Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2697
De la 07 Ianuarie 2003
122888346

Judecatoare din Sinaia, adusa cu mandat la DNA Ploiesti

  • Aceasta ar fi primit o haina de blana pentru o hotarare prin care Consiliul Local ar fi fost prejudiciat cu 240.000 de euro
  • 22 March 2016, 23:00
Judecatoarea Ruxandra Popescu, magistrat in cadrul Judecatoriei Sinaia, a fost adusa, marti dimineata, cu mandat la sediul DNA Ploiesti, aceasta urmand a fi audiata de procurorii anticoruptie, transmite Agerpres.
Potrivit unor surse judiciare, Ruxandra Popescu este acuzata ca ar fi dat o hotarare nelegala de care a beneficiat fostul sef al Politiei Sinaia, Marin Tudorica. Acesta din urma a fost arestat preventiv in luna ianuarie, fiind acuzat de trafic de influenta si efectuarea de activitati comerciale incompatibile cu functia.
Judecatoarea in cauza ar fi primit o haina de blana de la Marin Tudorica, iar in schimbul acestui bun aceasta a dat o hotarare prin care Consiliul Local Sinaia a fost prejudiciat cu peste 240.000 de euro.
Surse judiciare au precizat ca prin hotararea respectiva a fost redus in mod nelegal pentru trei terenuri din statiune pretul stabilit de Consiliul Local in privinta terenurilor din zona.
Seful Politiei Sinaia, Marin Tudorica, si omul de afaceri pe care acesta il proteja, Cristian Simion, au fost arestati preventiv pe 14 ianuarie in dosarul de coruptie instrumentat de DNA Ploiesti. In acelasi dosar este urmarit penal, sub control judiciar, adjunctul sefului Politiei Sinaia, Ionut Rosca, acuzat de complicitate la trafic de influenta.
Procurorii spun ca, incepand cu data de 18 iulie 2013, Marin Tudorica, a pretins si primit de la Cristian Simion un folos material constand in folosinta unui autoturism marca Mercedes, in baza unui contract de comodat avand ca obiect folosinta cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv. Folosinta autoturismului a fost evaluata provizoriu la suma de 49.000 euro.
"In schimbul acestui folos, inculpatul Tudorica Marin a lasat sa se creada fata de omul de afaceri ca are influenta asupra unor functionari publici si i-a promis acestuia ca, in eventualitatea unor controale privind activitatea economica a firmei sale, la nevoie, ii va determina pe functionari sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle lor de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri", se arata in comunicatul DNA din ianuarie.
Astfel, la data de 12 decembrie 2015, Tudorica, prin intermediul inculpatului Ionut Rosca, a intervenit la inspectorii antifrauda care efectuau un control la firma omului de afaceri, in scopul influentarii activitatii functionarilor respectivi.
Totodata, in cursul anului 2010, Marin Tudorica Marin, prin intermediul lui Cristian Simion, a edificat un ansamblu imobiliar in statiunea Sinaia si s-a implicat in mod direct in activitatea de vanzare a apartamentelor respective.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Încornoratul a fost dedus logic
Reţeta zilei: Supă minestrone
Horoscopul zilei de 23.03.2016
Ciolos: In Romania totul este sub control / Nu exista victime cetateni romani la Bruxelles
CNATDCU a inregistrat o sesizare privind plagiatele lui Ponta, Oprea, Ontanu, Licu si Toba
Radu Ionescu, fost vicepresedinte al CJ Prahova, si-a recunoscut fapta
in dosarul in care este acuzat ca a luat mita o masina
Cod Galben de ploi, lapovita si ninsori valabil in 21 de judete,
Sunt atacurile din Bruxelles o razbunare pentru arestarea lui Salah
Abdeslam? - analiza The Guardian
Botoşani: Florin Ţurcanu dus la DNA Suceava să ia loc. Nu se ştie pentru câţi ani
Ioan Rotundu
Mihaela Huncă ucide!
Ioan Rotundu
Presa belgiana difuzeaza imagini cu suspectii atentatului de la aeroportul din Bruxelles
Trei romani au fost raniti in atentatele de la Bruxelles
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog