Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Pamflet
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
451
De la 07 Ianuarie 2003
122886100

Inundaţiile sunt prilej de fraudă

  • ţara în care nesimţirea este ridicată la rang de virtute
  • 1 August 2008, 23:00
Romania este cu siguranta una din tarile care au sistemul de valoric la cel mai scazut nivel uman posibil, intrucat exista persoane care nu se sfiesc sa profite de o drama asa de mare precum sunt inundatiile catastrofale din Moldova, sa faca profituri , rating sau sa se imbogateasca speculand sentimentele oamenilor.
Nu se pierde nici un singur amanunt de a se escroca si frauda, determinand oamenii sa ajunga in situatia in care sa le fie frica sa isi mai ajute semenii de teama faptului ca banii si ajutoarele pentru sinistratii din Suceava, pot sa ajunga in mainile unor escroci.
Gigoras R. din Bacau, mi-a scris si mi-a spus ca a fost si el alaturi de alte persoane vecini de bloc, sunati probabil in baza inscrierilor in cartea de telefon, de catre persoane care s-au recomandat a fi reprezentanti ai Crucii Rosii si ai Patriarhiei Romane, si le cereau sa doneze bani sau orice fel de bunuri, pe care se ofereau sa vina sa-i colecteze personal , si totul pentru ajutorarea sinistratilor din Suceava.
Iata cum povestete Grigoras ca au incercat escrocii sa-i induca in eroare
"M-a sunat si mi-a spus ca se cheama Mitrofan ca este reprezentant de la Patriarhia Romana si m-a intrebat daca am vazut drama sinistratilor din Suceava. Normal ca vazusem ca era peste tot la stiri. Mi-a zis ca impreuna cu crucea rosie au organizat un sistem de donatii , si le-am zis ca stiu de el, si m-a intrebat daca stiu de campania organizata de Crucea Rosie.
Nu stiam asa ca i-am zis ca nu sunt la curent cu acest aspect, insa vreau sa-i ajut si eu pe oamenii aceia si am intrebat in ce cont sau cum se pot dona bani.
Mi sa parut ciudat ca mi-a zis ca banii trebuie sa ajunga repede la oamenii aia, asa ca el ma roaga sa vorbesc si cu vecinii de bloc, asa incat sa strang eu banii de la toti, cat mai multi se poate, si va veni el sa-i ridice in doua zile
. L-am intrebat cum il voi recunoaste si ce garantie am ca banii vor ajunge la sinistrati, si mi-a zis ca il voi recunoaste ca va veni in haine preotesti. Asta se intampla pe 29 iulie si a a ramas sa ma mai sune el pe 31 iulie.
Seara l-am rugat pe baiatu ala mare al meu care se pricepe la internet sa caute sa vada ce este cu donatiile astea pentru ca mi s-a parut cam dubios acest individ, si a vazut ca exista niste donatii organizate insa banii se doneaza doar prin viramente bancar. Am sunat la Crucea Rosie si mi-au zis ca nu au oameni care sa stranga banii pe teren cum se zice, astfel incat mi-am dat seama ca asta este un escroc, si i-am si zis cand m-a sunat pe 31 iulie acest lucru, insa acum imi pare rau ca mai bine chemam Politia si il prindeam cand incerca sa ia banii de la noi.
Am zis sa va scriu ca sa anuntati si alta lume sa aiba grija sa se fereasca de acesti indivizi care nu au nimic sfant "

Mirat de aceasta chestiune am verificat si am gasit ca cei de la Crucea Rosie strang donatii insa numai prin virament bancar asa cum scrie aici http://www.crucearosie.ro/proiecte/apel-pentru-victimele-inundatiilor.htm , astfel incat am scris acest material pe care vi-l trimit ca sa aveti grija sa nu cumva sa va lasati indusi in eroare de asemenea indivizi, insa va recomand ca , in cazul in care vi se cere sa dati bani, anuntati imediat Politia poate vor reusi sa puna mana pe ei.
Si atentie ca , este posibil sa apara fel de fel de anunturi pe internet sau sa vi se trimita e-mailuri sa vi se ceara sa donati bani, pe care va sfatuiesc sa nu le urmati si sa nu le dati curs, pentru ca ele sunt mai mult ca sigur asa cum s-a intamplat si la inundatiile din 2005, atacuri phishing derulate de persoane care vor sa profite de aceasta situatie si sa va lase fara bani !
Bucuresti- in 26 iulie 2005 mai multi utilizatori de internet au semnalat transmiterea prin intermediul poştei electronice a unui mesaj care pretindea a face parte dintr-o campanie de donaţii iniţiată de BNR pentru a sprijini eforturile de reconstrucţie a zonelor afectate de inundaţii. Autorii acelui mesaj se foloseau de valurile de compasiune stârnite în rândul populaţiei de către devastatoarele inundaţii din 2005 pentru a obţine detaliile de carduri bancare şi alte informaţii cu caracter personal în scopuri frauduloase.
Frauda era concepută într-un mod foarte credibil şi aproape imperceptibil pentru cetăţeanul de rând, nefamiliarizat cu practicile frauduloase de exploatare a resurselor Internetului. Răspândit prin e-mail, mesajul fals era aparent trimis de către Banca Naţională a României, prin adresa [email protected]. Anunţând o campanie online de strângere de fonduri pentru sinistraţi, atacatorii se adresau exclusiv posesorilor de carduri de debit/ credit care ar fi dorit să facă donaţii, singura condiţie fiind să aibă în cont cel puţin 0.50 RON (5000 ROL). În acest scop, se oferea un link ce conducea într-o pagină falsă, însă în aparenţă o pagină a website-ului www.bnr.ro, în care doritorii puteau introduce datele personale şi numărul cardului de debit sau credit, precum şi suma donată, care urma a fi retrasă automat din contul donatorului.
Asadar aveti grija la asemenea tentativa de frauda.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa
[email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLIX)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Bărbatul de la miezul nopţii
Idei de afaceri, cu fonduri structurale, la Copălău
Tubul buclucaş
Program Tele'M Botoşani
Cum îşi fură băncile clienţii prin cardul de credit
La Zalău, romanii românilor se vor întâlni cu romanii ungurilor
Speranţe la un an de la vandalizarea bisericii româneşti din Bichisciaba
Două săptămâni de post pentru Sfânta Maria
Vestul Canadei ar putea fi forţat să adopte oficial limba franceză
Românii din Spania au trimis 561 de milioane de euro în ţară
Jale si disperare la românii din regiunea Cernăuţi afectaţi de inundaţii
Bani pentru materiale necesare reconstrucţiei caselor afectate de inundaţii
Guvernul a aprobat un pachet de măsuri destinate sprijinirii persoanelor sinistrate
Nivelul şi condiţiile de aplicare a accizei reduse la motorina utilizată în agricultură
Ministrul Păcuraru explică cum se pot descurca sinistraţii cu 300 lei
Politia Rutieră nu mai poate prelungi durata dovezii provizorii de circulaţie
O româncă a stat un an cu un ac în gingie
Românul şi cum „pricepe” el recentele inundaţii
Americanii şi chinezii testează Botoşaniul
Pedeliştii nu vor alianţe
Răileanu vrea salarii mai mari pentru poliţiştii comunitari
Locuinţe ANL prin credit ipotecar
Candidaţii PSD se luptă între ei pentru un loc la parlamentare
114 familii au primit cheia la locuinţele ANL
Flutur cere consilierilor judeţeni să nu-şi mai asculte şefii de partid
Asociere cu cântec, sau cum a fost înfrânt Ţâbuleac pentru a doua oară
În drum spre oraşul de sub Meseş şi vestigiile de la Porolissum (I)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog