Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14537
De la 07 Ianuarie 2003
122874604

În sfârşit, ordine şi disciplină la Poliţia Comunitară

  • 23 June 2008, 23:00
În cadrul publicaţiei de faţă au apărut multe articole despre abuzurile săvârşite de fostul adjunct al Poliţiei Comunitare Flămânzi, Mihai Ştefănucă. Fost muncitor la „Filatură”, fără studii de specialitate sau cursuri de calificare în Serviciul de Pază şi Ordine Publică, acesta a fost instalat adjunct al serviciului, pentru ca şeful „comunitarilor” locali, Costache Şucaliuc, să aibă în el un om de bază în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu.
Profitând de poziţia de „om bun la toate” avută în cadrul Organizaţiei PNL Flămânzi şi de prietenia strânsă cu Neculai Rebenciuc, consilierul liderului liberal Liviu Câmpanu, Ştefănucă a transformat serviciul comunitar local în „aripa neagră” a PNL-ului local, subordonându-l propriilor sale interese politice şi nu numai. După ce şi-a minimalizat şeful, a început să folosească maşina instituţiei, a Primăriei Flămânzi adică, nu doar în scop personal, ci şi în scop politic, transportând cu ea materiale electorale, cadouri, suveniruri, pliante.
De la foştii săi subalterni am aflat că: „a făcut presiuni uriaşe asupra subordonaţilor pentru a vota PNL-ul, folosind tot felul de tertipuri. Preferenţial, i-a numit pe unii pe sectoare mai grele iar pe alţii la obiective la care, practic, nici nu se face pază. Iar pe cei care aveau de obiectat, îi ameninţa că va avea grijă de ei, pentru că are pe cineva sus şi tare la liberali”. Pe fostul cadru militar Costache Şucaliuc, câştigătorul de drept al concursului de şef al Poliţiei Comunitare Flămânzi de acum doi ani, l-a marginalizat, acesta nemaiavând, în ultimele săptămâni, nici o atribuţie de serviciu.
„De un an de zile Ştefănucă nu mai avea program, nu mai asculta de ordinele şefilor, nu se mai subordona. Mai grav a fost că a întocmit acte false şi a sustras toate documentele serviciului, între care planul de pază, caietele de rapoarte, corespondenţa şi condica de prezenţă. Apoi, la toate acţiunile electorale organizate de PNL, a folosit oamenii din Poliţia Comunitară, fără acceptul meu şi cu sprijinul tacit al celor din Primărie”, ne-a confirmat Şucaliuc.
Situaţia, exasperantă, era cunoscută în interiorul primăriei, dar nimeni nu mai putea (sau nu mai dorea a) face ceva. „Poate doar noul primar să mai poată pune lucrurile la punct”, concluziona, încă de acum câteva săptămâni, secretarul Paraschiva Viciriuc. Lucrurile au intrat pe făgaşul normal chiar la sfârşitul săptămânii trecute, odată cu alegerea noului primar Constantin Pitorac şi a noului viceprimar Dan Oloeriu.
Mai întâi, în ziua de 19 iunie, Costache Şucaliuc a înaintat noii conduceri a primăriei Referatul cu nr. 11729 / 19.06.2008, prin care solicita „elaborarea unei Dispoziţii de numire a şefului şi adjunctului Serviciului de Pază şi Ordine al oraşului Flămânzi”. O zi mai târziu, prin dispoziţia nr. 1 / 20.06.2008, primarul Constantin Pitorac a dispus, în temeiul art. 68 (1) din legea nr. 215 / 2001 a administraţiei publice locale, „desemnarea lui Costache Şucaliuc, agent de pază în cadrul Primăriei Flămânzi, şef al Serviciului de Pază organizat în cadrul acestei instituţii”, precum şi „desemnarea lui Radu Mahu ca locţiitor al şefului Serviciului de Pază din cadrul Primăriei Flămânzi”. Dispoziţia a fost avizată juridic de secretarul Paraschiva Viciriuc, care, la rândul său, consideră că „pentru bunul mers al activităţii din cadrul primăriei era necesară clarificarea situaţiei tensionate existente în cadrul serviciului de pază”.
Cum a primit decizia Mihai Ştefănucă, cel care, până acum o săptămână, se credea mai tare ca primarul, am aflat de la şeful său direct, Costache Şucaliuc: „După intrarea în vigoare a deciziei, Ştefănucă trebuia să se prezinte la serviciu în calitate de agent, urmând a da în primire atât maşina pe care a folosit-o în interes personal şi pentru a face propagandă PNL-ului, cât şi materialele de serviciu sustrase, deoarece îşi manifestase dorinţa de a pleca în concediu de odihnă. De atunci au trecut patru zile şi nu s-a prezentat la serviciu, fără a comunica şefului său motivul. Ca urmare a acestui fapt voi face un referat către primar şi voi solicita luarea măsurilor legale care se impun în asemenea situaţii”. Deşi, de la secretarul Viciriuc am aflat că fostul adjunct al „comunitarilor” locali ar figura totuşi în concediu de odihnă, nici şeful său direct şi nici primarul nu semnase vreo dispoziţie sau vreo aprobare în acest sens. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXLIII)
(Ioan Rotundu)
Rebenciuc - un încurcă lume cu... rădăcini
Românul ajuns specialist în "porchettaro"
UE îşi arată colţii: imigranţii ilegali pot sta 18 luni după gratii
Voronin nu-l mai vrea pe Geoană la Chişinău
fără vreo explicaţie, vizita a fost contramandată de guvernul comunist
România a renunţat la Insula Şerpilor
interesele naţionale trădate de actuala putere ne mulţumim doar cu zona maritimă
Basarabia respinge NATO şi Rusia îi dă regiunea transnistreană
Ostaşi, Vă ordon: treceţi Prutul! Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte...
Sugar căzut din căruţă
Violator cu apucături sadice
Antidrog şi la Botoşani
Pompierii s-au aprins în concurs şi s-au stins cu premii
ITM a ridicat ştacheta amenzilor
Cum vrea E.ON Gaz să ne convingă să-i dăm mai mulţi bani
Anunţ privind restricţie la circulaţia tramvaielor
Program Tele'M Botoşani marţi, 24 IUNIE
Curiozitatea psihiatrului
Horoscop
Are 30 ani, este discret şi vrea ceva... oferind satisfacţie materială
PD-L riscă să primească o lovitură năucitoare
Ioan Rotundu
Temerea lui Baban
Comuna Hudeşti a rămas de căruţă
Vântul va fi pus la treabă în 14 comune botoşănene
Autorităţile instruite pentru situaţia de caniculă
Conţac se dă învins
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog