Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8830
De la 07 Ianuarie 2003
122868897

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti: SUA rămân neclintite alături de România

  • 17 April 2014, 23:00
Insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a reiterat joi, cu ocazia ceremoniei de incheiere a exercitiilor comune "Dacian Viper" de la Campia Turzii, angajamentul Statelor Unite de a ramane alaturi de Romania si de aliatii sai din cadrul NATO in fata crizei regionale provocate de anexarea Crimeei de catre Rusia, se arata intr-un comunicat transmis de Ambasada SUA din Romania.
Diplomatul american a aratat ca Romania, un aliat cheie in regiunea Marii Negre, se afla in prima linie in aceasta criza iar partenerii americani anticipeaza "si alte angajamente diplomatice si vizite ale fortelor militare americane".
"Asa cum sper ca ati vazut odata cu vizitele efectuate de navele USS Truxtun si USS Donald Cook, cu numarul suplimentar de infanteristi marini de la baza Mihail Kogalniceanu si cu sosirea avioanelor americane F-16, Statele Unite ale Americii raman neclintite alaturi de Romania si toti aliatii sai membri ai NATO in acest moment de criza. Sunteti un aliat cheie in regiunea Marii Negre. Romania este o tara care se afla in prima linie in aceasta criza. Suntem alaturi de dumnevoastra si anticipam si alte angajamente diplomatice si vizite ale fortelor militare americane", a declarat Duane Butcher.
Diplomatul american a aratat ca desfasurarea de exercitii comune este acum "mai importanta decat oricand pentru relatia noastra bilaterala si pentru parteneriatul nostru NATO, date fiind evenimentele din regiune".
El a reamintit ca weekendul trecut separatisti pro-rusi au preluat controlul asupra mai multor cladirilor guvernamentale din estul Ucrainei. "Dovezile sprijinului Rusiei in aceste evenimente sunt vizibile, asa cum au fost vizibile saptamana trecuta in Crimeea si in capitalele regionale Donetk, Harkov si Luhansk", a afirmat insarcinatul cu afaceri al SUA.
"Interventia militara a Rusiei in Ucraina, ocuparea ilegala a Crimeei de catre Rusia si eforturile sale continue de a destabiliza guvernarea ucraineana sunt incalcari ale suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei. Ele reprezinta o incalcare a obligatiilor esentiale ale Rusiei conform dreptului international. Actiunile Rusiei sunt o amenintare la adresa pacii si stabilitatii internationale", a delcarat diplomatul american.
Duane Butcher a reiterat ca exercitiile militare comune reprezinta un exemplu concret al angajamentului reciproc.
Reprezentantul ambasadei SUA a mai declarat ca avioanele F-16 sunt unele dintre cele mai bune din lume, amintind ca "in curand, Romania se va alatura clubului de elita al tarilor care folosesc aceste avioane extraordinare". Totodata, a aratat ca "Statele Unite ale Americii vor continua sa va ajute pe masura ce va pregatiti sa integrati avioanele F-16 achizitionate in fortele aeriene romane".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Poliţistul civilkizat
Reţeta zilei: Drob de miel cu ouă de pr5epeliţă
Ce face fostul securist Constantin Anghelache dupa Revoluţie
Companii-gigant din Europa şi SUA fac lobby la guvernele tarilor lor pentru a nu extinde sancţiunile împotriva Rusiei
Rusia strânge legăturile economice cu China
pe fondul ameninţărilor cu sancţiuni din partea Occidentului
Mihai Gâdea şi Antena 3 - obligati de Tribunalul Bucureşti să-i plătească fostului şef CNAS Lucian Duta daune morale de 1000 de lei
Consiliul Naţional de Integritate condamnă "atacurile virulente, fără precedent, practicate de Antena 3 si Jurnalul Naţional"
la adresa ANI şi a lui Horia Georgescu
Motivarea instanţei în procesul pierdut de Oana Stancu şi Antena 3 in faţa tatălui preşedintelui ANI
Vladimir Putin, despre Transnistria: Oamenii trebuie să aibă dreptul să-şi decidă singuri soarta
Cătălin Predoiu: Ponta e mut ca o lebădă pe subiectul Ucraina
să nu se comporte ca un pudel al lui Putin
Informare meteo: Ploi şi vânt în toată ţara, de joi până vineri dimineaţa
Vladimir Putin: Nu îmi este frică de NATO
Autoturism distrus parţial într-un incendiu
Botoşani/Darabani: Mortul care a îngrozit cortegiul şi l-a făcut stană de piatră pe părintele Nicodim
Ioan Rotundu
Acord la Geneva privind detensionarea crizei din Ucraina
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog