Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10669
De la 07 Ianuarie 2003
122870736
Înalta Curte judecă

Un nou termen in recursul procurorilor DNA în dosarul Valiza

  • 22 April 2013, 23:00
Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, luni, un nou termen in recursul declarat de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul 'Valiza', in care deputatul George Becali a fost achitat in aprilie 2012 pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, scrie Agerpres. La primul termen al recursului, instanta a constatat ca George Becali, Teia Sponte si Alina Florentina Ciul nu si-au angajat avocati.
De asemenea, Victor Piturca a lipsit de la proces, el fiind cu echipa nationala de fotbal in Olanda.
In aprilie 2012, George Becali, Victor Piturca, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul si Radu Gheorghe Marino au fost achitati de un complet de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa DNA a declarat recurs. In decembrie 2008, finantatorul Clubului Steaua, George Becali, si antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA.
In acelasi dosar, au mai fost trimise in judecata alte patru persoane: Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al FC Steaua Bucuresti SA, acuzat de complicitate la dare de mita; Ciul Alina Florentina, avocata in cadrul Baroului Bucuresti, acuzata de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte); Marino Gheorghe Radu, acuzat de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte) si Volcinschi Raul, acuzat de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie.
Potrivit DNA, pe 11 mai 2006, George Becali, in calitate de finantator si actionar al FC Steaua Bucuresti SA, i-a promis fiecarui jucator de fotbal al CF Gloria 1922 Bistrita sume de bani cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro, pentru ca acestia sa isi apere corect sansele de joc in meciul cu echipa FC Rapid Bucuresti, programat la 12 mai 2006, in etapa a 27-a din Campionatul National de Fotbal-Divizia A.
Intr-o actiune separata, in perioada 4-7 mai 2008, George Becali le-a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de fotbal de la clubul Universitatea Cluj aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a a Campionatului National de Fotbal - Liga I (aproximativ 100.000 euro pentru fiecare), pentru ca acestia sa isi apere corect sansele de joc in meciul cu echipa CFR Cluj din 7 mai 2008.
Procurorii sustin ca Becali a fost sprijinit de Teia Sponte, care, in zilele de 6-7 mai 2008, s-a deplasat la Cluj-Napoca avand asupra sa suma de 1.700.000 de euro reprezentand obiectul ofertei financiare pentru jucatorii de fotbal ai Universitatii Cluj.
Astfel, acesta garanta, in numele lui Becali, atat existenta banilor, cat si posibila remitere a acestora in functie de rezultatul meciului dintre Universitatea Cluj si CFR Cluj.
Pentru a fi exonerat de o posibila raspundere penala sau disciplinara in legatura cu fapta de coruptie descrisa, Becali a initiat si a participat nemijlocit la intocmirea, pe 19 mai 2008, a doua antecontracte de vanzare-cumparare cu mentiuni nereale sub aspectul datei, continutului si vointei reale a partilor.
DNA mai arata ca inscrisurile falsificate au fost ulterior folosite atat in cauza penala, cat si in ancheta disciplinara efectuata de organismele jurisdictionale ale Federatiei Romane de Fotbal.
Procurorii mai sustin ca Marino Gheorghe Radu, Ciul Alina Florentina, Volcinschi Raul si Piturca Victor au actionat cu buna-stiinta, din initiativa lui George Becali, la perfectarea frauduloasa a celor doua antecontracte de vanzare-cumparare, avand un continut falsificat, iar ulterior, in timpul anchetei, au dat declaratii mincinoase, confirmand variantele false de aparare a inculpatilor George Becali si Teia Sponte, in scopul de a zadarnici urmarirea penala si de a-i ajuta sa scape de o posibila raspundere penala. DNA l-a scos de sub urmarire penala pe Traian Bendorfean, cercetat pentru infractiunea de complicitate la luare de mita.
In ceea ce-l priveste pe Anton Dobos, fata de care s-a inceput urmarirea penala pentru infractiunea de luare de mita, s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor intr-un nou dosar penal, in conditiile in care acesta nu a putut participa la activitatile de urmarire penala din cauze obiective, fiind victima unui accident rutier grav.
Procurorii DNA au instituit, prin ordonanta din 8 mai 2008, sechestru asigurator si au indisponibilizat suma de 1.700.000 de euro apartinand lui George Becali, in scopul confiscarii speciale.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cu ochiul bânăt
Gastronomie: Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico
Dacă are proces la Înalta Curte, Cătălin Voicu este dus cu ambulanţa la spital
BCE: Germania e pe ultimul loc din zona euro în statistica averii medii
Documentaţia României pentru bugetul UE 2014-2020, respinsă ca necredibilă
Reprezentanţii elevilor contestă noua formulă de admitere la facultate
Orizont întunecat pentru angajaţii Spitalului judeţean Botoşani
Cizmarii aveau pantofii sparţi, medicii au datorii la CAS
Cozmâncă II de Botoşani
Botoşani: Cum a ajuns Piaţa mare moşia baronului Bozi
Ioan Rotundu
Strategia unificării dreptei
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Modern Calor
Botoşani: Prinderea maidanezilor ba fost blocată de DSP
Senatorul Federovici insistă cu interpelările
În privinţa drumurilor, unii primari se pot păcăli
Moaştele Sf. Pantelimon au fost aduse la biserica Sf. Gheorghe
Cătălin Voicu, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare cu executare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog