Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10338
De la 07 Ianuarie 2003
122870405

Iohannis: Dragnea ar trebui să dispară pur și simplu din viața politică

  • Am decis să anunț candidatura pentru că oamenii sunt extrem de nemulțumiți / Nu mă tem de suspendare
  • 24 June 2018, 23:00
Liviu Dragnea ar trebui să dispară pur și simplu din viața politică, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, președintele Klaus Iohannis. El a acuzat comportamentul irațional al acestuia și al PSD care face zid în jurul lui Dragnea și nu înțelege că acesta trebuie să plece după ce a fost condamnat. Pe de altă parte, Iohannis a explicat că a decis să își anunțe candidatura pentru încă un mandat pentru că scena politică este extrem de tulbure, iar unii vor fi astfel încurajați să meargă mai departe.
În politică nu trebuie să aștepți până la ultima condamnare, a mai spus el. Iohannis a adăugat că ceea ce este grav este că PSD nu înțelege acest lucru. El a acuzat comportamentul irațional al PSD și al lui Liviu Dragnea.
”Deci, Dragnea, după a doua condamnare, ar trebui să dispară pur şi simplu din viața publică românească. Aşa s-ar întâmpla în absolut orice țară chiar cu o democrație incipientă din lume. (...) Partea care mi se pare mai gravă este ca nici PSD nu își dă seama că trebui să-l trimită acasă. Se constitutie într-un grup de presiune și de lobby pentru un infractor. În politică nu trebuie să aștepți până la ultima, ultima condamnare. Cum vrea un infractor condamnat de două ori, cum crede că poate să fie credibil, să fie un exempu pentru România, este și un aspect de moralitate .Cum poate un om care este condamnat în două dosare penale să mai aibă credibilitate”, a mai declarat președintele.
El a adăugat că din cauza acestui comportament iliberal și nedemocratic, România este aruncată înapoi, iar investitorii își pierd încrederea. Iohannis a mai spus că un lider politic nu poate să își permită să disece o hotărâre judecătorească în ședințe de partid.
Președintele a explicat că a decis să anunțe candidatura pentru un nou mandat tocmai pentru a da un semnal, într-un context tulbure.
”Scena politică românească a intrat într-o fază destul de tulbure. Am urmărit mai multe sondaje și toate arată că nivelul de nemulțumire este peste 80% ceea ce este extrem, extrem de mult. Arată că lumea nu mai are încredere în clasa politică. În acest context, am considerat că acest anunț poate să constituie un punct interesant. Poate unii vor fi încurajați să meargă mai departe, alții probabil nu vor primi atât de bine acest anunț. Am vrut o clarificare necesară a intențiilor (...). Eu cred că PSD nu este extrem de fericit că am făcut astăzi acest anunț”, a spus Iohannis.
El a reafirmat că nu se teme de suspendare. ”Vă spun încă o dată, nu mă tem de nicio suspendare și chiar e bine să detaliez un pic. Deciziile nu le-am luat pentru că me tem sau nu mă tem de o suspendare. Dacă discutăm mai concret de suspendare, unu la mână, acum nu există motiv pentru suspendare, doi la mână, nu are cine să facă suspendarea”, a comentat el.
Agentia de stiori HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reproşul dimensiunilor reduse
Horoscop zilnic 25.06.2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.06.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Coţuşca
Banca Mondială: Creșterea economică a României nu a dus la reducerea sărăciei
Ministrul Justiției susține că nu a participat la niciun fel de discuție privind emiterea unei OUG
pentru Codul de procedură penală / Constat că de multe ori legile sunt adoptate în grabă
Sindicaliștii din penitenciare: În detenție sunt doar câteva zeci de condamnați pentru abuz în serviciu
Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor și românilor pe care i-a înșelat
Democraţia lui Dragnea, democraţia minţilor întunecate
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Gong de final de an la Școala Populară de Arte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog