Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8810
De la 07 Ianuarie 2003
122868877

Jacques Chirac va fi judecat pentru deturnare de fonduri

  • procesul se va desfăşura la începutul anului 2011
  • 21 September 2010, 23:00
Fostul presedinte francez Jacques Chirac va fi judecat pentru deturnare de fonduri, a anuntat marti avocatul sau, citat de Telegraph. Procesul fostului lider francez se va desfasura la inceputul anului viitor.
Chirac (77 de ani) este acuzat ca a folosit ilegal fonduri publice intre anii 1992-1995, in perioada in care era primar in Paris. El ar fi platit 21 de aliati politici pentru niste slujbe fictive, in perioada care se afla in cursa pentru presedintia Frantei.
Daca va fi gasit vinovat, Chirac ar putea fi condamnat la 10 ani de inchisoare si o amenda de 150.000 de euro. El va fi primul presedinte din istoria moderna a Frantei care va fi judecat pentru coruptie.
Chirac a fost primar al capitalei franceze timp de 18 ani si a condus Franta ca presedinte intre 1995 si 2007.
Luna trecuta, primarul socialist al Parisului, Bertrand Delanoë, a fost de acord sa renunte la procesul civil impotriva lui Chirac, in schimbul a 2.2 milioane de euro - suma pe care autoritatile sustin ca a deturnat-o fostul presedinte. Partidul conservator UMP va acoperi doua treimi din suma, in timp ce Chirac va plati restul de 550.000 de euro.
Jean Veil, avocatul lui Chirac, a declarat ca procesul penal va continua, in ciuda intelegerii la care s-a ajuns cu Primaria din Paris. Avocatul a afirmat ca, cel mai probabil, procesul va avea loc in ianuarie sau februarie 2011.
In 2007, Chirac si-a pierdut imunitatea prezidentiala, iar judecatorii l-au pus sub acuzare la inceputul acestui an, dupa trei ani de investigatii.
In plus, Chirac este acuzat ca a platit alti sapte oameni pentru activitati care nu aveau legatura cu Consiliul Local din Pars. Procurorii vor decide la 1 octombrie daca aceste acuzatii vor putea fi folosite in timpul procesului de anul viitor. Chirac a negat acuzatiile aduse.
Telegraph precizeaza ca, in ciuda acuzatiilor, fostul presedinte are o rata mare de popularitate in Franta. Cartea sa de memorii, recent publicata, a devenit un best-seller.
De asemenea, aliatii sai politici castiga teren pe scena franceza. De exemplu, actualul ministru al bugetului, François Baroin, ar putea ajunge sef al Guvernului de la Paris.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 22 septembrie
Bancul zilei: Poliţiştii din troleu
Peste 100 mii de români în şcolile din Italia
vor mai vorbi ei româneşte?
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ protestează de Ziua Mondială a Educaţiei
Mai ticăloşi decât ticăloşii lui Băsescu
Ioan Rotundu
Secretele lui Nechifor
Liberalul Iavorenciuc critică cu interes
Autocarele ticsite cu români ce pleacă în străinătate mai multe ca oricând
Roberta Anastase este mâna diavolului, susţine senatorul Marcu
Un botoşănean s-a dus să se îmbete cu pistolul la brâu
Ministrul Sănătăţii are memorie scurtă
Noi precizări privind bursele şcolare
CAS nu-şi dezminte statutul de Gestapou
discriminare salariază între medicii din sistemul de stat şi cel privat
Boc a pus gând rău indemnizaţiilor a peste 3000 de botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog