Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22000
De la 07 Ianuarie 2003
110942470

Înapoi, la ghimpii trandafirilor!

  • 2 August 2010, 23:00
Circulă prin urbea Botoşanilor rezultatele unui proaspăt sondaj politic. E drept, pe la noi, pe la români, când vreun partid mai de Doamne ajută sau vreun politician mai de soi se supără pe cineva sau ceva, publică un sondaj. Nimeni nu ştie – dar pe cine ar interesa? – când şi cum s-a desfăşurat acel sondaj. Importante sunt rezultatele. Cine s-a cocoţat în vârf, cine-i predestinat să târâie trena şi cine a fost sacrificat în arena luptelor politice, fiind stigmatizat cu dizgraţia alegătorilor.
Iată cum sună acest sondaj, care, spun cei deştepţi şi cunoscători de informaţie de la talpa opincii până la toaca din cer, arată cum vor vota botoşănenii, de vor fi ademeniţi la vot cu vreo pungă social-democrată în care să se afle un kil de zahăr, unul de orez, o juma de votă şi două felii de „saleam”: locul întâi revine PSD-ului, semn că botoşăneni n-au uitat de prima lor dragoste; pe locul doi stă demn şi sprijinit în bâta ancestrală de oier Gigi Becali cu al său PNG, dovadă că oierii botoşăneni vor să-şi apere transhumanţa ce le ţine de urât vreme de mii de ani; locul trei a fost rezervat PD-ului, probabil din milă pentru barba lui Drăguş; al patrulea loc i-a fost hărăzit PLD-ului, numai ca să fiarbă sângele în vena portocaliilor, cărora le-a fost oferit locul cinci. Mai departe nu ni se spune ce-ar mai fi. Aşadar, PC-ul motănelului Felix nu mai apare, ceea ce nici nu-i de mirare. Dar că din primele trei locuri lipseşte PRM-ul lui Vadim, ceva sună ca dracul. Ceea ce mă face să cred că sondajul a fost cosmetizat într-un laborator de sociologie unde lucrează doar amatori.
Totuşi, oricât ar fi de lustruit acest sondaj, un adevăr îl cuprinde. Sătui de sloganul „Să trăiţi bine!”, botoşănenii vor face iarăşi coadă la ghimpii trandafirilor. Motiv pentru cei de la PSD să-şi umfle pieptul şi să rostească cu emfază şi ameninţător, printre dinţii strepeziţi şi buzele pungă de atâta opoziţie: „O să trăiţi bine!” Urarea este adresată celor care se înfruptă acum din privilegiile puterii, urmând ca peste puţin timp să afle cât de amară poate fi viaţa în opoziţie. (Cârcotaşul)
JD 5.03.2007 – format electronic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, marţi, 3 august
Bancul zilei: Blonda la ginecolog
Întâmplare adevărată la Popasul Cucorăni
Vai de capul ei societate civilă!
Ioan Rotundu
Cu procurorii de partea lor, hoţii de lemne impun propriile legi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă