Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3763
De la 07 Ianuarie 2003
122889412

Invitaţie de interes public

  • 27 July 2007, 23:00
În România, ca peste tot în lume, 1 din 4 adulţi are probleme durabile de sănătate mintală. Acestea se datorează mediului socio-economic în schimbare şi plin de nesiguranţă, sărăciei, lipsei de securitate a locului de muncă, violenţei în familie, alcoolismului, dependenţei de alcool sau droguri, divorţurilor, etc.
Conform statisticilor, 86.767 de români au fost înregistraţi la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap numai în acest an.
Potrivit estimărilor Ligii Române de Sănătate Mintală, în România există în acest moment 50.000 de schizofrenici, 100.000 de epileptici, 400.000 de depresivi. Dintre aceste persoane, doar 6.176 sunt spitalizate sau instituţionalizate iar cifrele nu se opresc aici. Peste 3.000 de români se sinucid anual, în 9 cazuri din 10 factorul determinant fiind o boală mintală. Şase copii din zece pot dezvolta depresii, iar trei din 1000 de adolescenţi sunt afectaţi de schizofrenie.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani si Fundatia Estuar – Centrul Social Botoşani, va invita marţi 31 iulie 2007, ora 10.00, la sediul Complexului de Servicii Comunitare din cadrul DGASPC Botosani, str. I.C. Bratianu, la Seminarul ce are loc cu ocazia proiectului “ Centru de consiliere psiho-socio-juridica pentru adultii cu probleme de sanatate mintala”, proiect ce a urmărit : crearea unui model de asistenta psiho-socio-juridica la nivel comunitar pentru persoanele cu probleme de sanatate mintala, în favoarea reducerii spitalizării psihiatrice pe termen lung şi includerii acestora în comunitate .În cadrul seminarului se vor face cunoscute problemele cu care se confrunta persoanele cu probleme de sanatate mintala si se va evalua nevoia de informare a participantilor.
Proiectul este finantat in cadrul programului Coeziune economica si sociala- SERVICII SOCIALE – linia de buget – PHARE 2004/016-772.04.02.03.02.01.128 si se realizeaza in parteneriat cu Fundatia Estuar- Centrul Social Botosani.
Cu deosebita consideratie,
Adina Balus
Coordonator
Fundatia Estuar Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CLIV)
(Ioan Rotundu)
Răspunsul vameşului român
Horoscop
Program TELE’M
Românul, botoşăneanul şi şanţurile
Cursuri de formare de scurtă durată
Anunţ important
Dacia ne avertizează în privinţa unor escroci
Consilierii vor să informatizeze sistemul comunitar
Ciuştea devine susţinătorul primarului Flutur
Spitalul Judeţean va avea bancomat
În procesul cu Conţac, deputatul Buhăianu se apără atacând
Sulfina Barbu este aşteptată la Botoşani
Fermierii botoşăneni vor ajuta cu furaje colegii din judeţele calamitate
Cursele de maşini revin în actualitate
Candidatul pentru europarlamentare al PRM Botoşani a plecat la PLD
Un minor teribilist a provocat un accident de circulaţie
Moarte suspectă la Hlipiceni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog