Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6512
De la 07 Ianuarie 2003
122866579

Incendiu provocat de utilizarea unui aparat de sudură

  • 18 October 2010, 23:00
Luni, 18 octombrie 2010, puţin înainte de ora 17.00 , în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani s-a primit o solicitare de intervenţie pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o hală de producţie a unei societăţi comerciale din zona industrială a municipiului Botoşani, aflată în lichidare.
A fost alertat Detaşamentul de Pompieri Botoşani, care s-a deplasat la faţa locului cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi autospeciala pentru descarcerare şi prim ajutor. La sosirea gărzii de intervenţie ardeau mase plastice, deşeuri textile, hârtie, cartoane, depozitate în mai multe încăperi de la demisolul clădirii, existând pericolul să se extindă la spaţiile aflate la etajele superioare ale construcţiei. Fumul negru şi înecăcios degajat în urma arderii era vizibil de la câţiva kilometri.
Având în vedere suprafaţa pe care se manifesta incendiul s-a luat decizia suplimentării forţelor de intervenţie cu încă un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi.
În total s-au deplasat şi au acţionat patru autospeciale cu apă şi spumă şi autospeciala pentru descarcerare şi prim ajutor. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au acţionat 32 pompierii din cadrul I.S.U. Botoşani şi 4 membri ai serviciului privat pentru situaţii de urgenţă al societăţii, timp de aproximativ o oră. Intervenţia a fost îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens.
Flăcările au distrus o cantitate însemnată de deşeuri de mase plastice, resturi textile, ambalaje , , pagubele fiind estimate la 1.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 200.000 lei. Cauza probabilă a incendiului o constituie nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul lucrărilor de tăiere a elementelor din metal utilizând un aparat de tăiere/ lipire (sudură autogenă).
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Manipulări destinate eşecului
Horoscop
Program Tv SOMAX, marţi, 19 octombrie
Bancul zilei: Curiozitatea unei doamne
Beţivi pe drumul public la Răuseni
„Care-i treaba cu Modern Calor?”
Sediul liberalilor călcat de hoţi
Municipalitatea promite de pe acum un revelion de vis
Căsătorii şi naşteri mai puţine, dar tot mai multe persoane decedate
Pedepse aspre pentru copiatorii la Bac
Licee şi grupuri şcolare supravegheate de inspectorii şcolari
Puşcărie pentru pacienţii violenţi
Doi mari politicieni botoşăneni bat la uşa PDL.
Spionii rusi expulzaţi de SUA în luna iulie au fost decoraţi la Kremlin
Peste 300 de kilograme de aur au fost furate dintr-un depozit al Autorităţii Vamale
Strategia PDL pentru moţiunea de cenzură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog