Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1759
De la 07 Ianuarie 2003
122887408

Interes crescut pentru reabilitarea termică a blocurilor

  • 29 February 2008, 23:00
Municipiul Botoşani este prins în acest an în programul cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţei (MDLPL) pentru reabilitarea termică a şase blocuri: două la Asociaţia 33, două la Asociaţia 37 şi două blocuri din Parcul Tineretului. Primarul Cătălin Flutur precizează că este un program abordat de executiv încă din 2006, când au fost alocaţi în acest scop 65.840 lei, în 2007 – 99.341 lei, iar în 2008 – 1.193.700 lei, reprezentând contribuţia statului de 34 la sută din valoarea totală construcţii montaj.
Pentru că atunci când Primăria a solicitat avizul Asociaţiilor de Proprietari să intre în program, unii au avut suspiciuni, primarul vrea să lămurească la modul concret în ce constau lucrările. „Va fi înlocuită tâmplăria exterioară cu tâmplărie PVC, anume geamuri temoizolante duble, va fi realizat termosistemul pe pereţii exteriori ai blocurilor, cu polistiren de 10 mm, izolarea planşeelor de la ultimul nivel, cele de la subsol, reabilitarea instalaţiilor termice de la subsol”, a declarat primarul Flutur.
Pe de altă parte, edilul şef vrea să îi avertizeze pe cei care au intrat deja în program că, dacă în momentul de faţă vor să se retragă din program trebuie obligatoriu să plătească aceste cheltuieli pe care le-a făcut statul. Din punctul său de vedere, programul este benefic pentru cetăţenii de la bloc, mai ales la blocurile din plăci. Pentru 2008, municipalitatea a mai trimis deja o altă listă la MDLPL cu solicitări pentru 26 imobile care să intre în program, însă acestea vor primi finanţare cu siguranţă în 2009. O variantă care ar scuti locatarii să vină cu cota parte de contribuţie este aceea de a renunţa la cota indiviză de pe terasă, să se mansardeze blocul (foto). Condiţie în care firma ar putea prelua contribuţia de 33 la sută a locatarilor. Primarul Flutur subliniază că este bine ca oamenii să ştie acest lucru.
Totuşi, această opţiune este valabilă doar acolo unde locatarii de la ultimul nivel nu şi-au făcut singuri mansardă. „Dacă în momentul de faţă toţi ar dori să facă această reabilitare nu e posibil. Statul nu poate face acest efort dintr-odată, dar pe un program şi gradual, se va face”, a mai adăugat primarul municipiului Botoşani. Primăria Botoşani vine cu o contribuţie proprie de 33 la sută. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


De luni, chirurgii vor opera mai sigur şi mai eficient
Vrea Sorescu să fie un prefect jucător?
Ioan Rotundu
Oprişanu repetă controlul la cabinetele stomatologice
Aparat performant la radiologie
Comentariul comentariilor (LXIII)
(Ioan Rotundu)
Comisarii de mediu vor sta mai mult prin birouri
Crede că a obţinut de la Preafericitul Daniel înfiinţarea Episcopiei Botoşani
A obţinut girul pedeliştilor pentru un nou mandat la Primăria Dorohoi
Câmpanu se „îmbată” cu ideea votului uninominal
Femeile pedeliste vor să ofere mărţişoare „oftalmologice”
Hărţile de risc, o necesitate pentru primarii botoşăneni
Au pus umărul la dezvoltarea zonei industriale şi acum îşi cer drepturile
Niţură îl avertizează pe prefect
Flutur a ieşit bine la controlul MIRA
Râvneşte la scaunul de primar al Săvenilor
N-a venit la Botoşani să se îmbogăţească
“Barbatii, un rau necesar”
Suntem ceea ce mâncăm
Elevii vor să-i însenineze pe bătrânii de la Leorda
Horoscop
Nedumerirea Negrului
Felicitare de Ziua femeii din partea societăţii Termica
Felicitare PNL Botoşani
Anunţ DJT
Program TELE’M Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog