Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1399
De la 07 Ianuarie 2003
103222307
Întrebare pentru inspectorul şcolar general Ada Macovei:

Cât de mizerabil puteţi face, moral şi profesional, învăţământul liceal din Ştefăneşti?

  • Ioan Rotundu
  • 10 May 2022, 20:33
Profesorul Călin Stroe (foto) de la Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti acuzat de hărţuire sexuală a unui elev din clasa a X-a a fost readus de actuala conducere a liceului înapoi la catedră. Reclamat în februarie a.c. de către mama unul elev că profesorul a încercat să întreţină raporturi sexuale cu copilul său, profesorul a demisionat imediat iar de la Poliţia Oraş Ştefăneşti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani s-a deschis pe numele profesorului un dosar penal pentru acuzaţia de „hărţuire sexuală asupra unui minor”.
De asemenea, fiind consilier orăşenesc din partea PSD, profesorul a demisionat şi din această funcţie. De menţionat că actualul inspector şcolar general Ada Macovei, pusă în funcţie de către PNL Botoşani ce are ca preşedinte pe impostorul şi evazionistul fiscal Costel Şoptică, s-a deplasat personal la liceul din Ştefăneşti pentru a ancheta cazul. Numai că ancheta sa a fost vizibil părtinitoare, cel favorizat fiind profesorul.
Mai mult, la acest liceu au fost mai multe şi grave cazuri de bullying şcolar, profesorii umilind şi agresând fizic elevii, cazuri semnalate în presă dar acoperite cu mult meşteşug de către Ada Macovei.
Faţă de situaţia dramatică în care se află liceul din Ştefăneşti, moral şi profesional, actualul director Veronica Chiaburu trebuia de mult timp demisă. Nu s-a luat această măsură pentru că ea este profesoară de chimie ca şi Ada Macovei şi în acelaşi timp membră PNL, acesta fiind şi principalul motiv pentru care a fost numită director, concursul dat fiind doar o formalitate.
Revenind la „cazul profesorului Călin Stroe”, amator de aventuri sexuale cu băieţaşi minori, după ce acesta a mimat solicitarea unui concediu fără plată pentru un an de zile pe motiv că va aştepta concluziile anchetei penale, la nici două luni directorul Veronica Chiaburu a regizat o şedinţă a Consiliului de Administraţie cu scopul ca membrii să voteze revenirea la catedră a profesorului.
Nu i-a reuşit acea regie din cauză că unii părinţi au aflat şi au protestat. Dar Chiaburu nu s-a lăsat impresionată de protestele părinţilor şi a regizat o nouă şedinţă a CA, de această dată cu împlinirea dorinţei sale ca membrii să voteze revenirea la catedră a prof. Călin Stroe.
Grav este faptul că în acest liceu s-a introdus o dictatură liberală josnică, directorul şi adjunctul său, două profesoare, fiind puse în funcţie de PNL Botoşani prin Ada Macovei. Niciun profesor care ar dori să-şi manifeste protestul faţă de cum este condus liceul liceul şi faţă de imoralitatea profesională care s-a instalat la nivel de colectiv nu o poate face pentru că ar fii imediat izolat de colectiv, Umilit şi şicanat în mod bestial.
Redau mai jos scrisoarea primită la redacţie şi semnată de Alin Manole (pseudonim), care descrie cum a reuşit directorul Veronica Chiaburu să-l readucă la catedră pe hărţuitorul sexual:

„Monstrul cu chip de om de la Liceul „Ştefan D. Luchian” Ştefăneşti, a revenit de astăzi intre elevi. Asta au hotărât directoarele Veronica Chiaburu si Monica Jechil. Vă motivez această afirmaţie:
În cursul săptămânii trecute a avut loc, pe acest subiect, 2 şedinţe. După prima şedinţă în care voturile au fost 3 DA, 3 NU şi 5 ABTINERI, Vero şi-a certat colegii care, după calculele ei, s-au abţinut de la vot.
Da! Este informaţia clară că, directoarea le-a cerut colegilor să-i urmeze exemplul, aceştia neavând capul pe umeri şi coloana vertebrală să se împotrivească şefei.
În urma celei de a 2-a şedinţe, voturile au fost : 7 DA, 5 NU. (Şcoala e de acord să îşi primească colegul, primăria s-a împotrivit
Ruşine, mare ruşine pentru că vă gândiţi numai la buzunarele voastre. La nenorocirea petrecută, la copilul rămas traumatizat, la mama cu sufletul sfâşiat care, de una singură, înfruntă un întreg sistem de oameni cu interese meschine, acestea toate nu vă mişcă?
Ruşine pentru managerele acestei instituţii, care se bat cu pumnul in piept că au ocupat postul prin concurs. – punctaj minim??!! - dacă nu era susţinerea politică şi acum îşi rodeau unghiile visând la scaunele de care nu se dezlipesc.
Conducerea liceului este incomodată de prezenţa anumitor persoane (reprezentanţi ai primăriei) în Consiliul de Administraţie. Persoana integră, demnă şi capabilă să spună lucrurilor pe nume. Să ştiţi, domnule Rotundu, vi se urmăresc articolele. Personajele care s-au regăsit sunt indignate şi preocupate de a descoperi cine vă dă informaţii, nicidecum în a se redresa pe drumul corectitudinii ăi a transparenţei din mediul şcolar. Confundă instituţia ca pe o moştenire de familie.
Câtă asistenţă la ore aţi făcut, doamnelor director, câte ore fără număr, la care nu vă prezentaţi aveţi? De cate ori aţi vizitat structurile arondate liceului? Au fost ori nu fraudate examenele de simulare? De ce vă certaţi angajaţii că se pârăsc intre ei şi au scos la iveala furtul de motorină?
Vă depăşesc aceste atribuţii, este adevărul care va roade!”


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 9- 15.05.022
Bancul săptămânii: Ranchiună conjugală
Ce stă în spatele percheziţiei DNA de la Sectorul PF Rădăuţi Prut
Ioan Rotundu
Noi progrese în privinţa drumurilor judeţene
Ioan Rotundu
Simbolul suprem al ţării umilit de etnicii maghiari pe banii românilor
Ioan Rotundu
Când se va putea vizita din nou „Lacul Eminescu”?
Primăria Mihai Eminescu reia Festivalul „Floare albastră”
De ce au devenit interesaţi procurorii DNA de Minai Ţurcanu?
Dosarul zilei: Va rezista Ucraina invaziiei ruseşti?
În cazul Ţurcanu, a executat DNA un ordin politic al PSD?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă