Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17066
De la 07 Ianuarie 2003
122877133

Japonezii se bat pe mititeii şi vinul din România

  • 9 May 2007, 23:00
„Am vizitat de câteva ori restaurantul românesc din cadrul Pavilionului României la EXPO 2005 Aichi – Japonia, dar e atât de aglomerat încât nu am reuşit niciodată să pot gusta din bucate“. Afirmaţia aparţine lui Shoichiro Toyoda, preşedintele Asociaţiei Japoneze pentru Expoziţia Mondială Aichi 2005, şi a fost făcută în cadrul întâlnirii de la 1 iunie, de la Aichi, cu preşedintele Traian Băsescu.
Mare parte a ţărilor participante la Expoziţia Mondială de la Aichi, care se desfăşoară în perioada 25 martie – 25 septembrie, au câte un restaurant tradiţional în cadrul Pavilionului. Cel românesc însă a reuşit în cele aproximativ trei luni de la deschiderea Expoziţiei să devină una dintre atracţiile EXPO. Numeroase emisiuni de televiziune realizate de la deschiderea Expoziţiei au fost făcute aici, ceea ce a dus la creşterea popularităţii restaurantului. Bucătari şi ospătari români servesc împreună cu colegii lor japonezi, într-un adevărat schimb de experienţă care durează cel puţin şase luni. Băuturile produse în România.
Număr surprinzător de mare de clienţi
Managerii japonezi ai restaurantului spun că nu se aşteptau să aibă un număr atât de mare de clienţi. Iniţial, se aşteptau la aproximativ 90 de clienţi pe zi, dar numărul celor atraşi de bucătăria românească este de 300 de clienţi zilnic. În fiecare zi, un şir lung de vizitatori aşteaptă – uneori şi peste o oră – să să stea la una dintre măsuţele cu scaune din lemn pictat pentru a gusta din bucatele tradiţionale româneşti. În topul preferinţelor clienţilor japonezi sunt mititeii cu carne tocată de vită şi cu condimente româneşti – leuştean şi cimbru, aduse special din România – , dar şi sarmalele de varză cu carne de porc şi mămăliguţă. Urmează pe listă calcanul prăjit cu mălai, puiul la ceaun, tocăniţa de pui şi ciorba de perişoare.
Rezerve speciale pentru vizitatorii niponi
„Nu de puţine ori ni s-a întâmplat ca unul dintre clienţii noştri japonezi să vină să mă întrebe cum se spune «mulţumesc » în limba română sau «masa a fost foarte delicioas㻓, povesteşte unul dintre românii care servesc în Pavilion. Iar de la o masă delicioasă nu pot lipsi băuturile de soi. Vinul roşu sau alb produs de Cramele Halewood – unul din sponsorii participării României la EXPO – se află alături de bunătăţile româneşti pregătite în Japonia. Iubitorii de bere au ocazia de a gusta berea URSUS, de asemenea sponsor al Pavilionului, în special împreună cu mititei. Dar nu doar japonezii sunt dornici să guste din băuturile româneşti. Reprezentanţi ai vecinilor Pavilionului României la EXPO – Austria, Portugalia, Elveţia, Belgia sau Marea Britanie – îşi dau deseori întâlnire la restaurantul românesc pentru o degustare de vin sau o halbă de bere. (I.J.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


SIP face mofturi la o adresă remisă de şcolile din judeţ
Dioxigaz, victimă a unei chichiţe patrimoniale
Elevii Şcolii nr. 11 s-au întors din Italia, doldora de premii
Comentariu la comentarii (XCI)
(Ioan Rotundu)
Recidivă îneverşunată
Ioan Rotundu
Încă o dată
Anunţ important
Horoscop
Citate şi cugetări din România
Vor o casă cu banii pe loc, chiar şi grevată de datorii!
Coşula deschide drumuri pentru alte comunităţi locale
Prefectul a găsi bani pentru finalizarea clădirii „A.T. Laurian”
Terenurile armatei trec, în sfârşit, la municipalitate
Prefectul se teme de bâta şi cuţitul lui Conţac
Computerul tomograf a fost reintrodus pe lista priorităţilor
Romii caută soluţii locale ghidaţi de proiecte
Liberalul Câmpanu îl zgândări pe Băsescu
Secrieru nu vrea să fie viţelul lui Conţac
S-a declanşat dizolvarea societăţilor care n-au capitalul legal constituit
Elevii dorohoieni au impresionat juriul prin virtuozitate
Maşini ciocnite, conduse de poliţişti de frontieră
Dosare penale pentru transport ilegal de persoane
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog