
93614423
În parohia semnatorului socialist Papalete descoperim

Socialişti „trăsniţi” în CL Vlăsâneşti care iau decizii trăsnite

  • Ioan Rotundu
  • 4 April 2021, 17:29
Din nou am primit informaţii despre cum lucrează primarul şi consilierii locali din comuna Vlăsâneşti, comuna care l-a dat PSD-ului pe senatorul Lucian Trufin, poreclit de localnici Papalete încă de pe vremea când acesta cânta din acordeon pe la cumetriile din sat.
Informaţiile le-am primit de la o sursă liberală care mi-şa precizat că în acest sens există o reclamaţie şi la Prefectura Botoşani. În şedinţa de Consiliu Local Vlăsâneşti din 31 martie a.c. s-au adoptat, cu votul majoritar al consilierilor PSD şi al liberalei Veronica Crap o serie de hotărâri care sunt contrare prevederilor legale dar care sunt necesare primarului socialist Andrei Bouariu.
Concret, în respectiva şedinţă consilierii, cu excepţia lui Ion Stoiciuc, consilier Pro Româna, au votat Hotărârea privind aprobarea depăşirii normativelor de consum de carburanţi în perioada anilor 2017 – 2019 a parcului auto al Primăriei Vlăsâneşti.
Această hotărâre era necesară să acopere pagubele pe care angajaţii pe mijloacele de transport ale primăriei le-au produs şi au fost descoperite la controlul Curţii de Conturi Botoşani din septembrie 2020.
A doua hotărâre se referea la modificarea HCL nr.18/12.04.2018 privind aprobarea închirierii prin atribuire directă a păşunilor aflate în proprietatea privată a comunei Vlăsâneşti. Şi la această latură a activităţii conducerii primăriei, controlul Curţii de Conturi a descoperit că redevenţa fixată era sub dimensionată iar primăria a fost păgubită prin încasarea unor sume mai mici decât s-ar fi cuvenit.
De observat că ambele hotărâri au caracter de aplicabilitate retroactiv, încălcându-se astfel principiul retroactivităţii legii. Fapta este cu atât mai gravă, cu cât primăria are ca secretar pe Alexandru Trufin care trebuie să asigure respectarea legilor în vigoare, dar care a avizat cele două proiecte de hotărâre. Să mai adăugăm faptul că primarul Andrei Bouariu (foto) este la rându-i absolvent al Facultăţii de Drept, deci hotărârile respective s-au adoptat în cunoştinţă de cauză că sunt ilegale dar dar necesare apărării conducerii primăriei în faţa constatărilor inspectorilor de la Curtea de Conturi.
În sesizarea adresată Prefecturii Botoşani, pin care se cere să se constate nelegalitatea celor două hotărâri, se mai arată că „mai mult decât atât a votat şi consilierul Scutaru Ionuț, existând un conflict de interese, el având închiriată păşune de la primărie,HCL vizându-l și pe el.”
După cum se poate observa, la Vlăsâneşti legile statului sunt subrogate hotărârilor consilierilor locali pentru că aşa s-a moştenit ca mod de lucru de pe vremea când senatorul Lucian Trufin, alias Papalete, era primarul socialist al comunei cu statut de baron local al PSD.
Este bine de ştiut că primarul Bouariu face parte dintr-o familie mai mare de socialişti. Socrul său, Gheorghe Todică (foto 2), fost consilier judeţean PSD, este cumătru cu Relu Târzioru, primarul oraşului Săveni, considerat în zonă stăpânul absolut, având şi el statut de baron PSD.
În ce-o priveşte pe consiliera PNL Veronica Crap, fost învăţătoare, femeia este liberală doar cu numele, cu sufletul este socialistă sadea. Mai nou aceasta susţine că trebuie montate camere video în cimitirul satului, o cheltuială publică absolut inutilă, de vreme ce nimeni de afară nu-şi doreşte să intre înăuntru, iar cei dinăuntru nu mai pot ieşi afară.
Mai vrea bătrânica învăţătoare ca la nivel de şcoală să se reînfiinţeze acele patrule de elevi care să dirijeze circulaţia în zona şcolii, „că aşa era pe vremuri”, adică în timpurile lui Ceauşescu, timpuri după care sufletul învăţătoarei plânge cu adâncă jale. Nu m-aş mira să propună consilierilor locali ca în şcolile din comună să se reînfiinţeze organizaţiile de şoimi ai patriei şi de pionieri iar ea să devină comandantul, aşa cum a fost pe vremuri.
La Vlăsâneşti,, „trăsniţii” consilierii socialişti au idei trăsnite. Sper ca trăsnăile lor să nu fie molipsitoare şi să se ajungă la pandemie!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Noua performanţă şcolară
Horoscopul săptămânii 5 – 11 aprilie 2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Musulmanul Arafat, Ramadanul şi Paştele la creştini
Ioan Rotundu
Omul de afaceri Traian Popa descrie cum funcţionează mecanismul corupţiei
În sfârşit, am reuşit să mă vaccinez!
Ioan Rotundu
Caz cutremurător de bullying la Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Acţiunea DIICOT confirmă amploarea contrabandei cu ţigări pe raza ITPF Iaşi
Ioan Rotundu
Liderii de sindicat Florin Zlate şi Dan Radu şi splendoarea prostiei
Ioan Rotundu
Vameşii şi poliţiştii de la Stânca sunt cu afacerile în „doliu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă