Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3066
De la 07 Ianuarie 2003
123919834
În urma alegerilor din 9 iunie 2024

Numai şampania la PNL, caviarul a rămas la PSD

  • Ioan Rotundu
  • 10 June 2024, 19:17
Scriam la sfârşitul săptămânii trecute un articol intitulat „Şampanie şi caviar la PNL, flori de plumb la PSD”, bazându-ă pe faptul că în urma alegerilor de duminică, Primăria Botoşani şi Consiliul Judeţean vor fi câştigate de PNL.
Aparent inexplicabil, Cătălin Flutur (foto) n-a revenit primar al municipiului Botoşani, doar Valeriu Iftimie a reuşit să fie ales preşedintele CJ. Spun inexplicabil pentru nereuşita lui Flutur pentru că botoşănenii, într-o majoritate substanţială, l-au preferat în continuare primar pe socialistul Cosmin Andrei.
Pus sub control judiciar pentru măsluirea unui examen de angajare, prins cu bani din bugetul public cheltuiţi pentru a obţine favoruri de la amantă, cu o familie destrămată şi cu dovezi clare de incapacitate organizatorică, suspectat de gestionarea frauduloasă a banilor destinaţi reabilitării teatrului etc. primarul Cosmin Andrei a fost preferat lui Flutur.
Aşadar, valorile pe care le susţin şi promovează cei care l-au votat pe Cosmin Andrei sunt cele pe care actualul şi viitorul primar PSD l-ea fluturat în ochii alegătorilor timp de 4 ani, iar susţinătorilor săi le-a plăcut de comportamentul său de Im politic aflat în fruntea oraşului Botoşani şi l-au votat.
Nu Flutur, ci ouare alt candidat la funcţia de primar era mult mai competent de a fi votat primar decât Cosmin Andrei. Oraşul în care s-a născut Eminescu, Iorga, Onicescu, Antipa, personalităţi uriaşe ale culturii şi ştiinţei româneşti, nu meritau să le fie cinstită memoria de un impostor şi un şarlatan.
Din păcate, trăim vremurile când valorile noastre etice şi morale, cele umane, sunt grav deteriorate de susţinătorii „ciumei roşii”. La români, germenii ideologiei comuniste sunt transmişi genetic de la o generaţie la alta.
Şi la alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani am avut parte de a fi otrăviţi intelectual şi social de aceeaşi categorie de alegători ce au gândirea şi educaţia viciată de germenii ideologiei „ciumei roşii”
. Socialistul Lucian Trufin, recunoscut impostor, demagog, un dezmăţat moral, cu nevasta părăsită pentru amant, fără a avea la activul său profesional vreo realizare care să-l recomande unei astfel de funcţie a fost votat într-o veselie. O nouă dovadă de câţi dintre noi nu mai au niciun respect pentru familia tradiţională, pentru respectul educaţiei în societate, pentru aprecierea realizărilor personale etc.
O grupare majoră de alegători botoşăneni a pus semnul egalităţii valorice între acest profitor politic gol de conţinut socio-profesional şi Valeriu Iftimie, o persoană elevată, cu un uriaş succes în afaceri, cu atitudine de intelectual capabil să ne reprezinte judeţul la cel mai înalt nivel de decizie.
Însă trebuie precizat că Valeriu Iftimie este abia la început de drum ca om politic şi are foarte multe lucruri de învăţat. A fi un excelent om de afaceri nu înseamnă că poţi fi şi foarte bun om politic. Ca om politic, Valeriu Iftimie va trebui să discute cu diverse categorii de cetăţeni, iar dacă o va face de pe poziţia omului cu buzunarele pline cu bani, va stârni un val de aprecieri negative cu consecinţe greu de evaluat.
Deocamdată, Valeriu Iftimie a băut şampania, dar să fie atent la caviarul rămas PSD-ului pentru că există nun mare risc ca după alegerile parlamentare din septembrie, PSD-ul să vrea se bea şi şampanie după caviar. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii: - Asemănări doctrinare -
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 10 – 16 iunie 2024
Bancul săptămânii: Divergenţă de opinie
Valeriu Iftimie să nu se creadă as fi ceea ce nu este încă
Ioan Rotundu
De ce Valeriu Iftimie nu poate fi un Ilie Bolojan
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog