Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1710
De la 07 Ianuarie 2003
78350109

Înfrângeri severe în campionatul judeţean

  • 29 March 2010, 23:00
Pentru ambele echipe din zona de sud a judeţului, “Flacăra Flămânzi” şi „Gloria” Frumuşica, etapa a XII-a, cea care a inaugurat oficial returul Diviziei a V-a a Campionatului Judeţean de Fotbal (Onoare), s-a dovedit catastrofală, ambele formaţii fiind învinse, în deplasare, fără drept de apel. „Gloria” Frumuşica a luat bătaie cu 3 la 1 de la FC Tocileni iar “Flacăra Flămânzi” a fost învinsă cu 3 la 2 pe terenul echipei FC Suliţa. Bineînţeles, ca mai mereu în astfel de situaţii, s-au găsit explicaţii, ba că arbitrul a fost prea sever, ba că terenul a fost prost, ba că adversarii au practicat un joc la limita regulamentului.
Nimeni nu vorbeşte niciodată despre faptul că sunt jucători dau cu stângul în dreptul, că pregătirea lor fizică constă din doi litri de vin şi un pachet de ţigări pe zi, că antrenamentele sunt mai rare ca revelioanele şi că singurele momente care au ceva comun cu fotbalul adevărat sunt fiţele şi şmecheriile cu care prostesc, cel mult, elevele de liceu. Desigur, nu toţi sportivii acestor echipe se comportă aşa, dar cei (auto)denumiţi fotbalişti doar cu numele se cunosc singuri şi ei sunt cei care trebuie mai întâi să-şi revizuiască comportamentul.
Echipa „Gloria” Frumuşica are o situaţie paradoxală, care seamănă pe undeva cu învăţământul românesc: cu cât sunt aduşi mai mulţi jucători de valoare (şi au venit câţiva fotbalişti în ultimul timp, inclusiv de la Hârlău, unde au evoluat în divizii superioare), cu atât echipa joacă mai dezlânat, mai dezorganizat.
Faptul că profesorul şi antrenorul Fănică Bălăşanu, ca director coordonator al tuturor şcolilor din comună, este extrem de ocupat, neavând uneori timp nici să răspundă la telefon, se reflectă în jocul băieţilor, care nici până în acest moment nu şi-au stabilit o tactică clară de joc. Valori individuale există, nimic de zis, dar pe ansamblu, aceeaşi enervantă poveste: fotbaliştii de la „Gloria” încep bine jocurile, înscriu, îşi creează ocazii, dar în cea de-a doua parte a meciurilor capotează pe fondul oboselii apărute şi a lipsei de experienţă în campionat. La fel s-a întâmplat în jocul de duminică, cu FC Tocileni, în care, după ce au primit un gol, în prima repriză, jucătorii din Frumuşica au egalat prin Edi Tican dar, în cea de-a doua repriză, s-au jucat cu ocaziile, Daniel Bidică ratând incredibil de mult, pe acest fond fiind primite altor două goluri de la gazde.
● Mult (prea) lăudaţii jucători de “Flacăra Flămânzi” au altă meteahnă: după unul sau mai multe jocuri excepţionale, cum a fost cel de săptămâna trecută din Cupa României, dau cu bâta în baltă, când te aştepţi mai puţin. O parte a jucătorilor continuă ca, la orice fază discutabilă, să vocifereze, să se ia în gură cu arbitrul, şi acest lucru se plăteşte. Aşa s-a întâmplat în meciul cu FC Suliţa unde, în urma protestelor, doi jucători de la “Flacăra Flămânzi”, Ion Călin şi Mihai Bordeianu, au primit cartonaşe roşii, motiv pentru care nu vor putea juca duminica viitoare, în derbiul de la Frumuşica cu echipa locală. Nici în acest meci nu s-a jucat rău, dar jucătorii din Flămânzi, cu gândul la petrecerile care vor veni odată cu mielul de Paşti, au uitat că fotbalul se joacă pe goluri şi nu pe faze.
După o primă parte a jocului bună, în care, deşi conduşi cu 2 la 0, au egalat prin Marian Todirenchi şi Ivasuc Constantin, fotbaliştii din Flămânzi au tratat superficial partea secundă a meciului şi, în urma celor două eliminări amintite, au terminat meciul în 9 oameni, primind încă un gol de la fotbaliştii din Suliţa. În perspectiva meciului de la Frumuşica, au fost anunţate două noutăţi în lotul echipei “Flacăra Flămânzi”, doi vechi jucători ai echipei, Doru Sadagurschi şi Florin Pitorac, revenind în echipa veteranului Aurel Slobodeanu după ce, în ultimul timp, au lucrat în străinătate.
● Chiar dacă ambele echipe zonale au început returul campionatului judeţean cu stângul, meciul de duminică dintre ele va fi, cu siguranţă, unul plin de orgolii. Sperăm ca acestea să genereze o confruntare plină de interes chiar dacă, încă de pe acum, meteorologii anunţă pentru prima zi de paşte, temperaturi umede, însoţite de ploi reci. Şi fie ca cel mai bun să câştige. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dezertorii din PSD se întorc dezamăgiţi că n-au primit ce li s-a promis
a cerut un post de sef de birou, de bugetar, nua primit nimic
„Oamenii de ştiinţă se confruntă cu o nouă formă de persecuţie”
Miniştrii apărării din cele doua state româneşti pun bazele unei colaborări
Acţiuni ale instituţiilor abilitate pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale
Tudor Gheorghe le-a cântat despre istoria şi limba română
despre ce a fost şi despre ce au de făcut
Întrebări cu şi fără răspunsuri în Săptămâna Patimilor
Ruşii din Basarabia vor să înveţe limba română dar au o problemă
Senatorii au tăiat salariul deţinutilor care urmează cursuri în penitenciar
Stimularea cerebrală profundă, o terapie promiţătoare pentru bolnavii de epilepsie
Spitalul de Psihiatrie a scăpat de sabia debranşării
9 din 10 români vor reintroducerea pedepsei capitale
şi închisoare pentru cei care critică religia ortodoxă
Bani pentru cultură şi sport
Bancul zilei: Doamna şi… chestia calului
Horoscop
Pământ gratis pentru revoluţionarii botoşăneni
lista cu beneficiarii de pământ numărul acestora a crescut ca din apă
C omunicat de presa - ISU
Cerere de drept la replică
Părinţii vor ca liceul să aibă durata de patru ani
Părinţii vor ca liceul să aibă durata de patru ani
Criza grecească, o afacere bună pentru băncile europene
Nu vom impozita tichetele de masă, de vacanţă şi de creşă
Primarul din Sfântu Gheorghe refuză să schimbe plăcuţele trilingve
Primari acuzaţi că sabotează Programul „10 case pentru specialişti”
Scandal pe seama sporurilor salariale în unele sectoare bugetare
Preşedintele Băsescu a reuşit să-i jignească şi pe medici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă