Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1186
De la 07 Ianuarie 2003
122886835

Inventarierea terenurilor realizată în proporţie de 90%

  • 8 September 2014, 23:00
Conform datelor centralizate la nivelul Prefecturii Botoşani, 21 de documentaţii de inventariere a terenurilor au fost finalizate, aflându-se la această dată în diverse etape de verificare şi avizare, iar alte 36 de dosare, provenind de la tot atâtea unităţi administrativ - teritoriale, vor fi finalizate până pe 26 septembrie.
Cele 57 de documentaţii reprezintă 89% din totalul dosarelor care vor arăta, la final, situaţia exactă a terenurilor din judeţul Botoşani. Cele mai „harnice” primării sunt, în ordine alfabetică, cele din Călăraşi, Corni, Dersca, Dimăcheni, George Enescu, Gorbăneşti, Hlipiceni, Lunca, Manoleasa, Nicşeni, Prăjeni, Răchiţi, Rădăuţi Prut, Roma, Suliţa, Ştiubieni, Ungureni, Unţeni, Viişoara, Vlăsineşti şi Vorniceni.
Acestea au depus dosarele la Oficiul de Cadastru, cea mai mare parte dintre documentaţii fiind deja avizată de ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară). Primele documente întocmite au fost cele de la nivelul comunelor Dersca şi Vorniceni, acestea încheind procedura prin avizarea de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar.
Avantajul este că cele două primării îşi vor putea primi sumele de bani prin care Guvernul subvenţionează plata serviciilor de cadastru achiziţionate de autorităţile locale pentru realizarea inventarierii. „Cele 57 de documentaţii aşteptate a fi finalizate până pe 26 septembrie clasează Botoşaniul printre primele 10 judeţe din ţară, în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legii 165 din 2013. Încheierea acestei mari operaţiuni este aşteptată atât de primării, care îşi vor putea primi subvenţiile de la Guvern, dar şi de botoşănenii, sau alţi proprietari de terenuri din judeţ, care au nevoie de deblocarea activităţilor de fond funciar.”, a explicat prefectul Costică Macaleţi.
Aceasta pentru că, potrivit procedurilor, în perioada inventarierii au fost suspendate orice alte activităţi de emitere a titlurilor de proprietate, punere în posesie sau de modificare şi corectare a titlurilor. Odată ce documentaţiile vor avea toate avizele, comisiile locale, alături de Comisia Judeţeană de Fond Funciar îşi vor putea relua activitatea normală pentru U.A.T.-urile (unităţi administrativ-teritoriale) care s-au achitat de sarcini.
(Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Minciuna românului
Horoscopul zilei
Petrolul scade sub 100 de dolari pe baril, in ciuda tensiunilor din Ucraina, Irak si Libia
Ponta si comparatiile cu Germania nazista: de la Elmar Brok la Basescu, via Patapievici, Mihaies si ziaristii incomozi
Vasile Blaga, despre intentia de suspendare a lui Basescu
Praf in ochii romanilor, copilarii inventate de Tariceanu pentru a se baga in seama
Avocatul Poporului Victor Ciorbea tergiversează soluţia cazul OUG 55 privind migratia alesilor locali si a Legii Educatiei
Victor Ponta: Batalia adevarata cu Rusia nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie.
De ce vrea Tariceanu sa-l suspende pe Traian Basescu
Sanatoriul de Neuropsihiatrie la Podriga va avea un nou director medical
Viorel Iliuță s-a declarat învins şi a părăsit conducerea Spitalului judeţean
De ce s-a ofuscat Cornel Popescu
Botoşani: Trehnic Asist şi favorurile baronului de Văculeşti
Ţurcanu şi ai lui învinşi de mafia PSD
Ioan Rotundu
Eurostat a reconfirmat caderea Romaniei in recesiune
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog