Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13758
De la 07 Ianuarie 2003
122873825

Încă un escroc la vârful conducerii PNL Botoşani

  • Ionică Nechifor
  • 11 July 2021, 18:48
Veste că Ionică Nechifor a fost desemnat prin voinţa personală a preşedintelui PNL Botoşani, penalul, evazionistul fiscal şi deputat Costel Şoptică, în funcţia de secretar general al partidului i-a cutremurat pe liberalii oneşti şi cinstiţi care s-au întrebat câtă umilinţă vor mai suporta, împreună cu botoşănenii, de la proaspătul preşedinte reales.
Pot să le spun acestor liberali că umilinţa lor este abia la început, dar că nu va ţine o veşnicie, ci o perioadă scurtă de timp, adică atât cât anumite instituţii abilitate ale statului îi vor dirija lui Şoptică paşii către locul care i se cuvine şi câştigat prin faptele .şi strădania de a sfida legile statului şi cele ale bunului simţ.
Dar de ce Şoptică a ţinut atât de mult să-l aibă pe Nechifor alături în dorinţa sa de a conduce partidul după cum îi sunt nevoile personale de grabnică prosperitate?
Relaţia dintre aceştia doi este una mai veche şi se bazează pe abilităţile de escroc pe care ambii le au din belşug. Să ne amintim de vremurile când un alt escroc liberal, acum infractor cu acte oficiale, Florin Ţurcanu, era un puternic al zilei, adică preşedintele PNL şi a Consiliului Judeţean Botoşani.
La iniţiativa lui Florin Ţurcanu,parlamentarii PNL Botoşani, respectiv senatorul Costel Şoptică, deputaţii Roxana Ţurcanu şi Verginel Gireadă au dat năvală în biroul preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, prof. univ. dr. Gheorghe SIN, şi i-au cerut să-l pună pe Ionică Nechifor director la Staţiunea Popăuţi. Era anul 2014, anul în care s-a declanşat jaful organizat asupra patrimoniului biologic şi material al Staţiunii Popăuţi.
Ce s-a întâmplat de atunci la Popăuţi? Ne spune chiar Şoptică, apreciind numirea lui Ionică Nechifor în funcţia de secretar general un succes al său: ”Uite că pentru partid faci orice. Am avut cele mai mari clinciuri cu el, dar este bun organizator, a făcut treabă bună și la Popăuți, este cunoscut printre fermieri, deci este clar un plus din punctul de vedere al voturilor viitoare, e văzut bine și la nivel naţional”
Realitatea este cu totul alta. În evidenţele contabile ale PNL Botoşani sunt nişte cheltuieli făcute şi decontate din bani publici care trebuie acoperite cu grijă, să nu se afle cumva pe la Autoritatea Electorală Centrală Bucureşti si mai ales la DNA. Iar Nechifor este omul potrivit pentru aşa ceva.
„Vom vedea că, până la urmă, cum se numeşte, aşa se și revocă”, este avertismentul lui Şoptică către Nechi8for, dacă cumva va îndrăzni să facă altfel decât îi va cere. Un avertisment demn de doi escroci profesionişti.
Ce-l mai recomandă pe Nechifor să stea alături de Şoptică şi să-i fie de ajutor la treburile mizerabile? Nechifor a devenit inginer dr. plagiind lucrările altor cercetători, printre care şi ale biologului dr. Gheorghe Hrincă. A fost prins cu plagiatul iar în urma cercetării efectuate, Comisia de Etică şi Deontologie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi a încheiat Raportul din anul 2015 în urma căruia lucrările plagiate au fost anulate. Dar când ai bani rezolvi orice dacă ştii cui şi când să plăteşti, aşa că Nechifor, în loc să fie eliminat de la şcoala doctorală pe motiv de plagiat, a primit diploma de „doctor”.
Despre jaful organizat condus de Nechifor la Staţiunea Popăuţi, jaf lăudat de Şoptică, cum altfel!, o să auziţi la timpul potrivit. Până atunci vă pot confirma că Ionică Nechifor este un penal cu acte oficiale. Prin Sentinţa Tribunalului Botoşani din 18.03.2021dată în dosarul nr. 254/40/2021, Ionică Nechifor este judecat pentru constituire de grup organizat în depunere de mărturie mincinoasă. Cu aşa palmares de bogat în infracţiuni, cum să nu-l fi remarcat Şoptică că ar fi demn să stea la dreapta sa?!
Închei scurta mea intervenţie cu sloganul: „!Cinste lor, cinste celor care l-au votat pe Şoptică să fie reales preşedinte!” Şi-mi mai permit o mică sugestie: Schimbaţi sloganul „Fătă penali în funcţii publice” în „Cu penali în funcţii publice”, ca să legitimaţi starea de fapt.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Zgârcenia patronului
Horoscopul săptămânii 12 - 18 iulie 2021
Toxicitatea UDMR .ului acţionează precum picătura chinezească
Ioan Rotundu
Nemernicii din PNL duc Guvernul Câţu spre dezastru
Ioan Rotundu
Ţara care-şi venerează infractorii ca pe eroi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog