Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11832
De la 07 Ianuarie 2003
122897481

Inconştient?!

  • 21 August 2014, 23:00
Victor Ponta a comparat situaţia în care se află în momentul de faţă fostul premier Adrian Năstase cu cea a premierului ucrainean Iulia Timoşenko. Prin această comparaţie, Ponta voia să accentueze faptul că Năstase a fost condamnat în baza unui dosar întocmit la comanda politică a lui Băsescu.
Decât l-ar fi comparat pe Năstase cu bTimoşenko, o comparaţie total neizbutită, mai degrabă s-ar fi comparat pe el cu Năstase. Modul în care, cel puţin în ultima perioadă Victor Ponta se achită de obligaţiile sale de premier l-ar putea trimite într-un timp nu prea îndepărtat după gratii. Să trecem în revistă ultimele sale comportamente de premier în faţa unor evenimente cruciale pentru viitorul României dar şi a unor evenimente naţionale pline de dramatism. I s-a dus vestea în lume ca fiind singurul premier de ţară care a fugit din faţa numărului trei în structura puterii administraţiei SUA, subsecretarul de stat Victoria Nuland. În timp ce demnitarul american se informa despre principalele probleme cu care se confruntă România, premierulţării umbla bezmetic prin Italia, fără a avea un scop precis, o misiune de stat.
Luni, în timp ce un ofiţer al Armatei Române şi un pilot se luptau cu moartea pe un vârf din Munţii Apuseni el, premierul, se simţea confortabil într-un studio de televiziune după care s-a dus la un restaurant de lux şi a ciocnit un pahar de vin bun cu prim adjunctul său Liviu Dragnea. Aseară, în timp ce întreaga suflare din administraţie era mobilizată în lupta cu nămeţii, premierul juca baschet într-o atmosferă detaşată şi nepăsătoare faţă de ce se întâmpla ţn ţară. Iar în ţară, în timp ce el mânuia mingea de baschet, se declara cod roşu în zona judeţului Buzău, norul Brăilei şi sudul Vrancei.
Să ne amintim şi de fapte ceva mai vechi, de anul trecut. S-a jucat de-a privatizarea societăţii Oltchim pentru a-i convinge pe cei de la FMI că el doreşte cu adevărat privatizarea combinatului. În realitate juca doar teatru, fără să-i pese de drama vieţii miilor de muncitori din acest combinat care, ulterior, au ajuns şomeri.
Acelaşi teatru l-a jucat şi cu privatizarea companiei CFR Marfă. A înscenat o privatizare pentru că aşa îi cerea FMI-ul şi nu pentru că ar fi trebuit ca această companie să nu mai fie o piatră de moară pentru bugetul statului, ea producând anual pierderi de zeci de milioane de euro, pierderi acoperite de la buget.
Prins de reporterii de la Realitatea Tv când ieşea din Sala de sport,, premierul a declarat că tocmai se ducea la Guvern pentru a lua ultimele măsuri, el declarându-se mulţumit de modul cum au reacţionat autorităţile statului sub comanda sa. Nicio vorbă despre maşinile înzăpezite în trafic, despre morţii găsiţi prin zăpadă, despre zecile de mii de români rămaşi în întuneric pentru că a căzut reţeaua electrică etc.
Să ne ferească Dumnezeu de un cutremur năprasnic! Vom muri sub dărâmături iar premierul Ponta se va declara mulţumit de modul în care va conduce operaţiunile de salvare. Numai că, s-ar putea, ca declaraţiile sale să nu mai fie cine să le televizeze şi nici cine să-l invite la dezbateri gen talk-show.
Omul acesta este inconştient. Sper să prin ziua când va plăti inconştienţa cu libertatea, deşi va fi o pedeapsă prea mică în raport cu faptele.
27.01.2014

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O judecătoare a binecuvântat tunul lui Tonino, de două milioane de euro
Când păpica vine din banul public, se înţeleg de minune
Bancul zilei: Revendicările vasluienilor
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog