Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26066
De la 07 Ianuarie 2003
122911715

Îşi motivează absenţele de la lucru cu certificate medicale îndoielnice

  • 22 July 2008, 23:00
Continuă şi în această săptămână, sub supravegherea atentă a viceprimarului Dan Oloeriu, curăţirea şi igienizarea spaţiilor verzi situate pe părţile laterale ale DE58. Cetăţenii sunt rugaţi ca după efectuarea lucrărilor, să strângă din faţa porţilor iarba tăiată, să cureţe şanţurile din dreptul gospodăriilor şi să confere un aspect cât mai plăcut podurilor şi podeţelor situate în preajma curţilor proprii. Pentru cele din urmă se caută banii necesari achiziţionării unei cantităţi suficiente de var cu care acestea să fie vopsite. După ce, în ultimele zile, s-a lucrat pe tronsonul dintre 6 Drumuri şi Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi, în această săptămână va continua terasarea şi igienizarea spaţiilor verzi riverane drumului european până în dreptul Ocolului Silvic.
Deşi cei 7 angajaţi ai Serviciului Gospodărire al Primăriei robotesc de dimineaţă până seară, fiind verificaţi periodic de reprezentanţii primei instituţii administrative locale, nu acelaşi lucru se poate spune de cei angajaţi la Legea 416, beneficiarii venitului minim garantat neînghesuindu-se să lucreze în folosul comunităţii. Este şi motivul pentru care, încă din această lună, jumătate fără ei vor rămâne, cel puţin teoretic, fără ajutorul social.
„Din cei 36 de beneficiari ai venitului minim garantat vor rămâne pe listele noastre circa 15, cei care îşi văd de treabă şi îşi îngrijesc sectoarele pe care au fost repartizaţi. Noi realizăm lucrările de curăţenie cu angajaţii instituţiei, iar cei de la 416 trebuie doar să întreţină ceea ce noi facem. Deci nu sunt solicitaţi chiar aşa tare încât să se plângă că nu mai pot de treabă. Practic, ei primesc de la noi saci menajeri, în care trebuie să strângă PET-urile, hârtiile şi gunoaiele care se adună după ce facem noi curat. De altfel, am responsabilizat programul de muncă al acestora pe persoane şi ore, şi avem o evidenţă clară câte ore trebuie să facă fiecare beneficiar pe zi. Cei care nu îşi văd de treabă şi nu întreţin curăţenia pe sectoarele curăţate cu oamenii de la Gospodărire, vor fi radiaţi de pe listele de ajutor social”, ne-a spus viceprimarul Dan Oloeriu.
În realitate, lucrurile nu vor sta chiar aşa. De când există prevederea ca medicul de familie să poată acorda până la trei luni de concediu medical, cei de la 416 se îmbolnăvesc pe capete, vin cu certificate medicale valide şi nimeni nu le poate reproşa nimic, nici lor nici celor care le-au acordat, căci – nu-i aşa? – cine nu este bolnav în ziua de azi?
De la secretarul de primărie Paraschiva Viciriuc aflăm că beneficiarii Legii 416 nu au contract de muncă ca „cei de la Legea 76” deci „nu sunt plătiţi decât pentru ceea ce au lucrat”. Există şi aici mai multe categorii de cetăţeni scutite de muncă şi pot fi menţionate în acest context cele care cuprind oamenii bolnavi, femeile gravide sau care au îngrijire copii mici.
„În schimb, persoanele apte de muncă, sunt obligate să presteze în folosul comunităţii un anumit număr de zile, pe care, dacă nu le fac, pierd îndemnizaţia pe luna respectivă, fără alte repercusiuni. Pe de altă parte, vin cu zeci de certificate medicale care atestă că au diverse afecţiuni, şi nu ai ce să le faci, trebuie să le motivezi zilele absente pe luna în curs. Noroc că periodic trebuie să-şi reactualizeze dosarul, care este apoi examinat de diferite comisii, şi astfel, o parte din cei care umblă cu mişmaşuri pierde dreptul de a mai primi acest tip de ajutor social”, ne-a confirmat secretarul Primăriei Flămânzi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul italian de interne vrea expulzări în 48 de ore fără acordul judecătorilor
Vizita Ambasadorului României în Canada la românii din Saskatchewan
Trei români au fost primiţi de către ministrul de interne al Italiei
Modalităţi de obţinere a cetăţeniei italiene
Arestaţi la domiciliu
Noi controale pe capul medicilor de familie
Şmecheriile practicate de patroni cu salariaţii angajaţi pe subvenţie
Program Tele'M Botoşani miercuri, 23 iulie
Logică de profesoară blondă
Horoscop
Italia oferă salarii mari pentru o anumită profesie
Drame HIV/SIDA ştiute doar de medici
Despre onorarea reţetelor compensate Oprişanu are părerea sa
Comentariul comentariilor (CLI)
(Ioan Rotundu)
Vrerea lui Ţâbuleac nu este şi cea a consilierilor judeţeni
noul preşedinte vrea să aibă la dispoziţie cinci consilieri personali
Deşi Drăguş se crede profesor, Ţurcanu şi Conţac nu vor să-i fie elevi
A investit aproximativ 60.000 lei în şantierul arheologic de la Vorniceni
piese de ceramică de acum 5 – 6 mii de ani, descoperite la Vorniceni, vor fi expuse la Vatican şi în Polonia
Guvernanţii îşi aduc aminte de săracii Botoşanilor
Rapsozii Botoşanilor vor urca pe scena Festivalul „Cerbul de Aur”
Vor şti poliţiştii să utilizeze calculatorul, sau îl vor lăsa în cutie?
Gheorghe Sorescu trece azi prin proba de foc
S-a săturat de incompetenţii de la CAS
Porcăieli ca la uşa cortului
Ioan Rotundu
Anunţ important!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog