Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
725
De la 07 Ianuarie 2003
122886374
În urma deciziei a instanţei de judecată, favorabilă Primăriei Flămânzi

Primarul Pitorac, ameninţat că va fi împuşcat

  • 31 March 2009, 23:00
Nici nu s-a terminat bine primul termen al procesului dintre Primăria Flămânzi şi fostul consilier personal al primarului Dumitru Micuţaru, Eugen Creţu, că au şi reînceput ameninţările la adresa primului edil al oraşului de pe râul Cordun. Metoda de intimidare nu este nouă, ea fiind folosită de mai multe ori în ultimii doi ani, atât la adresa fostului consilier Pitorac cât şi la cea a realizatorului Buletinului Informativ "Realitatea", căpătând amploare după ce, pe cablu şi pe Internet, au început să fie publicate afacerile dubioase derulate în primărie de fosta administraţie.
Acum situaţia este cu totul alta, deoarece Constantin Pitorac, noul primar al oraşului Flămânzi, doreşte să şteargă de pe obrazul instituţiei ruşinoasa pată a vânzării frauduloase a blocului de garsoniere D1+D2 (foto) cumpărat de Eugen Creţu de la primărie pe o sumă de nimic, ca răsplată pentru anumite servicii personale făcute de acesta primarului şi secretarului înaintea încheierii afacerii.
Cu ajutorul profesorului Nicolae Bâldea, aflat la un moment dat pe lista persoanelor care doreau să achiziţioneze, legal, blocul şi terenul în cauză, dar şi al altor angajaţi din cadrul primăriei, am reconstituit povestea acestei vânzări stupefiante, ruşinoasă cu adevărat pentru fosta administraţie. Transferarea blocului de garsoniere D1+D2 din proprietatea Primăriei Flămânzi în cea a lui Eugen Creţu s-a făcut fără licitaţie, prin încredinţare directă. Nu a fost anunţată nici măcar persoana care, pe banii săi, a făcut expertiza tehnică a clădirii deoarece, la rândul său, dorea să o cumpere.
După ce şi-a manifestat intenţia achiziţionării faimosul bloc „rezistent” la implozia de acum câţiva ani, Ciprian Coşopreţ a fost sfătuit de fostul primar să facă expertiza tehnică a clădirii. În scurt timp, acesta a şi realizat-o, pe propria cheltuială şi în folosul instituţiei administrative care, la rândul ei, dorea să aibă o idee asupra evaluării construcţiei.
„Când a aflat că blocul i-a fost făcut cadou lui Eugen Creţu printr-o licitaţie trucată, fără ca el măcar să fie anunţat sau invitat să participe, Ciprian Coşopreţ a cerut explicaţii ba, mai mult, a solicitat despăgubirile care i se cuveneau. Dar documentele din primărie au dispărut subit iar omul a rămas cu o gaură în buzunar de 2.500 de euro!”, ni s-a spus. Practic, fostul consilier personal al lui Micuţaru, după ce a primit cadou expertiza tehnică, a cumpărat fostul bloc de garsoniere cu numai 740 de euro, sumă pe care a plătit-o ca avans la Primăria Flămânzi, fără să mai achite nimic altceva. Ba, în plus, s-a mai procopsit cu încă 4.000 de metri de teren împrejmuitor, printr-o altă afacere cu cântec.
povestea blocului a fost tranşată la Botoşani, cea a terenului aferent a fost tranşată la Hârlău unde, un notar „uns” probabil cum trebuie, i-a intabulat aceluiaşi Creţu o suprafaţă aferentă blocului de 4.000 de metri pătraţi, în condiţiile în care suprafaţă reală era de doar 918 metri pătraţi”aflat.
Avându-se în vedere aceste aspecte, apare evident motivul pentru care primarul Constantin Pitorac a dat dispoziţie să se refuze încasarea, de la ex-consilierul predecesorului său, a diferenţei de bani – oricum ridicol de mică – destinată achiziţionării blocului, pe motivul dobândirii ilicite a spaţiului şi a construcţiei.
Între timp primarul s-a adresat şi instanţei botoşănene, contestând licitaţia trucată, lipsa caietului de sarcini şi vânzarea blocului de garsoniere, făcută cu încălcarea legislaţiei şi pentru obţinerea de către o parte a angajaţilor instituţiei a unor foloase necuvenite. A mai fost menţionată şi inoportunitatea înstrăinării de către primărie a blocului şi terenului aferent, ambele aflate într-o zonă ultracentrală, în condiţiile în care Primăria şi Consiliului Local Flămânzi duc o lipsă acută de spaţii publice, necesare dezvoltării localităţii.
Recent, în procesul blocului de garsoniere D1+D2, prima instanţă i-a dat câştig de cauză primarului Constantin Pitorac în defavoarea lui Eugen Creţu şi a grupului său de acoliţi care, probabil, a trecut la represalii. bil că va face recurs, dar tot va pierde procesul cu noi, pentru că a încălcat legea. Imediat după pronunţarea sentinţei, am primit pe telefonul mobil numeroase felicitări, dar şi ameninţări cu moartea. Deoarece în mai multe mesaje am fost anunţat că voi fi împuşcat, am depus în acest sens o atenţionare la poliţie. În pofida acestor probleme, sper să recuperăm terenul iar după demolarea ruinelor, să ridicăm acolo un bloc nou şi sănătos, cu cel puţin trei scări, una pentru tinerii până în 35 de ani şi două pentru persoanele şi familiile aflate în dificultate”pus primarul Constantin Pitorac. P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mihai Darie – un securist de treabă, fără minte, dar extrem de bogat (II)
continuare din ediţia de ieri
Comunicat de presă
Ce va păţi Voronin după alegeri?
Ziua de 5 aprilie va fi doar începutul democratizării reale a Moldovei
180 de ani de la apariţia primelor ziare româneşti
Micii întreprinzători din România, cei mai afectaţi de criza economică
Andra şi Cătălin Măruţă au fost naşi pentru prima oară
Postănacul tot prostănac rămâne...
Blestemul care bântuie prin sediul PNL (II)
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor LI
(Ioan Rotundu)
Barmanul la psihiatru
Îmbrăcăminte la preţuri de nimic
Horoscop
PROGRAM TELE'M MIERCURI 1 Aprilie
Transportatorii se cred şmecheri, dar nici autorităţile nu dorm!
După ce s-au înmormântat 300 miliarde lei, se revine la soluţia viaductului
Vama din Botoşani stă împiedicată într-un aviz
„Oul închistrit”
Prefectul i-a dat „liber” şefei de la Casa Corpului Didactic
Cutremurul s-a declanşat exact la ora programată
Două escroace s-au dat drept poştăriţe şi au păcălit doi bătrâni
ele au încasat, cu titlu de timbru majorare pensie, mai multe milioane de lei vechi
Imediat după Paşti, se va organiza bursa locurilor de muncă
Guvernul Boc vrea să scurteze concediul pentru creşterea copilului
Viroze rebele
Ţiganii care vor să înveţe carte vor primi bani
Închiderea cabinetelor de către medicii de familie, o cacealma de 1 aprilie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog