Aseară, la Complexul Mioriţa, a avut loc inaugurarea restaurantului Europa. Cu un design deosebit, localul pare să dea peste nas clădirii alăturate, aparţinând tot Mioriţei. Realitatea este că şi vechii clădiri i se pregătesc straie noi. Geneza restaurantului Europa a început prin noiembrie, anul trecut. Pe 21 mai, la Europa a fost organizată prima masă festivă. Fără a avansa o sumă, directorul general, Constantin Saucă, a spus că valoarea investiţiei este mare. Un credit contractat la CEC a permis punerea în practică a unui concept original, a unei idei avangardiste. Salonul restaurantului Europa este dotat cu tehnică de ultimă generaţie. „Sperăm ca la anul să putem reamenaja şi celălalt local. Până atunci, trebuie să spun că, pentru cele două localuri, bucătăria este comună. Am lucrat două luni cu un specialist tehnolog. La inaugurarea acestui restaurant am invitat toate personalităţile oraşului. Am ales numele Europa pentru că, oricum, toţi alergăm spre Europa. Iniţial, am oscilat între denumiri precum „Orient” sau „Occident”. Dar am considerat că cel mai potrivit botez este Europa”, şi-a adus copilul la altarul presei directorul general Constantin Saucă. Mobilierul şi tâmplăria restaurantului au fost realizate la Iaşi. Tavanul este realizat dintr-un material inedit, numit barisol, adus din Franţa. Acest tavan îşi schimbă culoarea la fiecare 20 de minute. Cameleonismul tavanului este asigurat de un program special instalat pe calculator. La intrarea în local, o porţiune din tavan, sub formă de piramidă, ascunde o altă surpriză. Acţionată de o telecomandă, piramida se deschide sub formă de lalea. Proiectul restaurantului a fost realizat de o familie de arhitecţi din Iaşi. Construcţia şi finisajele clădirii au fost realizate de cunoscuta firmă de construcţii Victor Construct. Coordonaţi de o mână forte, meseriaşii firmei respective au dovedit, încă o dată, că Victor Construct îşi merită prestigiul cîştigat în judeţ şi nu numai. Vesela personalizată este produsă la Alba Iulia şi trebuia să ia calea Greciei. Directorul a văzut-o, i-a plăcut şi… a luat-o. Preparatele culinare vor fi specifice bucătăriei italiene sau franceze. Biblia bucătarilor va fi compusă din reţetarele profesorului Stere Stavrositu, specialist internaţional în răsfăţ culinar. Se ştie că ai noştri concitadini au înclinaţii spre preparatele tradiţionale, dar şi aceştia vor avea parte de meniuri care să le încânte papilele gustative. Bucătarului şef, Gica Frumosu, îi revine această misiune. (Marian MOROŞAN)
Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea,
multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.