Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7406
De la 07 Ianuarie 2003
122867473
Ioan Oltean (PDL):

După Mircea Geoană, va urma excluderea lui Năstase şi Iliescu din PSD

  • 18 November 2011, 23:00
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, la Bistrita, ca se asteapta ca, dupa ce Mircea Geoana va fi exclus din PSD, pe lista sa urmeze Adrian Nastase si Ion Iliescu, "spre binele acestui popor": "In ceea ce priveste excluderea lui Mircea Geoana, eu cred ca ea se va produce.
E spre binele acestui popor ca PSD sa isi faca randuiala in interior, pentru ca eu cred ca dupa Geoana urmeaza Nastase, dupa Nastase urmeaza Iliescu si uite asa liderii marcanti ai partidului vor fi trecuti la pensie inainte de a ajunge la varsta de 65 de ani".
Ioan Oltean s-a aratat surprins de "naivitatea" si "sinceritatea" declaratiilor liderului Partidului Social Democrat, Victor Ponta, la adresa lui Mircea Geoana, spunand ca un astfel de episod s-a petrecut in PSD si in urma cu sase ani: "Pe mine ma surprinde Victoras pentru naivitatea lui, dar si pentru sinceritatea pe care o manifesta in aceasta batalie cu Mircea Geoana.
Am asistat in 2005 la un episod asemanator, cand Geoana l-a pus in dificultate pe Nastase. Acum suntem martorii unui episod aproape similar", spune Ioan Oltean, citat de Agerpres.
Liderul democrat-liberal este surprins si de afirmatia lui Victor Ponta cum ca acesta nu a avut niciodata incredere in Mircea Geoana, care a convins cinci milioane de romani sa il voteze la functia de presedinte al Romaniei, si spune ca ceea ce se intampla este o dovada ca "Dumnezeu lucreaza prin Victor Ponta si Crin Antonescu".
"Mircea Geoana a fost presedintele acestui partid, a fost candidatul PSD la alegerile prezidentiale. Nici macar cand era purtatorul acestuia de cuvant n-a avut Victor Ponta incredere in Mircea Geoana, nici atunci cand Mircea Geoana - si asta retineti, pentru ca este foarte important - avea impertinenta sa le ceara romanilor votul pentru functia de presedinte al Romaniei.
Mircea Geoana a avut impertinenta, in 2009, sa ceara poporului votul. Cinci milioane de oameni au fost pacaliti de impertinenta lui Mircea Geoana, sustinuta de impertinenta lui Victor Ponta si a altor lideri ai PSD. Mai putem noi avea incredere in acesti oameni? Eu spun ca nu.
De aceea Dumnezeu nu bate cu mana, Dumnezeu lucreaza prin oameni. Iar unul (unii - n.r.) dintre oamenii prin care lucreaza Dumnezeu in politica romaneasca este (sunt - n.r.) in mod cert Victor Ponta si Crin Antonescu. Dumnezeu sa le dea sanatate", a mai spus Ioan Oltean.
Referitor la decizia Curtii Constitutionale invocata de PSD, Ioan Oltean a precizat ca in aceasta nu se spune ca un grup parlamentar care a sustinut un presedinte la Senat il poate revoca simultan cu numirea, ci doar ca se respecta un algoritm politic de la inceput, algoritm care nu mai exista:
"Mircea Geoana a fost desemnat de grupul parlamentar al PSD-PC, care nu mai exista; a fost sustinut de catre o putere care nu exista, era raliamentul puterii PSD-PDL, care nu mai exista. In aceasta situatie, prevederile constitutionale nu mai pot fi invocate. Pe de alta parte, presedintele Senatului se alege prin votul majoritatii Senatului si se revoca din functie prin votul majoritatii Senatului. Aceasta este legea".
Secretarul general al PDL este convins ca, desi Mircea Geoana va fi exclus din PSD, acestuia nu i se va cere si revocarea din functia de presedinte al Senatului, ba chiar va ramane "un sarguincios slujbas" pentru partidul pe care l-a condus:
"Nu vreau sa fiu profet, dar banuiesc ca se va intampla in felul urmator: Geoana va fi exclus din partid, pentru ca altfel Ponta nu mai are credibilitate, dar nu se va cere revocarea lui din functia de presedinte al Senatului niciodata, pentru ca PSD pierde postul, si Geoana o sa fie un sarguincios slujbas pentru PSD in calitatea de presedinte al Senatului (...) ca sa le dovedeasca ce membru fidel al partidului este el, chiar si cand nu are carnetul in buzunar".
El a tinut, insa, sa critice modul in care PSD si-a "devorat" fostul lider: "Niciodata PDL nu si-a devorat in felul acesta membrii. (...) Toti prietenii lui Geoana acum sunt cu halca lui la colturi. Nu se poate", a incheiat Ioan Oltean.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Care-i nebunul?
Reţeta zilei: Budincă de vişine cu migdale
Localitatea Marisel, baza de comandă a primului satelit românesc
PE încurajează programul alimentar pentru săraci
Atentatul eşuat de la Casa Albă implica o armă fabricată în România
Mediul de afaceri nu are de suferit de pe urma anti-corupţiei.
Mişcarea "Noua Republică" ar putea deveni partid în martie 2012
De ce nu poate Guvernul să se laude cu creşterea economică din T3
România are una dintre cele mai mici datorii publice din UE
Neutrinii au depăşit viteza luminii şi după ce experimentul a fost refăcut
Fiul unei profesoare a fost arestat pentru trafic de minori
Povestea cu Greceanîi a fost o cacealma?
Primarul cel isteţ şi ţurloaiele blendei
Ioan Rotundu
Propuneri de facilităţi financiare pentru neasiguraţii la CAS
Botoşani: Fonduri excedentare pentru salariile profesorilor
Dispute între cadrele didactice privind bătaia elevilor
Pe 1 Decembrie se inaugurează noua faţă a Centrul Vechi
Un bărbat din Coşula printre femeile liberale
Florin Ţurcanu are păreri bune despre sine
Botoşani: Bucuria Marilenei Mardare în faţa unei săli deprimant de goală
Amanetul - posibilă ieşire din necaz
Urban Serv şi curăţenia oraşului
Lumea lu' Rotundu - Postul Crăciunului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog